Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 283
  • 461
  •   1
Отговори
# 120
Има хора със стойност и съдържание.
Има и такива без.

# 121
  • София
С възрастта човек трябва да се грижи много повече за себе си.

Давам за пример себе си - цял живот съм била слаба, обаче след 45 погледна ли бисквитка - и ми се е залепила. По принцип избягвам целия щанд за пакетирано сладко в супермаркета, готвя си месо и зеленчуци, обаче има толкова много скрити въглехидрати, от които не ми се иска да се лиша съвсем.
Та - борбата е неспирна и безмилостно жестока.

# 122
Правенето на деца много често няма общо с привличането. Освен това, при една връзка/брак от 20-30 години и нагоре, сексуалните неща между двамата, и интимността, като цяло, намаляват с времето.
С какво има общо правенето на деца? И колко брака по 20- 30г си имала, че знаеш кое намалява?

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 16:32 от Г-жа Рамацоти

# 123
Ако имахме брак и деца, щяхме да си поговорим сериозно по въпроса и да видим може ли да се реши проблема или не.
И пак стигаме до "Ако се поддържа...Ако е болен от еди какво си"
Темата е за поддържане и запускане
Аз смятам че е неуважително един мъж да се поддържа докато няма гадже, а хване ли си да спира да му пука
И после като скъсат, да почне да се поддържа пак да си хване ново.

А иначе въпросът с привличането след определено време си е сериозен и би било хубаво ако партньорите заедно работят по разрешаването му.
И е нормално за хора след определена възраст да живеят без сексуални отношения, но не и на 30, поне според мен

# 124
И е нормално за хора след определена възраст да живеят без сексуални отношения, но не и на 30, поне според мен
Интересува ме кога настъпва "определената възраст", ако съм я пристъпила да се поправя Wink
TheSickn3ss, харесваш ми, но в тази тема участваш с повече наивност, отколкото бих предположила за теб.

# 125
Сикнес, с говорене не става. Това си е нормално развитие и единственото, което може да се направи е да се приеме.
Определената възраст без сексуални отношения е дълбока старост, над 90 години.

# 126
Значи само съм чувала как се чувстват жените след настъпване на менупауза, но съм чувала , че либидото тогава много пада.

Иначе четох една книга от сексолог, който помагаше на двойки да си връщат желанието, не знам истински истории ли са.

Но едно дълго съжителство с деца и общ живот буквално е нещо съвсем различно от просто гаджета.

А мъжа ми ако се запусне някой ден, ще му кажа, че ми е неприятно, и ще се надявам да иска да промени нещо.

Не мога да се преструвам че ми харесва, наистина.

# 127
Добре че, някои хора си хванат гадже, та започнат да се къпят.
Сикенс,  сигурно си мислиш, че хората на 50 и секс не правят и не се поддържат и не са харесвани.
Ами, не е така за всички.

# 128
  • София
Аз продължавам да не разбирам критериите за неподдържани хора.
Иначе около мен хората си остаряват, нормално е. Каквото и да направи човек на 50-60 винаги някой на 20-30 ще изглежда по-добре, защото е млад. 40 не мисля, че е за темата, защото на 40 човек не е особено стар.
Но маргетинговите напъни да се продава младост намирам за нелепи, колкото и чия да изяде човек, колкото и кросове да прави по изгрев все си остарява. И много често някой, който пуши и дори пийва изглежда по-добре от онзи с чията, защото има по-добри гени и по-бодър дух. С годините личността на човек доста повече доминира външния му вид и да се запитаме и каква поддръжка иска това. Мен лично повече ме дразни затъпяването у хората и липсата на каква да е критична мисъл. Вярно, тегаво е да си задаваш въпроси цял живот, но и да оставиш мозъка ти да се разпльока завинаги също е доста жалко, ако ще да стои над хипотетично стегнато тяло. И казвам хипотетично, защото адски много хора имат изключително нереалистична самооценка по отношение на външния си вид.

# 129
TheSickn3ss, дедовци и баби могат силно да те изненадат. Ще видиш някой ден Simple Smile

# 130
А дано, но моята теза не беше, че старостта убива страстта, а че това човек да спре да му пука и да се запусне я убива

На 20 е по-лесно да изглеждаш добре, но пак трябва малко усилие.
Някои 50 годишни мъже , които спортуват и се обличат добре изглеждат по-добре от 20 годишен, дето цял ден само играе на компютъра и яде мазна храна, а всичко дето носи са стари анцузи.

# 131
Моята майка е на 80 г. Винаги е нагласена, с прическа, обици, даже и с лек грим. Наскоро отишла в мобилен оператор и поискала нов телефон. Един служител любезно й казал: "Госпожо, за вашите зелени очи, ето този нов модел зелен телефон", от което майка ми е останала много доволна. Та на всяка възраст може и да се нагласиш, и да си в настроение, обаче ето майка ми това направо си го тренира. Казва, че ако не се е смяла достатъчно през деня, застава вечер пред огледалото, мисли си за хубави неща и се усмихва. Има какво да науча от нея.

# 132
Оо е така искам да съм аз на 80
Аз много се ядосвам на мама като започне да обяснява,  колко е стара и че вече няма какво да чака от живота (на 65 е)
Добре че поне внучето дето чакаме я ентусиазира.

# 133
Да ви кажа, не е  до възраст, до натура е, , усет за живота, темперамент, ако щете. Има си хора, и на млада възраст, унили без живец и тръпка , едвам мърдат в кожата си..Други, и на 80г не губят чар и позитивизъм.
Дано повече от вторите да има.

# 134
Всъщност зависи колко те е зашамарил животът. Защото едно е най-големият ти проблем да е коя рокля да си избереш за деня, друго е да се бориш със здравословни проблеми, независимо твои или на близък, трето е по някаква причина да си останал за дълго с минимални или никакви доходи. Всичко се случва и никога не знаеш, кой през какво минава и никой не е застрахован.

Общи условия

Активация на акаунт