Всеки миг се молим за "Юнчето"Биляна, по-бързо да се гушне в прегръдките на мама

• 13 709
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен, Hug

поздрави и страшно много  хубави неща желая на всички празнуващи  bouquet

Днес бях при лекарката, при която ще раждам и тя ме гледа на ехограф и каза, че бебката върви напред май или просто е по-едричка, но да се подготвя все пак за по-раничко раждане Crazy
Леле, като ви чета, вярно наближило, чакаме вече дъжд от бебенца  Grinning

Поздрави на всички и много хубави празници  bouquet

# 181
kiki29 ,Дианабад ми звучи добре (не че знам къде е ДКЦто),а и за добра педиатърка съм готова да се запиша по-далечко.Искам специалист,който да е наясно със съвременните ваксини,щото аз за другото мога и сама да си чета и търся.Мога ли теб и happywoman да ви помоля за данни на лекарките на лична?
То и мен ме съветват разни приятело-роднини,ама все с половин уста,а и ни предстои смяна на жилището,така че това с най-близкото ДКЦ отпада при нас.Най-страшното е че цялата рода Христови са лекари без мен и съкровището,а те само критики ръсят за разните им познати педиатри.Аз искам посто да е някое мило същество с модерно мислене,а другото мисля да е въпрос на имунната система,която давам в наследство Grinning
Някоя от вас чувала ли е за д-р Субев?

Ketkata ,сетих се че искаш да го препиташ,ама няма лошо.Всъщност Калин (така му е името за негови колежки от моя форум) е все още студент и то не кой знае колко редовен,но да си имаш психолог вкъщи е повече от късмет.Най-вече е много полезно за децата (предполагам),ние имаме предбрачно споразумение: той ще възпитава децата,аз само ще ги раждам (бройката варираше между 6 и 8 ) Joy
Ама това споразумение беше преди повече от 8 месеца,защото тогава май бях малко пийнала. Grinning

Извън темата - искам да попитам майките, които живеят и ще разхождат бебетата по планинските терени (или извън града).Вие смятате ли да купувате колички?

# 182
От друга страна вече съм уговорила раждане в Пловдив в Окръжна болница и тъй като смятам да е когото бебо реши-т.е. нормално не е възможно да припкам до София на 130 км. все пак Пловдив е на 35 км.
Кики познаваш ли Росито Карпачева  от немската -около твоите години е ?!
Тя работи при нас - много сме доволни от нея и е стахотен човек.

Мдаа, определено Пловдив ти е по-удобен вариант  Grinning А ако тази Роси е мургаво момиче, може и да я познавам. При мен работата е малко особена, защото последната година се преместих от "В" клас в "А" клас от обида (двама съученика откраднаха от мен едни пари, които събирах за снимки на класа и въпреки че имаше и свидетел от класа не си признаха и аз възстанових парите, но много се ядосах и напуснах класа), та мисля, че тази Роси беше в новия ми клас, но не съм много сигурна  Simple Smile

Кики ти за коя докторка говориш в Дианабад.аз ходя в 15 ДКЦ на ЖК и там съм си  харесала педиатърка- д-р Ралчева,говорих е една мама която ми каза че е много доволна от докторката.

Чувала съм и за д-р Ралчева хубави неща и мисля, че сте направили чудесен избор, имаме едно детенце от блока и при нея  Grinning Работата е там, че нашият блок е построен отдавна, но е населен от около 6 години и повечето сме млади хора с деца. Един вход сме, но блокът е на 17 етажа (аз съм на 17-ия), а само в една година със сина ми има още ок. 6-7 дечица като в неговия месец са 3  Grinning (сега като заредим рождените дни не ме питайте  Joy ) Да не ви говоря, че сега майките, които родихмепо едно сме все бременни втора вълна  Laughing
dimitriana, нашата педиатърка се казва Весела Тодорова, млада е и е доста в крак с новостите, а ДКЦ-то се пада срещу хотел Диана на ул. Никола Габровски, имаме там и един хубав бебешки магазин - Бебе +  Peace

# 183
Здравей те мамчета,
Как сте,
На мене ми става малко тежко.От 25 април навърших 45 от термина ми но трябва да отида когато съм навършила 37-38 седмица трябва да отида в Света София но нямам нито един познат лекар.

# 184
  • София
Аз ходя там и съм доволна оът лекаря и сестрите при които ходя! Peace Доктора е Гергов и на мен ми харесва не само като лекар ами и като човек,веселяк е обяснява подробно всичко и мисля да говоря с него и той да си ме изражда! Доста се лутах докато попадна на него Confused минах 3 лекаря и най накрая попаднах на свестен човек!   

# 185
  • София
Здравейте,
Честито на празнуващите днес.

15  поликлиника е сравнително нова. Построиха я малко след промените 89, макар че
само сградата не прави поликлиниката - важен е и персонала. Но тогава хората
от региона бяха супер доволни.

Да се похваля най- накрая днес ни монтираха дограмата. След 20дни закъснение,
взимани три пъти мерки, преправяна на 300лв. по- скъпа, 250 лв. по- евтина, няколко пъти ще дойдем
и после обаждане - няма да дойдем, платено капаро от 21 март.  Направо си е за черпене.
Е има да доставят комарника за стаята на бебенцето, но ..... когато го донесат тогава ще им доплатя остатъка.
Така, че сега те гонят. И нека ремонта да почне от утре .... Това значи
ми се очертават изнервени почивни дни, но ако милия се постарае на края ще имам чиста стая.
И ще мога да почна да си събирам обещаните вещи - креватчета, колички и прочие.
Да видя с какво разполагам и какво ще трябва да купувам.

Краси това с хемоглобина е кофти работа, аз втори месец се боря да го вдигна и съм
доникъде. Тези хапчета спичат и без това спечения ми стомах. И вече ми е тежко да ям
месо и не понасям да дъвча зеленилки. Ама както казва една колежка - голямо си мрънкало
 (за мен иде реч). Пожелавам ти повече успех от мен.

Чао и слънчеви празници.

# 186
... ние имаме предбрачно споразумение: той ще възпитава децата,аз само ще ги раждам (бройката варираше между 6 и 8 ) Joy
#Crazy #Crazy #Crazy  Joy
при нас май също так ще стане, но главно защото милия има далеч повече търпение от мен  ooooh! Пък и е роден педагог, просто му е в кръвта, я мен как добре си ме възпита за 8 години  hahaha Joy

# 187
главно защото милия има далеч повече търпение от мен 

Ако можеше да си разменим хормоните,можеше и ние да се пишем по-търпеливи.Само че тогава вероятно те щяха да раждат Wink

# 188
здравейте!!!
включвам се на бързо ,само да кажа че при мен нещата са добре и че контракциите намаляха сравнително много!!!сега ми остана само гаденето Sickнезная ама днес 3 пъти за малко щях да повърна,а до сега през цялата  бременност не ми се е случвало така.бебето го нося ниско и не мисля че е от него,ама знае ли човек???Simple Smileдаже и в момента пак започва Sick
да не забравя да честитя годишнината на happywoman и да им пожелая много щастие и безгранична любов!!!  bouquet
лъвица много ме изненада,че чак сега ми споделящ роднинството си с моя град!!!чудно ми е дали скоро си посещавала Чирпан и дали изобщо идващ насам?
 това е засега от мен момичета,аз отивам да полегна пак,че не ми се посещава банята по неприятни поводи Sick
надявам се скоро да съм по -добре !!!а не до края на бременността да е така!!!!
на вас пожелавам спокойна нощ!!!!

# 189
Дойде време и аз да се отчета след поредния ехограф.  Laughing Бебката е пораснала, въпреки, че не съм качила килограми. Вече е около 2 кг.  Peace По всичко изглежда, че ще си дочакаме термина. Тъкмо ще успеем да нагласим всичко. С изследванията нещата са малко по-различни. От лаболаторията казаха, че имам повече утайка в урината и хемоглобина ми бил нисък – 97.  newsm78 Ще видим докторката какво ще каже по въпроса, но по всичко изглежда, че няма да ми се разминат лекарствата.  Sick И да не пропусна – честито на Happywoman. Много любов, любов, деца и пак любов! Simple Smile Радвам се за Силвадже. Дано и гаденето да изчезне като контракциите. Лека вечер и много целувки  Heart Eyes

# 190
Добро утро мами

Изпих си кафенцето и почти успях да се събудя...малкото ми съкровище снощи рита и се намества до 1ч! Тази сутрин мирува милата явно уморена  Heart Eyes И дано мирува че ме чака чудо ден: нашия тати ни остави и замина по планини, а свекървата ентосиазирано заяви вчера че идва днес да ми помага за голямото чистене! Да не говорим, че майка ми днес излиза от болницата та ще ми е на гости довечера!
Като казах майка ми та се сетих:

silvadge,  lioness пишете и мен в отбора на чирпанлийките! Родена съм там, родителите ми си живеят в едно селце наблизо, а и там учих и живях от 6 клас до гимназията! Отдавна не съм била натам, но мъжа ми твърди че съм си запазила чирпанския темперамент  Wink а най-голямата смешка е че той е кръстен на Яворов (Явор) та го закачам, че това му било съдбата - да си вземе жена от града на "кръсника" си Laughing! Ще се радвам да си побъбрим някой ден за "града дето водата се не пие" че ме е налегнала една носталгия!...
Silvadge радвам се за теб Peace - може просто бебо да се е намествал - и аз след Великден минах през такъв период - мислех че беба се готви да излиза... сега не ме боли толкова, но пък вече ходя бавно клатушкайки се като пингвин  Joy и за първи път ме се появяват киселини...

А колкото да момичетата колебаещи се за док в Св София - мога да спомена две имена които ми препоръчаха раждали там мой приятелки (и нормално и секцио): д-р Ковачева и д-р Тодорова. Ако искате мога да ви препратя по-късно координати...

Хайде лек ден на всички и само приятни емоции! че аз да се приготвя за голямото чистене...  Confused

# 191
Здравейте мами,
Аз вече 1 седмица се боря с болестта и вече нямам температура,но пък си "купих" страшна кашлица.Дайте бабешка рецепта за спиране,щото със сироп и хапчета не става. Sick А вече ме болят дробовете от напъните,а беба подскача и ми е мъка и за нея... Embarassed  Иначе днес отиваме за кошарката,обадиха се,че са ни я доставили и това ще е първата ми голяма покупка.  Mr. Green Аани, ти при кой лекар ще раждаш или не си си избрала?
Леки почивни дни с много приятни емоции!   bouquet

# 192
Хм, компа ми се побърка нещо,ама госта съм си аз!  #2gunfire
Пак хубави почивни дни! Аз от 4.05. излизам в 45-я болничен.И съвсем ще объркам сметките на болничните дето досега и занапред ми гиплаща НОИ когато си иска! #Crazy #Crazy newsm78

# 193
Дайте бабешка рецепта за спиране,щото със сироп и хапчета не става. Sick А вече ме болят дробовете от напъните,а беба подскача и ми е мъка и за нея... Embarassed 
Някоя мама беше писала как обикновените лукчета вършели чудеса. Подкрепям с две ръце, само ще добавя, че сега са пуснали едни лукчета с 6 билки, те са още по-хубави, а и можеш да смучеш 'на корем'. Иначе ето ти рецепта по китайската медицина: като усетиш, че идва пристъп на кашлица, слагаш си пръста дълбоко в ямката под врата отпред - сещаш ли се, откъдето се прави трахеотомия при запушване на горните дихателни пътища (май във всеки сериал сме гледали как става  Joy). Условието е да притискаш ямката навътре (за предпочитане е без дълъг маникюр  Laughing). Там се намира една от най-силните вторични точки за успокояване на кашлица. Последно: взимаш някаква мазна субстанция - напр. евкалиптова мас, и втриваш в цялата област над гърдите с енергични движения, като натискаш умерено - там, където те заболи, там ти е проблема; колкото по-често масажираш болезнения участък, толкова по-скоро ще облекчиш кашлицата.

# 194
  • Варна
Здравейте, мамчета!

Честита годишнина със закъснение на Happy woman! Желая ви много любов и взаимно уважение до дълбоки старини  Simple Smile.

Да ви се отчета и аз. Бебка много хълца. Днес бях на консултация, гледаха ме и на видеозон. Обърнала се е седалищно (миналия път беше главично), но е с гръбчето на ляво и доктора каза, че в 80% от тези случаи се обръщат с главата надолу. Хич не ми се ще да ме режат  Cry. Остава ми надеждата, че има още време да се обърне. Иначе всичко си е наред. Отговаря си точно на размерите за седмицата. За разлика от мен, която се чувствам и изглеждам като барбарон.

Аби, чувала съм, че мед с джинджифил помагал при кашлица, но не съм го пробвала лично. А също и една баба ми беше казала за една рецепта - 3-4 ябълки, 2 глави чук, 4 ореха, се варят във вода, която после пиеш. Ако сложиш по ароматни ябълки става като чайче и лука не се усеща. Това съм го давала на дъщеря ми и имаше полза.

Слънчев и усмихнат ден на всички  Sunglasses.

Общи условия

Активация на акаунт