Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 285
  • 461
  •   1
Отговори
# 135
Всъщност,  като се грижиш за себе си не означава непременно да изглеждаш  по-млад. Това, все повече си мисля, че е до ген и не зависи особено от други фактори.  Но да изглеждаш поддържан е гледка приятна за окото. А когато се съчетава и с багаж в горните етажи става една функционално пълна приятност.

# 136
Правенето на деца много често няма общо с привличането. Освен това, при една връзка/брак от 20-30 години и нагоре, сексуалните неща между двамата, и интимността, като цяло, намаляват с времето.
Да бе, да. Защо човек ще има деца от някой, който не го привлича никак, при положение че има избор.

# 137
  • София
Е, колко пък да намалява тая интимност при хора на има-няма 50 г. Това не са 80-годишни старци.
Да, ме се награбват от вратата, че пред децата не е много добре, ама все пак.

И ще повторя Злодеида. Как се правят деца с някой, който не те привлича? Че то ако те е гнус да те пипне, как ще го оставиш да си излива в теб телесните течности!?
Че има такива случаи, има, но те са в съвсем друга графа.

# 138
  • София
Майкоо, ми аз с моите 50 да взема да си тегля ножа.
Странно е да ти обясняват хора какво се случва с живота ти, правиш или не правиш секс и прочее глупости.

За TheSickn3ss: 50 годишните хора са все още в силите си. Почват да се обаждат заболявания, кожата се отпуска, грижите, които имат покрай тийнейджъри или 20+ годишни деца личат, а е и времето (за огромно съжаление), в което се сблъскват със сериозни загуби - тези на родители. Това влияе, колкото и да се поддържат. По мое наблюдение, те и мъжете (качествените, нали) го съзнават и не търсят баш манекенка, няма да я върнат, но и приемат по някое излишно килце и повече гледат умствения багаж.

С което, разбира се, не казвам, че човек не трябва да поддържа личната си хигиена, не трябва да се храни здравословно или трябва да е залепен с пуканките пред телевизора. И дори и този човек не винаги да е във форма, или с прическа, грим, и о, ужас! на опашка или кукуригу - не го прави неподдържан. Аз пък понякога се изумявам от другата крайност - залитане в ботокс и хиалурон, помпане на устни с незнамсикви филъри, силен грим, да заблудим кого ли, дълги нокти, нашарени като селска спирка с некролози... ми тази визия за жена около 50 е гротескна, да ме извинявате. Нелепа и отблъскваща, също така. Та в този смисъл по-добре закръглена, чиста и спретната и естествена, отколкото да се превърна с палячо.

# 139
Сексуалността, както и всичко друго, се поддържа. И пак както всичко друго, се променя във времето - дали към по-добро, или към по-лошо, зависи от конкретните хора и естеството на връзката им. Както има много хора, за които сексът след 50 години е мираж, така има и такива, които не спират да поддържат огъня.

В много случаи, в които съм съветвала познати жени в премено да правят повече секс за туширане на някои от симптомите и за по-добро здраве, ме гледат като че падам от Марс. Много хора на тази възраст започват да спят в отделни стаи, и развиват едва ли не физическа непоносимост към партньора си. А сексът е здраве - и психическо, и физическо, заради хормоните, които се отделят в процеса. И колкото и да е изтъркано клишето с "недоклатените лелки", истината е, че на жените след 50 много им личи дали са спряли със секса. Има една специфична жизненост, която при девствените момичета и при отказалите се от секса отсъства. Наблягам на "специфична", не се изреждайте сега да ми обяснявате колко сте си жизнени и енергични и без секс Smiley

# 140
  • София
На младостта ѝ отива глупостта.

# 141
Не са чак толкова млади.

# 142
  • София
Тогава нямам извинение.

# 143
  • София
За трети път ще попитам какви са критериите за човек поддържан?

# 144
  • София
Колкото хора, толкова и критерии.
Важното след една възраст е човек да се вписва в собствените си.

# 145

Ако се съди по това, което наблюдавам навън, явно задължително включва: нарисувани вежди, мигло- и ноктопластика, напомпани устни, ботокс, силиконови гърди, опериран нос, дрехи и чанти с огромни надписи на известни марки и т.н., и т.н. С две думи – турбочалгарска визия.
Не че няма и стилни жени и мъже, ама просто бледнеят и остават незабележими сред крещящата папагалщина.

# 146
  • София
Моите критерии - тегло в норма, хубава, оправена коса или брада, чиста кожа, чисти, изгладени дрехи, добра стойка и вървеж.

# 147
  • София

Ако се съди по това, което наблюдавам навън, явно задължително включва: нарисувани вежди, мигло- и ноктопластика, напомпани устни, ботокс, силиконови гърди, опериран нос, дрехи и чанти с огромни надписи на известни марки и т.н., и т.н. С две думи – турбочалгарска визия.
Не че няма и стилни жени и мъже, ама просто бледнеят и остават незабележими сред крещящата папагалщина.
Авторката каза, че не било това, но така и не уточни. Фризьорката ми още преди 10-тина години ми обясни, че да ти личат интервенциите е атрибут на престижа, та за мен това отпада. Същото като с яко наклепани с грим. Винаги съм ходела денем без грим, и ако не съм на снимки никога не съм се клепала, това е извън критериите за човек натокан, вероятно минава и за неподдържано, не знам. Не е до възраст, според мен. Който ще се влелчва обикновено е завършил процеса малко след 30. Другото вече са някакви обстоятелства, извън контрол. Нямам впечатление хората толкова да са се скапали след 40-50, но си остаряваме, това е нормално някак.

# 148

Стъласна съм, но красотата е в очите на гледащия. За една категория гледащи, Папагалщината е фонът, на който стилните изпъкват още повече. Ако ли са другата категория гледащи, стилните са им "сив шум".
Но пък никой не е длъжен  да спазва  критериите на другите гледащи. Има равновесие. А темата е безсмислена в този аспект.

# 149
Не знам защо се обсъжда интимност и страст.
Тя темата е за друго.

Общи условия

Активация на акаунт