Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 432
  • 461
  •   1
Отговори
# 195
Аз пък искам да съм на двайсет, но със знанията и опита ми към сегашния момент Grinning

Ха, ха, мечтиииии Wink

# 196
TheSickn3ss, на колко си години (извинявай, че на "ти")? Защото ако си под 30г и нямаш семейство и деца, не е честно да даваш коментари в тази тема.
Както е хубаво всеки да се изказва в теми, в които опита му е релевантен.
 И аз на 20г си мислех едно, на 30г-друго, а сега на 40г....не мога да се позная.

На 34 съм и нямам деца, тепърва чакаме
Та да, затова и казвам че ме е страх какво ще бъде като имам
Но от друга страна имам приятели с деца и си се поддържат дори на 50+

И ми се иска да вярвам, че щом някои хора имат воля и могат, и аз ще мога

То не е само въпрос на воля, а и на обстоятелства, ген...   Може пък животът да ти е такъв, че да ти се струва маловажно как изглеждаш, може да не можеш да пребориш гена от двама дебели родители, а може и животът ти да е спокоен и удовлетворяващ, да получаваш семейна подкрепа и наистина най-голямото ти притеснение да е това качила ли си 2 килограма.. И аз на 34 си мислех, че по-важно няма, че е въпрос на себе уважение и дисциплина човек да е винаги във форма и това не е нещо трудно, как може да има такива лакоми хора, които не могат да се въздържат да плюскат вредни храни, при положение, че изглеждат така...

# 197
Всеки да си живее по неговия протокол, ако се чувства добре и получава одобрението на хората, които го Обичат.
Аз също плюскам от време на време вредни храни – бургери, кфс, но мога и знам как да изглеждам добре, как да се грижа за тялото си, колко калории и как да изразходя. Не е лесно, но е възможно.
Ииии да Simple Smile важна е суетата и сръчкването – никога през годините, без значение мома, майка, съпруга, без значение от работа, професия, заетост, намирам начин да тренирам. Ставам в 5 сутрин или тренирам след 8 вечер. Всичко е до воля и желание. Simple Smile ПОне за мен.

# 198
  • София

Не се сърди, ама и ти каква върховна глупост каза̀, не е истина... Simple Smile

И кое точно е глупост? Че самочувствието на една жена не е в пряка връзка със сексапила ѝ? Не думай. Не мож' една жена да има самочувствие, ако кварталните чекиджии не умрат за нея, добре Simple Smile Тъжно ми е, като си помисля какъв шок ви очаква, когато въпреки цялата си грандиозна поддръжка и топприоритети се окажете стари по критериите на порнхъб. За какво ще живеете тогава, щом образование, семейство, кариера, финанси и реализация са ви "върховна глупост", не знам.

# 199
Флип, винаги ти харесвам мненията и си ужасно интелигентна. Simple Smile
Но.
Ако една жена не минава през сексулността на мъжа, то за какво ѝ е като мъж?
Аз си имам достатъчно приятели мъже, които ме оценяват като личност, чувство за хумор, приятелски отношения, довереник, ментор, съветник.
Аз от мъжа си искам да ме желае отвъд всичките екстри и припознавания. Да се издържам и да съм интелектуалка мога и без него.

# 200
  • София
Темата не е за мъжа в интимен план, Бази. Във връзката всеки има искания, приоритети и червени линии. И на мен ми е важно мъжът ми да ме  харесва и желае, но съм и съвсем наясно, че никога няма да съм пак на 26 (както когато се запознахме) и не мисля да хабя време, нерви, маса пари да се самозаблуждавам, че "не съм мръднала" оттогава - и това дори в интимен план. А в социален, мисля, жената може да има самочувствие на всяка възраст, пък дали е желана за своя/чуждите мъже - от нея зависи колко ѝ дреме, дали ѝ дреме, има ли мъж изобщо и дали ѝ трябва такъв. Мен и на 20 не ме е напъвало да се подигравам на петдесетгодишните, че имали самочувствие, напротив. А не е като да не ми струваха адски стари Simple Smile)

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 21:30 от Flip

# 201
Флип, винаги ти харесвам мненията и си ужасно интелигентна. Simple Smile
Но.
Ако една жена не минава през сексулността на мъжа, то за какво ѝ е като мъж?
Аз си имам достатъчно приятели мъже, които ме оценяват като личност, чувство за хумор, приятелски отношения, довереник, ментор, съветник.
Аз от мъжа си искам да ме желае отвъд всичките екстри и припознавания. Да се издържам и да съм интелектуалка мога и без него.

Да де, ама само заради тялото ти ли те желае? Не са ли комплексни нещата? Освен това ние, близо 60 годишните, сме установили, че по време на секс изпадаме в някакво безвременно състояние и не се виждаме остарели, а някак си все едно сме като преди.

# 202
  • София
Аз пък искам да съм на двайсет, но със знанията и опита ми към сегашния момент Grinning
Много искаш 😂

# 203
  • София
Да де, ама само заради тялото ти ли те желае? Не са ли комплексни нещата? Освен това ние, близо 60 годишните, сме установили, че по време на секс изпадаме в някакво безвременно състояние и не се виждаме остарели, а някак си все едно сме като преди.

Млади, стари, всички изпадат в безвременно състояние Simple Smile Иначе, на теория, и двата пола, но особено мъжете, желаят заради тялото, няма какво да се лъжем. И, пак на теория - колкото по-младо, здраво и стегнато това тяло, толкова по-хубаво. На практика обаче всякакви дебели, стари, неподдържани, негримирани и т.н. хорица от двата пола се събират, желаят, сексуват и забавляват, стига да го искат. И тук малко шизофренни са нещата - всеки мъж може да ти обясни, че по-долу от Сидни Суини не пада, па и тя е малко дъртичка, милата; ама в леглото същият не пита нито каква ти е обиколката на ханша, нито колко са ти равни зъбите, ами се раздава като за световно, според колкото му стигат силите и възможностите де Simple Smile Накрая като теглим чертата - хем всички имат яко заявки за своя и чуждия външен вид, хем никой грозен, стар или дебел не се е метнал под влака, понеже не покривал нечии  интернетни критерии.

# 204
Ами аз родих преди 10 месеца. На 33 съм. В тяло винаги съм изглеждала много добре, защото съм леко вманиачена на тема спорт, но аз не спортувам (и май никога не съм спортувала) за външен вид, а за спортни постижения и да, излишни килограми, целулит и тн нямам (е, целулит малко имам, ама то коя ли няма). ОБАЧЕ от недоспиването, стреса покрай детето, UV-то от планинските спотове и тн лицето ми хич не е на линия в последно време - откакто родих си имам перманентни торбички под очите, кожата ми е суха и измъчена, косата да не говорим на какво дередже е, че и около 5тия месец на бебето бая окапа. Човек трябва да може да живее спокойно без значение дали е 24/7 топ ъф дъ топ. Аз се харесвам, имам какво да оправям, ще го оправя сигурно в един момент, ама сега не мога. Simple Smile

И да, на 20 няма да стана пак и няма кой да ме сбърка с 20-годишна. Тези жени, които искрено си вярват, че на 33-35-40 изглеждат с 15 г по-млади живеят в някаква жестока самозаблуда, близките им понякога дори я подхранват от доброта. ММ ме хареса на 20 стегната мацка студентка с перфектна кожа, буйна коса, и гърди даже имах тогава. После се запалихме дружно по състезателно бягане и имах период, тежах 39 кг, излишно е да казвам, че всякакво дупе и цици изчезнаха. И тогава ме харесваше. През бременността стигнах 61 кг и тогава пак ме харесваше сексуално. Явно не е привлечен от килограмите ми или някакви специални физически качества. Реално, на главата си да стъпя и да сложа всички дермабразио, мемба-бразио, нам-какво-бразио, ботокс, хиалурон, лазери, шмайзери и тн - на 20 пак няма да стана. Може да успея да стана карикатура само. А за разни пластики ала силикони и филъри - хора, външният ви вид НЕ Е по-важен от здравето, а и двете процедури (особено филърите) крият абсурдно големи рискове за минималния визуален ефект, който постигат. И проблемите, които може да дойдат до главата са до живот. Аз предпочитам 100000 пъти да съм здрава и силна, да мога да се движа, спортувам и тн, пред това да изглеждам с 5 г по-млада (и то със съмнителен резултат).

# 205
  • София /Абсурдистан
Айде и аз на опашката Simple Smile

# 206
  • София
Аз искам да съм на 39.

# 207
Защо искате да сте на 20?
Сериозно питам. Simple Smile
Заради стегнато тяло, кожа, акъл, желание, за какво?
Никога не съм искала да съм на 20 пак, аз изглеждам по-добре сега в тяло - тогава бях като оризова хартия, сега съм секси, в лице може би преди 10 години, но и сега бивам.

# 208
Аз бих искала да съм на 20 само и единствено за да си изживея отново студентския живот. Много приятели, интересни хора, тепърва навлизане в професия и още една... глупава причина:по онова време модата беше много елегантна, много класна, сега е почти невъзможно да се открият такива красиви неща.

По темата-тъй като професионалната ми среда е предимно от посочената възрастова група, дори нагоре, впечатленията ми са, че има всякакви типажи. Ясно, че няма тук да постнем снимки, но аз не се различавам в грижата за себе си откакто съм била на 20-30г.Това в никакъв случай не означава, че каквато съм била на 20 съм и сега, разбира се, личат годините. Не съм 90-60-90,но и никога не съм била, обаче нямам и излишни кг.Имам 2,3 излишни като естетика, но не и като наднормено тегло. На козметичка ходя от 18 годишна, сега също не пропускам, дори сега има нови процедури, нови препарати. Никога не бих си "прекроявала" лицето, няма как да се изтрият и бръчките. Но дори при една възрастна жена личи когато кожата е чиста, сияйна, жива и когато е занемарени, сивкава. Никога не съм спортува ла активно, не съм състезателен тип, освен в периода 4-6 клас, но цяло лято плувам, ходя на планински походи, движа се много. Да, има ситуации, при които не ти е до нищо. Колежки са ми правили забележка, че не ми е боядисана косата, не съм се сърдила, нито съм обяснявала причини. Има такива ситуации, но като цяло мисля, че е добре да се полагат грижи, някак тонусът се подобрява.

Не зная авторката какво има предвид, като пише, че не се поддържат. Сега сигурно като бабичка ще прозвуча, но "поддържането" при някои от младите момичета ги превръща в гротеска.Наскоро видях случайно дете от ДГ на сина ми,сега са на 20, ами ужасно изглеждаше-плътен фон дьо тен, мигли като четка за обувки, коса в странни цветове. А иначе има хубави черти, хубава кожа. Каквито бои и маски да се ползват, косата с годините изгаря от химиите, защо си го причиняват на 20.

От друга страна, точно на фирменото парти-жени на 50+с рокленца и къси панталони тип"вижда ли ми се дупето" също са ми нелепи и при най-съвършената фигура.

# 209
Аз пък много се радвам на жени 50+ на купон с къси рокли и каквито искат деколтета, гримирани, нагласени. Като им харесва и се чувстват добре, мисля, че е супер. Ако ще и да не са с идеална фигура. Един живот живеем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт