Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 040
  • 461
  •   1
Отговори
# 45
Като писа Злодеида се сетих за една колежка, която за 6 месеца покрай ковида загуби баба, дядо, баща и майка.
Трябва ли да се кипри и гримира заради мнението на някой си там?

# 46
А защо преценявате хората така, когато не знаете, кой, през какво е преминал, какъв живот води и кое му е приоритет ?
И наистина, за едни поддръжка е ботокс, микроблейдинг и естетични корекции, за други скъпа козметика, спорт и поддържане на теглото.
Всеки има различен начин на живот и възможности, но  всяко усилие на хората да изглеждат добре се  отплаща в даден момент.
Нооо....не за всички това е целта на живота им.

Човек, който умее да се наслаждава на живота, няма плочки на корема.😆

# 47
  • София
Свежестта на кожата пряко зависи от възрастта. Wink

Всъщност зависи И от възрастта, но често една млада кожа, подложена на недоспиване, вредни субстанции, неправилно хранене, липса на почистване и подхранване, липса на чист въздух и т.н., често може да е по-зле от една възрастна кожа, която редовно си почива, живее здравословно, полага добри грижи, спортува и т.н.
Пък и с възрастта самоуверените хора невинаги държат да изглеждат по-млади, когато изглеждат добре.

# 48
Много жени на възраст между 40 и 50 години изглеждат сякаш пренебрегват грижата за себе си – неподходящи дрехи, грим или натрупани килограми.

Не знам каква е общността на жени, сред които се въртите, но по мои наблюдения е точно обратното. Стават все по - изтънчени и подържани.

# 49
  • Банско
Моето наблюдение е, че с времето и като остаряват, много от хората просто се оставят без никаква поддръжка и злоупотребяват с храна, алкохол и цигари. Наскоро се опитах да обясня на член от семейството ми, че трябва да се храни здравословно, както и да спре да пуши( излезна от болница скоро и там едва не умря). Отговора отсреща беше: Цял живот като скот ли да живея?
С времето хората започват да ядът каквото им падне, да си угаждат с по един тон захар на ден, от 5 цигари или кутия стават две кутии, пържат, готвят с 5 пръста олио, кафета 3 на ден( е на мен не ми действа кафето), това полято с алкохол и куп други.
Да не започвам с поддръжката на тялото външно. Масово ползват петролни продукти, бои за коса които още повече унищожават скалпа и косата, не си мият зъбите и не ходят на заболекар.
Стрес, работа по 14 часа два на два и много други, само за да живееш в София или друг голям град и да си в панелката.

# 50
Без да коментирам своя или чужд външен вид, аз за себе си се грижа много повече, откакто навърших 40 години. Преди това не се и сещах, че трябва да си почивам например, постоянно нещо вършех, без да се спра, без да помисля за себе си. Сега се скатавам от всичко, което мога. Пак остават важните неща, но излишни ангажименти избягвам да поемам. Общо взето ако си сравнително спокоен, наспал се и свеж, винаги си изглеждаш добре. Един фон дьо тен и малко руж на мен ми стигат сутрин. Важни са ми удобствата и комфорта. Красотата е относително понятие, гледам само да не съм с много наднормени кг.
В периоди на проблеми - свои или на близки - всички приличаме понякога на вампири, това е ясно.

# 51
  • Down south
Масово човеците не ходят на профилактични прегледи, особено на стоматологични.
Кривите зъби не са проблем, почистването и поддръжката им, обаче са.
Две приятелки стоматоложки се върнаха в България и двете казват, че профилактика е почти нулево застъпена (София и Варна)
За сметка на това криви и развалени зъби, със замах се крият зад удебелени устни.

Поддръжка, означава цялостна грижа, външен вид, включващ  тегло, зъби (поддръжка)  прическа, обща визия, та дори и системно добри кръвни показатели.

# 52
Аха,
под поддръжка се разбира с
да си био, еко, веган?
Да не си миеш косата с нафта и да риеш био зелен чай бран по новолуние?
Ясно - темата както започна, така и ще продължи.

# 53
  • Обран бостан ;)
Авторке, майка ти знае ли какви теми пускаш?

А тейко и ? Wink

# 54
Имам приятелка с 13 опита за инвитрo. Ами напълняла е ама какво от това? Не може всички да сме слаби и красиви като от списание. Живота си върви, житейски ситуации минават всякакви. Майка ми и баща ми като строиха къща от основите дали са мислили как изглеждат. Майка ми беше на 45 като брат ми почина, едва ли приоритет и е бил външния вид. Много грозна тема наистина.

# 55
Зъбите да са бели?
Не е ли достатъчно да са чисти и добре поддържани?
Избелването има има негативи, а масово ни се натрапва. Да не говорим за крайностите с фасетите.
Здравите и чисти зъби са бели Smiley.
Не говоря изобщо за избелване или фасети.
Ако има оцветяване, значи нещо в храната и напитките трябва да се промени. Или да се спрат цигарите. И да се чисти редовно зъбен камък.
Това не е вярно. Винаги зъбите ми са били по- жълти, още от дете. Като ми избираха в 11 клас коронка, пак не беше бяла. Имам много проблемни зъби и това е генетично. Мъжът ми на 36 години има 3 пломби.

# 56
  • Пловдив
И на дъщеря ми са жълти от бебе. Тънък емайл казват, че значи.

# 57
  • София
Аз пък, когато съм най-зле душевно, гледам да се накипря. Ей така, да покажа на себе си, че няма да се предам.

# 58
Браво,Роки,само така!
И аз така правя.

# 59
  • София
Доста години ми се е налагало да мисля за външния си вид професионално и съм изключително щастлива, че съм се отървала от този ангажимент. Хич не ме трогва дали някоя селянка ще счете, че съм неподдържана, защото нямам гел лак и пластични операции.

Общи условия

Активация на акаунт