Всеки миг се молим за "Юнчето"Биляна, по-бързо да се гушне в прегръдките на мама

• 13 734
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
Eeeeх как обичам така!! Сутрин, кафенце, закуска, форум, добри новиниииии  Hug Те на това му се вика живот!!!
Благодаря на всички ви за хубавите пожелания за Васето, трогнахте ме, а той сега обикаля като петле наоколо  Joy Хубаво изкарахме, ходихме в службата му да почерпим, голяма суетня около мен, хареса ми  Joy После родата и тя... -  'нормално' Simple Smile
Аз моя РД още се чудя дали да го празнувам  newsm78 Не се чувствам много много за купони, честно казано, ама както обичам хубавата компания и подаръци, може и да размисля  Joy

Момичета, почнах да се шашкам нещо, че ми остават 4-5 седмици до ДъДей-а  #Crazy Толкова малко неща са ми приготвени, лекаря, дето ще ме изражда, още незнае...  ooooh! само като си представя, че графика му може да е пълен и не може да ме поеме, и страх ме хваща. Тя Тони добре че ме подритва да се разбързам, че иначе току-виж съм си родила без уговорка  Sick
Парлева, за МД не съм чувала да имат такъв неонатологичен пакет  newsm78 Знам със сигурност, че ако раждаш секцио, не ти оставят бебето, а ти го носят на 3 часа. Ако си с нормално раждане, мисля че през нощта не ти го оставят, но през деня със сигурност е при теб в стаята. Но не мога да твърдя със 100% сигурност, че е така.
А иначе, онзи ден го водих Васето да види кошарата, дето съм харесала за бебо.. Ми огледа я човека, уж я одобри, после като седнахме в колата, казва - Че то това легло като палатка, бе жена, аз си мисля, че нашето бебе заслужава да има истински креват!! Че и люлка в началото!! (Еличко, май няма да си само ти с такава Simple Smile). Та... еми хора, стана ми едно такова мило... аз тука от месеци правя някакви сметки на дребно, как да спестя някой лев покрай бебешкото мероприятие, а той човека просто иска най-доброто за бебока и хич не му пука колко хилядарки ще отекат по случая. Еееех това е мъж, а?! Та сега съм луднала  #Crazy, нито едно дървено креватче на пазара не ми харесва (както сигурно се досещате), та рисувам скици вкъщи и съм решила, ако милия няма против де, да го направим по поръчка.
Много ми стана мило за сватбата на dimitriana  Hug, а Елз, и на мен ще ми липсват тези приятни емоции от 9тия месец   Joy

# 106
Eeeeх как обичам така!! Сутрин, кафенце, закуска, форум, добри новиниииии  Hug Те на това му се вика живот!!!
Благодаря на всички ви за хубавите пожелания за Васето, трогнахте ме, а той сега обикаля като петле наоколо  Joy Хубаво изкарахме, ходихме в службата му да почерпим, голяма суетня около мен, хареса ми  Joy После родата и тя... -  'нормално' Simple Smile
Аз моя РД още се чудя дали да го празнувам  newsm78 Не се чувствам много много за купони, честно казано, ама както обичам хубавата компания и подаръци, може и да размисля  Joy

Момичета, почнах да се шашкам нещо, че ми остават 4-5 седмици до ДъДей-а  #Crazy Толкова малко неща са ми приготвени, лекаря, дето ще ме изражда, още незнае...  ooooh! само като си представя, че графика му може да е пълен и не може да ме поеме, и страх ме хваща. Тя Тони добре че ме подритва да се разбързам, че иначе току-виж съм си родила без уговорка  Sick
Парлева, за МД не съм чувала да имат такъв неонатологичен пакет  newsm78 Знам със сигурност, че ако раждаш секцио, не ти оставят бебето, а ти го носят на 3 часа. Ако си с нормално раждане, мисля че през нощта не ти го оставят, но през деня със сигурност е при теб в стаята. Но не мога да твърдя със 100% сигурност, че е така.
А иначе, онзи ден го водих Васето да види кошарата, дето съм харесала за бебо.. Ми огледа я човека, уж я одобри, после като седнахме в колата, казва - Че то това легло като палатка, бе жена, аз си мисля, че нашето бебе заслужава да има истински креват!! Че и люлка в началото!! (Еличко, май няма да си само ти с такава Simple Smile). Та... еми хора, стана ми едно такова мило... аз тука от месеци правя някакви сметки на дребно, как да спестя някой лев покрай бебешкото мероприятие, а той човека просто иска най-доброто за бебока и хич не му пука колко хилядарки ще отекат по случая. Еееех това е мъж, а?! Та сега съм луднала  #Crazy, нито едно дървено креватче на пазара не ми харесва (както сигурно се досещате), та рисувам скици вкъщи и съм решила, ако милия няма против де, да го направим по поръчка.
Много ми стана мило за сватбата на dimitriana  Hug, а Елз, и на мен ще ми липсват тези приятни емоции от 9тия месец   Joy

Кетката, къде хареса кошарката?  Mr. Green

# 107
Искам още веднъж да благодаря на всички ви Hug и да добавя най-сърдечните ми поздрави за майката на Лъвичката   bouquet, съпругът на Кетката   bouquet, за новоизлюпената г-жа Христова   bouquet , за годишнината на madame   bouquet

И на мен като на Кети ми е много приятно да чета хубави неща във форума. Надявам се, че всички сте добре  Heart Eyes
Вчера бях на консултация за слушане на тоновете на бебето и всичко е наред, нямам контракции, ходих и на летището да посрещна скъпия, че се завърна от Лас Вегас (скоро пък заминава за Монреал  Sad ама така е при него) и въобще имах един приятен ден  Simple Smile . Моят болничен започва от 29-ти април, но заради почивните дни ще си го взема на 2-ри май, засега най-вероятно ще раждам 5-ти, 6-ти юни, там някъде и изведнъж ми се вижда страшно близо  #Crazy , добре че ми останаха малко покупки горе-долу...Кети, евала на мъжа ти, ей  smile3501

# 108
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Еличко, скъпичка е, но пък има много неща в нея. Една позната ползва лятната на Джордани и каза, че е много доволна. Каза също, че това и е четвърта !!!  #Crazy подред количка и ако е знаела, че ще е така е щяла да си купи по-скъпа още в началото.
Ама, всеки според чергата си - за нашата са дали заявка още от самото начало свекъра и свекървата, че ще е от тях подарък, така, че ...  Embarassed, честито да им е  Joy hahaha

http://www.adria2001-bg.com/index.php?m=320&category=126& … 8%20LX&lang=1

# 109
Гледай, ква съм склероза само  #Cussing out #2gunfire
700 лв струва

# 110
Гледай, ква съм склероза само  #Cussing out #2gunfire
700 лв струва

Joy

Мерси  Heart Eyes

# 111
За тази става въпрос, нали така?

В момента я имат сглобена в магазина Прима Паппа на Г.Димитров. В понеделник синя им беше останала само една, но и жълтите са много сладурски. Васко не хареса само 'гюрука', че не е направен да се смъква, като на количка, и трябва да го махаш всеки път, като ти се изпречи нещо. Иначе повивалника е номер едно, особено в сравнение с тези на другите кошари.
Абе и аз съм една червена шапчица - забравих да ви се похваля, че от 23.04. официално съм си в майчинство!! Голям шаш!!! Верно боя настанаааа  ooooh! Ааа, и друго - преди малко си уговорих час при д-р Манчев за петък сутринта да ме 'погледне', стискайте ми палци с всички сили да се съгласи да поеме раждането  Praynig
А, и друго от обиколките ни по магазините - оказа се, че мъж да види и пипне, си има голяма файда, защото гледат на нещата (особено пък на количките) от съвсем друга гледна точка (Васко и под кошарата легна едва ли не, че да я види отдолу !!! ) Та за количките - дотук фаворит му е ПегПерего Уно, но най е възхитен от коша им за новородено, че много лесно се щрака на шасито, че си има крачета да си стои самостоятелно и др.под. Искрено съветвам всички бъдещи мами на финалната права по пазаруването да вземат едно мъжко техничарско със себе си, нямат грешка! Ето Елз сигурно ще се съгласи с мен!

# 112

Цитат
Ето Елз сигурно ще се съгласи с мен![/color]

Peace Аха, абсолютно съгласна съм! Както вече казах, таткото само ме гълчеше в началото, че си избирам все скъпи колички. Че само ние ли ще имаме бебе - другите как си гледат в евтини колички и все такива УМНИ доводи. Докато не го заведох с мен на пазар - стой и гледай, а пък и когато продавача му каза, че да сравнява Джорданито с Кенгуро примерно, е все едно да се опитва да сравнява мерцедес с трабантче - стой и гледай! До тук беше с коментарите!
 hahaha

# 113
За тази става въпрос, нали така?

В момента я имат сглобена в магазина Прима Паппа на Г.Димитров. В понеделник синя им беше останала само една, но и жълтите са много сладурски. Васко не хареса само 'гюрука', че не е направен да се смъква, като на количка, и трябва да го махаш всеки път, като ти се изпречи нещо. Иначе повивалника е номер едно, особено в сравнение с тези на другите кошари.
Абе и аз съм една червена шапчица - забравих да ви се похваля, че от 23.04. официално съм си в майчинство!! Голям шаш!!! Верно боя настанаааа  ooooh! Ааа, и друго - преди малко си уговорих час при д-р Манчев за петък сутринта да ме 'погледне', стискайте ми палци с всички сили да се съгласи да поеме раждането  Praynig
А, и друго от обиколките ни по магазините - оказа се, че мъж да види и пипне, си има голяма файда, защото гледат на нещата (особено пък на количките) от съвсем друга гледна точка (Васко и под кошарата легна едва ли не, че да я види отдолу !!! ) Та за количките - дотук фаворит му е ПегПерего Уно, но най е възхитен от коша им за новородено, че много лесно се щрака на шасито, че си има крачета да си стои самостоятелно и др.под. Искрено съветвам всички бъдещи мами на финалната права по пазаруването да вземат едно мъжко техничарско със себе си, нямат грешка! Ето Елз сигурно ще се съгласи с мен!

Ами не, всъщност Wink Става дума за кошарка, но дървена...  Heart Eyes Иначе и тези ги гледах, но онова повече ми хареса... Търсих из нета снимки да пусна, но засега не съм открила..  Thinking
Иначе съм абослютно съгласна за присъствието на таткото при избора и на легло, и на количка!
  Peace Hug

# 114
Здравейте и от мен,

Еличко, вярно ще си правим компания, ама да не вземем да родим в офисите, че това ще бъде върха Grinning

Майтапа настрана, но и мен ме хавана бъзето, много малко остана, а и аз нищо не съм прала, тепърва ще правим основно почистване, за ремонт май няма да стане сега Cry, ама ко да се прави, ще се примиря.

Поздрави на всички  bouquet

# 115
  • welcome to the Jungle
Да се включа и аз в темата за неонатологичният пакет в Св. София  Hug
 Преди 2 години беше следното - прибраха ми оги веднага след раждането и ми го дадоха чак на другия ден следобед, ама за малко  Sad. Разбрах, че нощта е изкарал в кислородна палатка. От следобедът нататък (или от другата сутрин  newsm78 - не помня Tired) ми го дадоха и повече не съм го връщала в детското отделение. Преди да родя тогава много четох по въпроса ЗА и ПРОТИВ бебето да е при майката. Включително и моята майка ми пилеше " ААА, да го оставяш, та да се наспиш"  Grinning Grinning. САКЪН  no, как пък да не стане.
НА фона на изчетеното в кърмаческия, как бебето има постоянна нужда от мама, особено след жестокия стрес в самото начало, страховете му и т.н., твърдо бях решена, че си искам детето до мен. Няма нищо по-хубаво и за майката и за бебето от това да са заедно. Мъничката душичка щом проплаче, мама го взима при нея, в най-топлата прегръдка, дава му да папка или просто да заспа и толкоз. А за наспиването - това даже ми е малко смешно  Rolling Eyes. Странно ми е - какво значат 2 часа сън в повече за една-две нощи, при положение, че от раждането на бебето, до към втората годинка сънят е мнооого разтегливо понятие  Mr. Green. Още повече, ако само моето бебе е в неонатологията, а на другите майки в стаята бебетата са при тях  Whistling newsm78?
и още 1 довод имам - нощно време като се разплаче бебето му дават АМ, а това, ако сте чели, не е препоръчително за кърмачетата  Flutter.

Ех, отплеснах е, ама да взема да се върна на думата си - неонатологичната помощ включва гледане на бебето ( чисто препоръчително е да ти седи бебето в стаята, но може и да го оставяш), изследвания на кръв, следене за жилтеничката, всички имунизации и т.н. За проверката на тазобедрените стави помня, че се изискваше до към 45тия ден на бебето да се направи, а ехография на мозъка  newsm78, мисля, че ще я направят при нужда. А ако аз желая - можа да го водя после по поликлиниките Blush.

Мамита, благодаря ви за подкрепата към Оги   bouquet  bouquet  bouquet
Днес висяхме пак в Пирогов и ни назначиха антибиотика да го пием общо .... 2 МЕСЕЦА без спирка  #Crazy. Хубаво е, че няма бактерии, ама това нищо не значи, щото тая твар с латинско потекло според името й, се явявала някаква мнооого издръжлива шпинга, дето имала претенции да не й пука от АБ. След два месеца и 2 кофи Суметролим, се моля да няма, щото ... ше й се невиди #2gunfire.

Кетка, то не, че има много време, ама ако си се решила твърдо на дървено легло, защо не видиш и поръчаш по мебелните фирми? Директно ще си избереш материал, размери и всичко като по твой вкус  Hug. Друг е въпроса ако ти кажат - изработката в срок от 40 календарни дни  Mr. Green.

Мамита, да ви попитам - болят ли ви ставните връзки между краката. Малии, каква болка е при мен, хич не завиждам на възрастните хора, дето се оплакват, че го болят краката  Crazy. Нощем и сутрин съм кат`Буратино след час по трудово в ръцете на първолаците  Mr. Green

Нещо навън временцето се намуси и така омайно ме приканя да съм ходела и да съм легнела да спинкаме с Оги, чееее  Wink, нещо май не издържам на тази психо атака  Mr. Green и ще се предам  Wink

# 116
http://www.tekaex.com/bg/product_detail.php?id=128
или
http://www.tekaex.com/bg/artikuli.php
най - отгоре...

Най - сетне намерих подобна снимка на моето легло... Heart Eyes Знам, че повечето ще сте на мнение, че не е рентабилно, но на мен много ми хареса! А и като слушам повечето приятелки как децата им спят при тях след 8-9 месец... Това дотогава ще мога да го използвам  Flutter

Целият комплект в Къщата на прасето ми излиза около 110 лева. Това специално не го знам колко е, но изпратих запитване до фирмата, че телефоните им дават постоянно заето...

Laleto, не се шашкай.. Дрешките се перат и изсъхват за 1 ден, а после гладенето им е още 1-2 часа.. А за чистенето - ще хванеш и мъжа ти и за 1 - 2 дена още сте готови! Само ти се пази и не се натоварвай... Аз в нас поизчистих доста основно (сама, защото съм много умна  #Crazy и доста се уморих) и през май ще поизчистваме само козметично   Peace

Лъвичке, ставните връзки - не, но всичко ми отича вече.. Доста си полягвам, а заради вената, когато стана, ми е кошмар... Но някакси всичко ми остава на заден план като се замисля за бебка 
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 117
Tака е Еличко, ама пусто не ми остава време да се порадвам на бремеността си, другите мами доста си почиват, а аз съм като вол на нивата #Cussing out
Пък да кажеш, че заплатата ми е супер голяма, не е така.
Ще изкарам и другата седмица по някой и друг час и мисля да престана, все пак и аз съм човек.

А вече взе да става тежко и ходенето, и висенето по спирки, и пътуването с градския транспорт #Cussing out #2gunfire

# 118
  • София
Здравейте момичета,

Лионес и мен ми болят ставите. Питах лекаря, каза, че съм била прекалено активна,
трябвало повече да си почивам. Не можело съм да плувам два пъти в седмицата и да ходя
по 4 км два пъти в седмицата, като не броим шматкането по работа напред назад и
разни командировки в провинцията и да искам да не ме боли. А пък аз ходя да плувам
заради гърба, да съм в кондиция, но вече чувствам, че не мога повече и то най- вече заради преобличането. Така, че утре последно ще плувам и няма да подновявам картата.

Лалето аз съм до 24 май на работа. Писах се, че ще раждам юли. Но мисля да си взема
една седмица отпуск, че е по изгодно отпуск от болничен. Както писах по- горе,
вече се усещам, че нямам много сила и явно ще трябва да почивам.

Краси-мира, непрекъснато се мъкна с бутилчица с вода, толкова ожаднявам.
Но от дете съм имала проблеми с обезводняване и винаги много внимавам.
Макар, че сега на моменти ми се вие свят - повече вода - сваля кръвното - вие ти се свят-
внимаваш да не паднеш. Нещо такова.

Честито на празнуващите тази седмица!

Чао.

# 119

Лалето аз съм до 24 май на работа. Писах се, че ще раждам юли. Но мисля да си взема
една седмица отпуск, че е по изгодно отпуск от болничен. Както писах по- горе,
вече се усещам, че нямам много сила и явно ще трябва да почивам.

Чао.

Значи последните работещи мохикани ставаме три Grinning
Да не вземем да родим там, че ще бъде много интересно.
Момичета, не съм очаквала, че такова нещо ще ми се случи, мислех, че ще си клатя краченцата, а то - само работа и пак работа Crazy

Общи условия

Активация на акаунт