Видеонаблюдението в училище и къде минава границата?

• 8 234
  • 209
  •   1
Отговори
# 45

Точно така! Нека приключи разследването и тогава да се хвърлят обвинения. Ако е виновен директорът-уволнение и съд. А отдавна компрометираната Шишкова е лично засегната. Този имаше топки най-накрая да я постави на място.

Вие така и пропускате факта, че е НЕЗАКОННО да има камери (еле пък скрити) в тоалетните!

Кой да е виновен? Някой от улицата е сложил камерите и ги е вързал с кабинета на директора! Ма как защитавате такова нещо, бе!

Цитат
Надявам се това тук да облекчи притесненията за “медиен фарс”, пичът си е поставил камерите за собствена сметка и си е съхранявал записи на флашки вкъщи. СДВР:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sled-signala-za-kameri-v-toaletn … 8-uchilishte.html

# 46
  • София
Материалите от видеокамерите директно чрез приложение са отивали на мобилния телефон на директора!
Но споко! Това е просто поредния педофилски скандал в българско училище, който ще бъде тихичко потулен!

# 47
Нам начин. Вярвай, че родители са настръхнали и тоя няма да се измъкне така.

# 48
  • София
Надявам се това тук да облекчи притесненията за “медиен фарс”, пичът си е поставил камерите за собствена сметка и си е съхранявал записи на флашки вкъщи. СДВР:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sled-signala-za-kameri-v-toaletn … 8-uchilishte.html
Което изключва смехотворната версия, че е сложил камерите за да предпазва тоалетните от вандалщина. Няма причина да съхраняваш записи от помещение, в което няма вандалщина, ако са сложени, за да записват вандалщината. Съхраняваш ги, ако целта ти е друга.

Не че вандалщина би оправдала камери в тоалетни/бани.

И нека не обвиняваме други хора за действията му.

П.П. 11 флашки със записи – https://dnes.dir.bg/krimi/zapisite-ot-toaletnite-otivali-i-v-lic … tkrili-11-flashki

Това е много. Нищо общо няма с някаква вандалщина.
Нещастник.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 16:00 от milenaka

# 49
  • София
Каква "вандалщина"?? Пар екселанс педофил!!! Rage

Ей го убавеца!

# 50
Как е възможно директор на училище (!!!) да е чак толкова нагъл?? Очеизвадно е, че подобен трилър няма как да остане вечно скрит. Най-малкото техниците ще знаят кое къде какво записва и т.н. А ако наистина има фактура, която доказва, че той лично като физическо лице е купувал техника за следене, значи си е истински престъпник - и това е директор? Добре, че някой е решил да подаде сигнал, не знам как се е разкрило, но наистина е"шок и бомба", чак не ми се вярва...

# 51
  • София
Според полицията леля на ученичка е подала сигнал в 1 РПУ.

Дъщеря ми сутринта ми каза, че директорът открито е сплашвал момчета от техния клас със записи. Довечера ще я разпитам, но аз днес разбрах за това, дали други деца са споделяли с родителите си - не знам. Няма да се изненадам по тийнейджърски да са го подминали с насмешка.

Или - сега като си връщам чата, са казвали, но може би не на когото трябва

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 16:19 от phil

# 52
На много места в тоалетни има разни датчици, идея нямам как може да се види дали има скрита камера някъде..?

# 53
Никак. Надяваш се, че е датчик а не камера.

# 54
Сега се разговорих и аз с познати. Наистина този индивид е спуснат наскоро. И нещо нещата са много кофти.
Дали ще се разбере кой спусна точно този на този пост.

# 55
Това е "партенка". Като хванатите дрогирани полицаи,които после се оказа,че не са дрогирани.

# 56
Да не говорим, че приложенията с които се гледа на живо камерата могат да бъдат хакнати и 3ти лица да разполагат със записите. Т.е. дори той да не иска да изнудва някого, лицето х може да намери ученичката у и да я изнудва със запис как си сменя дамската превръзка или как има газове, докато ходи по голяма нужда.
Това е нередно не за училище, ами изобщо за човешки същества.

# 57
Интересно, на какво са попаднали ГДБОП, че точно те да го арестуват? Къде са размятани записите, че те да се намесят?

# 58
Не се споменава за изтегли записи.
А за сигнал, че има скрити камери в тоалетните подаден от близки на ученици.
След като са разглобили датчиците за дим са установили скрити камери, кабелите на които водели към дирекцията. След претърсване на директора е установено, че има флашки и че камерите са свързани и с личния му телефон. ... Вече какви записи са установени,  като брой и вид не е коментирано, все още...

# 59
Много странна история.

За своя сметка да сложи камери някой в училище изобщо не би могло да се случи - доколкото знам всякакви дейности по ремонти и облагородявания се правят след тежки процедури, обществени поръчки... Извикал директорът техници и монтирали 40 камери. Да си ги гледа и записва само той. Изумително...

Ще изчакам лично аз да се потвърди. Имам познато дете,  тази сутрин разбраха от пресата.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 17:49 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт