Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 293
  • 461
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Много хубав пост на Мементо мори.
Дано нуждаещите се да хванят иронията и самоиронията.
Както и човешкото в човека зад ника.

# 166
Здравейте, интересна ми е Вашата гледна точка. Наскоро разглеждах снимки от нашумелите коледни банкети и ми направи впечатление един любопитен социален феномен. Много жени на възраст между 40 и 50 години изглеждат сякаш пренебрегват грижата за себе си – неподходящи дрехи, грим или натрупани килограми. От другата страна, немалко мъже в същата възрастова група изглеждат по подобен начин: с огромни шкембета и минимална грижа за външния вид, сякаш това е „нормално“ за тяхната възраст. В същото време някои от тях демонстрират високомерен поглед ,самоувереност и маниер на бай Ганьо
Как мислите, на какво се дължи този ефект? На лош начин на живот и стрес, културни нагласи, липса на навици за самоподдържане или нещо друго? Интересно ми е да прочета Вашите наблюдения и мнения – без оценки, просто размисъл.

Петкова, четейки те оставям с впечатление, че си пъпчива, глуповата тийнка, за която всяка жена 40+ е безнадеждно стара чанта, непременно дебела и неподдържана. Повечето жени на тази възраст изглеждат отлично, 50+ вече изглеждат уморени, но това е разликата им от 40- годишните. иначе във всяка възрастова група има и неподдържани как беше....глигани в анцуг....но това друга тема.

# 167
Срам и позор, да си дебел или да си неугледен,  Ариел?
Едва ли с 10-те ти килограма отгоре си се смятала за такава, така че не обиждай. А знаеш ли, как бързо се връщат тия килограми ?

За всеки влак си има пътници, слава богу.

# 168
На мен пък, като вървя навън, ми прави впечатление огромния брой млади жени не просто с наднормено тегло, а болестно затлъстели, с излишни килограми от порядъка на 50+, обули тесните дънки, размер 5XL, найкове, якета Кевин Клайн, шарени кичури, нокти, джуки, мигли, вежди, 5 пласта грим, с какво  самочувствие се движат, и как палаво гледат... На какво ли се дължи това?

# 169
  • Обран бостан ;)
На мен пък, като вървя навън, ми прави впечатление огромния брой млади жени не просто с наднормено тегло, а болестно затлъстели, с излишни килограми от порядъка на 50+, обули тесните дънки, размер 5XL, найкове, якета Кевин Клайн, шарени кичури, нокти, джуки, мигли, вежди, 5 пласта грим, с какво  самочувствие се движат, и как палаво гледат... На какво ли се дължи това?

На самоубеждението, че са топ. Wink

# 170
Здравейте, интересна ми е Вашата гледна точка. Наскоро разглеждах снимки от нашумелите коледни банкети и ми направи впечатление един любопитен социален феномен. Много жени на възраст между 40 и 50 години изглеждат сякаш пренебрегват грижата за себе си – неподходящи дрехи, грим или натрупани килограми. От другата страна, немалко мъже в същата възрастова група изглеждат по подобен начин: с огромни шкембета и минимална грижа за външния вид, сякаш това е „нормално“ за тяхната възраст. В същото време някои от тях демонстрират високомерен поглед ,самоувереност и маниер на бай Ганьо
Как мислите, на какво се дължи този ефект? На лош начин на живот и стрес, културни нагласи, липса на навици за самоподдържане или нещо друго? Интересно ми е да прочета Вашите наблюдения и мнения – без оценки, просто размисъл.

Петкова, четейки те оставям с впечатление, че си пъпчива, глуповата тийнка, за която всяка жена 40+ е безнадеждно стара чанта, непременно дебела и неподдържана. Повечето жени на тази възраст изглеждат отлично, 50+ вече изглеждат уморени, но това е разликата им от 40- годишните. иначе във всяка възрастова група има и неподдържани как беше....глигани в анцуг....но това друга тема.

Нищо не може да оправдае факта, че нямате капацитет да коментирате темата без грубост и обидни думи. Невъзможността да формулирате нормално изречение с мнението си говори повече за вашите собствени умения, които явно не ви позволяват да опонирате без обиди. Очевидно липсата на култура и злъчта, които демонстрирате показват че спадате сред онези, които са по-скоро загрозени от собствената си злоба.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 15:11 от Г. Петкова 774508

# 171
На налаганите последните години трендове из медии, социалки и модните среди – лансиране на дебели момичета и жени с цел привличането им като консуматори/таргет група купувачи и надслов "бъди себе си, бъди дебела".
//
Има много обстоятелства, които не позволяват човек да надскочи възрастта си или здравословното състояние, но истината е, че поддържането на форма и добър външен вид е самоуважение и израз на поглед към живота. Хората, които се грижат за себе си имат определено присъствие и излъчват приветливост и радост от живота. Тук изключвам маниаците тип еко-био-вегани, фит маниаци, кич жени с ноктата и джуката и подобни щуротии.

# 172
  • Обран бостан ;)
На налаганите последните години трендове из медии, социалки и модните среди – лансиране на дебели момичета и жени с цел привличането им като консуматори/таргет група купувачи и надслов "бъди себе си, бъди дебела".

Бъди бодипозитивна. Wink

Сещам се за един виц:

- Нали знаеш, че телата при нагряване се разширяват ?
- Знам !
- Значи не съм дебела, а гореща.

На английски звучи по-добре : I am not fat, I am hot. Sunglasses

# 173
Може би и на това, че критериите за слаб малко са мръднали и сега  слаб не значи болезнено слаб, какъвто беше тренда по време на моята младост  с анорексичните манекени.

Има много хубави закръглени момичета, а нормалното тегло е от-до, а не само долната граница и под.  

Ариел, ами ти си гладна, бе душа, това обяснява много неща Simple Smile

# 174
Една 100 килограмова жена, оказва по- голямо присъствие от 45 килограмовата.😆, от която и страна да го погледнем.

# 175
  • Обран бостан ;)
Една 100 килограмова жена, оказва по- голямо присъствие от 45 килограмовата.😆, от която и страна да го погледнем.

Огън жена. Wink

Авторката, явно , няма кой да я топли и за това се заглежда по другите.

# 176
Аз да си призная, не ме е грижа дали някоя жена е дебела.
Единствено ме е грижа дали се разбираме добре.
Ако се разбираме, дори не забелязвам какво тегло има, факт.
Някак си жените с наднормено тегло трябва да престанат да вярват, че това има значение, освен за някакви мъже, които харесват слаби. Които не са фактор за нищо.

# 177
Защо само за кг се обсъжда? Нима не сте виждали слаби хора, които са мърляви, некъпани, с коси като хипари.....
Да не споменавам клишето, че слабите са сухи от злоба Grin

Има хора на които не изглеждат добре, ако са слаби. Не познавате ли такива? Хубави са когато са сочни, не изпити. А и едни и същи кг изглеждат съвсем различно на различна структура.

# 178
  • София
Искам на чичовците с шкембета да се върнем. И превъзхождащ поглед.

Моля, заподозрените да дадат мнение Mr. Green

# 179
Постоянно съм тъжна, депресирана, не се поглеждам в огледалото, купувам си дрехи, които просто ми стават, не следя модни тенденции.
Момиче, иска ми се да те прегърна. В последните години и аз надебелях, и не мога да се понасям такава. Не ме интересуват нови дрехи, вече мразя да купувам такива, обличам нещо там. Освен това в момента нямам никакъв ресурс нито да ограничавам храната, нито да спортувам, просто не ми се получава. Но пак гледам да се поглезя, купувам си парфюми, чанти, обувки, ръкавици, нещо за кеф и уют на женската ми душа.

Общи условия

Активация на акаунт