Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 303
  • 461
  •   1
Отговори
# 180
Една 100 килограмова жена, оказва по- голямо присъствие от 45 килограмовата.😆, от която и страна да го погледнем.

Да, понякога предпочитам с някоя 100 кг да си лафя, отколкото с някоя 45 кг
Всъщност кила, прически, дрехи, въобще не са ми водещото при контакти с хора.
Други неща са водещите.

Примерно с тази веселячка
https://www.instagram.com/reel/DReumJsDX7P/

Авторката да не клика, да не си разваля настроението Stuck Out Tongue Winking Eye

# 181
Срам и позор, да си дебел или да си неугледен,  Ариел?
Едва ли с 10-те ти килограма отгоре си се смятала за такава, така че не обиждай. А знаеш ли, как бързо се връщат тия килограми ?

За всеки влак си има пътници, слава богу.

Хепи, айде ако обичаш да не ме кълнеш?
Пиша защото тези жени цъкат с език и ми се възхищават как съм смъкнала тия килограми докато те тъпчат чипсове и полуфабрикати в обедната почивка.
Така не се сваля.
И хайде зад всяка затлъстяла жена да не слагаме някакво заболяване за по-удобно.
Аман от измислен "боди позитивизъм".

# 182
Добре де, авторката се чуди с какво самочувствие дърти, грозни и дебели хора ходят на купони, че даже и демонстрират самочувствие. Питам се, а майка й на колко години е, и как изглежда? Щото нали знаете, виж майката, за да разбереш как ще изглежда щерката

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 18:31 от Прекрасная Василиса

# 183
Добре де, авторката се чуди с какво самочувствие дърти, грозни и дебели хора ходят на купони, че даже и демонстрират самочувствие. Питам се, а майка й на колко години е, и как изглежда?

Просто отражението на фигурата върху самочувствието се променя с възрастта. Една млада мацка освен младостта и хубостта си какво има? Евентуално мозък и перспектива, ама те са в бъдеще време. Докато една жена на 40 - 50 години има кариера, социално положение, семейство, имущество... И те вече натежават повече от тънката талия и малкото дупе. Да не говорим, че последните изискват прекалено висока цена, та едва ли си струва.

# 184
Добре де, авторката се чуди с какво самочувствие дърти, грозни и дебели хора ходят на купони, че даже и демонстрират самочувствие.

Да се чуди човек, как може да са толкова нахални, нали? Вместо да се скрият някъде, те се забавляват и даже се снимат.

# 185
  • Sofia
Просто отражението на фигурата върху самочувствието се променя с възрастта. Една млада мацка освен младостта и хубостта си какво има? Евентуално мозък и перспектива, ама те са в бъдеще време. Докато една жена на 40 - 50 години има кариера, социално положение, семейство, имущество... И те вече натежават повече от тънката талия и малкото дупе. Да не говорим, че последните изискват прекалено висока цена, та едва ли си струва.

Не се сърди, ама и ти каква върховна глупост каза̀, не е истина... Simple Smile

# 186
Кой както го разбира. За мен не е глупост, защото не губя самочувствие понеже не изглеждам като на 20 или 30 години. А иначе си го имам самочувствието и то се базира на друго.  Но това не пречи за теб да е глупост, всеки с мирогледа си, както писах по-напред Simple Smile

# 187
А защо е нужно да се сравнява?
Човек трябва да умее да се чувства добре в кожата си и на 20, и на 40, и на 60.
А селф респектът си върви с личността през годините. Тук се включва и самодисциплина към здраве, тяло, психика.

# 188
  • Down south
Момиче, иска ми се да те прегърна. В последните години и аз надебелях, и не мога да се понасям такава. Не ме интересуват нови дрехи, вече мразя да купувам такива, обличам нещо там. Освен това в момента нямам никакъв ресурс нито да ограничавам храната, нито да спортувам, просто не ми се получава. Но пак гледам да се поглезя, купувам си парфюми, чанти, обувки, ръкавици, нещо за кеф и уют на женската ми душа.
Нещата, които топлят душата са значителен фактор в живота.
Другото с ресурсите, какво означава.

# 189
  • Sofia
Черна станция, знаеш, че много често слагам плюсчета на мненията ти и ми допадат разсъжденията ти по доста теми. Simple Smile В случая, обаче, ми се стори абсурдно да противопоставяме самочувствието на 20-годишните девойки с това, върху което градят самоувереност по-зрелите дами. На мен даже ми се чини, че при вторите става въпрос по-скоро за евентуална житейска удовлетвореност, отколкото за самочувствие в най-базовата му форма.

На 20 смяташ, че светът е в краката ти (което, всъщност, не е далеч от истината). И защо пък на тази възраст да няма момичета, които имат самочувствие, изградено на базата на интелекта и знанията, които демонстрират сред връстниците си? Simple Smile Аз, примерно, мога да потвърдя, че бях точно такъв човек.

А да не зачекваме темата, че далеч не всяка 40-годишна има кариера, имоти, а в наши дни – и "семейството" често липсва в картинката, та...

# 190
В случая, според мен не става дума за противопоставяне на самочувствието на 20 и 40 годишните. Авторката демонстрира един типичен манталитет, който е характерен за отделни индивиди от всякаква възраст - да огледаме, пък да оплюем и да принизим отсрещния. Както се казва, дебелият може и да отслабне, тоя дето е зле възпитан, такъв ще си остане.

# 191
Другото с ресурсите, какво означава.
Ментални ресурси нямам Confused наскоро минах през един от най-трудните периоди в живота си. По цял ден не ядях, вечерта вкъщи ми се яде нещо мазно и вредно, ако няма такова - по-скоро ще пропусна и вечерята. Освен това съм мързелива, не съм от хората, които борят стреса със спорт. Много лоша комбинация са тези двете неща.

# 192
Скрит текст:
Черна станция, знаеш, че много често слагам плюсчета на мненията ти и ми допадат разсъжденията ти по доста теми. Simple Smile В случая, обаче, ми се стори абсурдно да противопоставяме самочувствието на 20-годишните девойки с това, върху което градят самоувереност по-зрелите дами. На мен даже ми се чини, че при вторите става въпрос по-скоро за евентуална житейска удовлетвореност, отколкото за самочувствие в най-базовата му форма.

На 20 смяташ, че светът е в краката ти (което, всъщност, не е далеч от истината). И защо пък на тази възраст да няма момичета, които имат самочувствие, изградено на базата на интелекта и знанията, които демонстрират сред връстниците си? Simple Smile Аз, примерно, мога да потвърдя, че бях точно такъв човек.
А да не зачекваме темата, че далеч не всяка 40-годишна има кариера, имоти, а в наши дни – и "семейството" често липсва в картинката, та...

Както и далеч не всяка 20 годишна има интелект и знания Wink Ако беше така нямаше да ги има кифлите, мутресите и прочее. Точно при тях самочувствието се гради на дрешки, силикон, джуки... След края на "Игри на волята" докато си лягаме телевизорът понякога бръмчеше и на "Ергенът", та уцелих някои много конкретни изказвания, изпълнени с презрение към жени, които не са нещо си там.

# 193
  • София
Самочувствието е самочувствие, когато е подплатено. Визия, интелект, успехи - всеки ги има или ги няма.
Останалото е захарен памук.

Споделяла съм, че не искам да съм на 20.
Аз на тези години съм била особено зряла (наистина!),  но и особено глупава в същото време. Бедна, намаана и всезнаеща. Опит?! Аха 😂
Опита идва с годините, подбора на битките, хабенето на емоциите, страстите. Овладяването на Аз- ът, подчинението му.
И разбирането, че всичко е суета. Иначе съм си, както казва моята си приятелка - пера, перли и фльонги, но! живота ме научи да не соча с пръст.

Ако можех, щях да кача снимка на 5 жени. И щях да разкажа историята на всяка от тях.
И всяка една фиксирана букла, червило и брокат щяха да ви се сторят прашинка във вечността.
Жени богини! Дето никоя 20 годишна не би имала право да им каже копче!

# 194
Аз пък искам да съм на двайсет, но със знанията и опита ми към сегашния момент Grinning

Общи условия

Активация на акаунт