Видеонаблюдението в училище и къде минава границата?

• 8 256
  • 209
  •   1
Отговори
# 90
# 91
  • Ланкър, планините Овнерог
Не е достатъчно уволнението. Писна ми в тая скапана държава все да има вратички и да се измъкват.

# 92
От МОН също трябва да поемат отговорност с оставка. В белите държави поне е така.

# 93
Лошото е, че и това чудо ще е за 3 дни и никой нищо няма да направи и няма да защити децата ни от такива посегателства върху личността им. Изобщо някой взел ли е под внимание как се чувстват тези деца в момента?

# 94
При съмнение за пушене само датчици за дим щяха да са достатъчни. Скрити камери, маскирани като датчици за дим обаче, са повече от съмнителни.
Няма нищо съмнително в цялата история. Камерите са били сложени само и единствено за опазване на имуществото на училището и нямат нищо общо с педофилия. Доказателствата за това са две.
Първо - всички ученици са знаели за камерите, те изобщо не са били тайна за никого.
И второ - самия директор е показвал записи от камерите на учители като доказателство че учениците им вършат пакости в тоалетните.
Нали се сещате, че ако директора беше педофил, той по никакъв начин нямаше да разкрива сам наличието на  тези камери в тоалетните, с цел да ги използва колкото си може повече. Няма уважаващ себе си педофил, който би си разкрил тайните камери и би разправял наляво-надясно за тайни камери, че да показва и записи от тях на учители.

# 95
  • София
При съмнение за пушене само датчици за дим щяха да са достатъчни. Скрити камери, маскирани като датчици за дим обаче, са повече от съмнителни.
Няма нищо съмнително в цялата история. Камерите са били сложени само и единствено за опазване на имуществото на училището и нямат нищо общо с педофилия. Доказателствата за това са две.
Първо - всички ученици са знаели за камерите, те изобщо не са били тайна за никого.
И второ - самия директор е показвал записи от камерите на учители като доказателство че учениците им вършат пакости в тоалетните.
Нали се сещате, че ако директора беше педофил, той по никакъв начин нямаше да разкрива сам наличието на  тези камери в тоалетните, с цел да ги използва колкото си може повече. Няма уважаващ себе си педофил, който би си разкрил тайните камери и би разправял наляво-надясно за тайни камери, че да показва и записи от тях на учители.

Ти осъзнаваш ли колко нелепо звучиш?

# 96
А защо децата като са знаели, не са казали ?

# 97
  • София
Глупости са това, защо се хващате на куки?

# 98
Незаконно е да има камери в тоалетни. Не знам кое ви убягва от това изречение. Без значение къде са тоалетните, какво се върши в тях и кой го върши. Просто е незаконно. Затова и никъде на обществено място няма да видите такива.

# 99
Пост на бившата учителка в училището Яна Шишкова. Какви ли неща ги е вършил през тези 2г? Някой запознат да каже защо 40 учители са напуснали/уволнени от въпросния директор.

Цитат
И така... Евтимов е уволнен и остава в следствието, след което следва обвинение...

Щастлива ли съм? Злорада ли съм? Отмъстителна?

Не. Безкрайно изтощена и тъжна. Защото няма да го съдят за главното - съсипаните съдби на учителите. Съсипаното училище, което няма как да бъде възстановено, ако не стане някакво чудо и пак ще отнеме десет години поне да се съвземе от всички щети на изчезналите кадри, убитите методики, съсипаната репутация.

Защото няма никой да го съди за убитите мечти и надежди на семействата, които са се борили децата им да влязат в училището. Защото същите тези деца няма да могат повече да погледнат с доверие нито един учител, нито един ръководител в целия си живот, знаейки, че онзи, на когото е поверена тяхната безопасност, е бил чудовището, което ги е следило и дебнело да навреди. Загубата на вяра в институцията води до загуба на мотивация и пълно неглижиране на образованието, което вече просто няма да им е ценно.

Това са 1400 деца. С 2800 родители. С 5600 баби и дядовци. Погубени надежди, погубено бъдеще, което ще се възстановява бавно, трудно, със зверски усилия. И за това няма да има издадена присъда и няма наказание, което да удовлетвори пострадалите.

В моя случай - влошено здраве и пълна загуба на мотивация за преподаване. Аз повече просто не мога да преподавам. Поне не в обозримо бъдеще. А това кой ще ми върне? А кой ще компенсира липсата на транслация на всичко натрупано към младите? Същото важи за всичките останали мои чудесни над 40 колеги.

Какъв трябва да е новият директор, за да успее да се справи с този батак и погром и да възсъздаде поне подобие на това, което направихме ние? Не знам, но от сърце му желая успех. В името на децата.

А аз все пак за пръв път ще легна спокойна след почти две години адски терор. Защото знам, че децата са избавени от това чудовище завинаги! Надявам се и от всичките му разсейки, които докара на различни постове в училището.

# 100
И също така между камери и скрити камери има огромна разлика.
Ама то се говорело, ама те знаели... Има скрити камери! Точка.

# 101
  • пустинята Гоби
Darvo12, ти би ли имал нещо против, ако камера за опазване на нечие имущество те снима в тоалетната, щом си толкова ербап?

# 102
Питах дъщеря ми днес въобще някой ходил ли е до тоалетна. Тя каза- цялото училище беше там да види къде са камерите.

# 103
Докато тръска нещото ли, няма против.

# 104
Точка казвате.
Критично мислене..не.
Да яхаме всички новината ...

Не съм съгласна.
Доста неясноти има.

Ще изчакам лично аз да видя какво ще излезе накрая.

Общи условия

Активация на акаунт