Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 412
  • 461
  •   1
Отговори
# 210
Няма критика в моя въпрос .Не ме разбирайте погрешно – не съдя никого. Когато говоря за поддържане, нямам предвид скъпи дрехи и топ фигура ,а правилно съчетани, подходяща прическа, спорт и грижа за себе си като цяло.
Въпрос на вкус е. Какво означава правилно съчетани и подходяща прическа? Нямаш ли въображение? Един моден дизайнер беше казал, че няма невъзможни комбинации, стига човек да се чувства комфортно.
Жените около 50,  включително и моя милост, си имат много по важни неща от фитнес, козметик, шопинг и прочие. Външният вид отстъпва на вътрешния.

# 211
Всеки пише от собствената си позиция, разбираемо, но никак не мога да се съглася с:

Жените около 50,  включително и моя милост, си имат много по важни неща от фитнес, козметик, шопинг и прочие. Външният вид отстъпва на вътрешния.
И двете неща си вървят паралелно, искам като се погледна в огледалото да съм доволна от видяното.

# 212
И аз, като Светкавица, не съм си променила грижата за външния вид по никакъв начин. Нито кг имам в повече. Въпрос на дисциплина е, не на ЕГН.
Скоро ходих на преглед за гърдите. Лекарката, много уважаван специалист в Пловдив, ме похвали, че не качвам кг с думите "Браво! Повечето жени в менопауза стават като слоници."
Това го казвам по повод думата китове. Дори лекарите не са снизходителни към наднорменото тегло.
За парти не разбирам защо жените на 50+ трябва да са облечени като бабички, ако имат поддържана фигура.
А гротеска може да бъде и млада жена, с много кг, не само такава на възраст.
За мен идол като визия е Лили Иванова. Хайде някоя на 80+ да застане на тънък ток, 12+,  2 часа, да стои само, без да пее. Дори аз не мога, признавам си. Blush И ще ходи с къса рокля, защото има безупречна фигура. Възхищавам се на жени на възраст, които са съумяли да се съхранят. Не съм фен на пластичната хирургия, но за фигурата, стойката, походката, човек трябва да полага грижи цял живот.
А иначе има много жени, млади при това, с ред корекции, татуировки, а им липсват видими зъби. И китове. Е, каква поддръжка е това?

# 213
И аз, като Светкавица, не съм си променила грижата за външния вид по никакъв начин. Нито кг имам в повече. Въпрос на дисциплина е, не на ЕГН.
Скоро ходих на преглед за гърдите. Лекарката, много уважаван специалист в Пловдив, ме похвали, че не качвам кг с думите "Браво! Повечето жени в менопауза стават като слоници."
Това го е казал лекар?! И то уважаван специалист! Без коментар...

# 214
С остаряването се появява загуба на мускулна маса, метаболитни и хормонални промени, така че никой не си запазва фигурата от на млади години. Или стават кожа и кости старите хора, или са пълни.  Лили Иванова като кльощава баба не е особено изключение.

# 215
  • Sofia
За какво ще живеете тогава, щом образование, семейство, кариера, финанси и реализация са ви "върховна глупост", не знам.
Всъщност, не съм твърдяла подобно нещо (горното твърдение е изманипулирано целенасочено), но дори с риск да прозвучи крайно нарцистично, аз просто не съм устроена така, че да трупам самочувствие, на базата на определени екзогенни фактори, каквито са всички изредени от теб. Личното ми самочувствие е пряко свързано само с характеристиките на моята собствена личност. Дали се самоопределям като интелигентна, възприемчива и разсъдлива; адаптивна и смела ли съм (много важни качества за мен); харесвам ли външния си вид; доколко имам умението да налагам гледната си точка в колектив; оптимистична ли съм; способна ли съм да привличам качествени мъже; и още редица качества, разбира се. Изброените до момента са подредени в произволен ред.
За мен, образованието, кариерата и финансите са по-скоро проекция на нашите усилия, някаква форма на реализация на потенциала, но не и основата, върху която трябва да почива нечие самочувствие. Поне моето, де.

И тук малко шизофренни са нещата - всеки мъж може да ти обясни, че по-долу от Сидни Суини не пада, па и тя е малко дъртичка, милата; ама в леглото същият не пита нито каква ти е обиколката на ханша, нито колко са ти равни зъбите, ами се раздава като за световно, според колкото му стигат силите и възможностите де Simple Smile
Блякс! Голям келепир ще е някой да ме тряска като продънена кофа, докато наум си представя бимбите на Сидни Суини, закачливо полюляващи се пред лицето му. Trollface

Защо искате да сте на 20?
For what lies ahead... Simple Smile

# 216
Самочувствие всеки може и не е лошо да има, но тези ендогенни фактори ако не са довели до нищо добро и продуктивно и човек на 40 още живее с техните, няма образование и професия, колкото и да се чувства морално извисен не виждам повод да се гордее със себе си.
Все пак трябва и да се ползват тези качества
Има си хора дето седят безработни, защото имат толкова възвишени персони, че никоя работа не е достатъчно добра за тях.
(Познавам на живо такива)

# 217
  • Пловдив
ДеВа, то остана в лицето да го каже. Че да остане без пациенти. Не че у нас лекарите грубияни много се сдържат, като им идва отвътре (и пак имат пациенти, защото изборът в много специалности не е голям), ама в лицето и аз не очаквам.

# 218
  • София
Противно на маркетинговите митове самочувствието на човек е чувството, което изпитва към себе си и то трябва да е чувство на приемане след пубертета. Вече самооценката е рационална и трябва да е обективна, за да е здравословно. Въпросът не е да си съвършен, а когато установиш, че момичетата на 20 са по-хубави, защото са млади, да не се хвърляш да се правиш на 20 годишна, а да приемеш, че на 50 или 60 изглеждаш по определен начин и това е нормално. Та всеки, който си повдига самочувствието като си сложи гел лак или си направи лифтинг е с емоционалната зрялост на 15 годишен.

# 219
  • Sofia
... да не се хвърляш да се правиш на 20 годишна, ...

А какво означава тази фраза, винаги съм се чудила? Simple Smile Как се "правиш" на 20-годишна?
За мен е много важно на всяка една възраст да изглеждам като най-добрата версия на собственото си Аз – естествено, доколкото ми позволяват усилията. Старостта и смъртта досега никой не ги е надвил, но това че на 50, примерно, държиш да си със стройна фигурна и полагаш целенасочено старание за това, не значи, че се "правиш на 20-годишна". Пак казвам, каквото и да се влага в този странен израз.
А професионално направеният лифтинг след определена възраст е едно от най-чудесните неща, които една дама може да направи за външния си вид. Peace Но е много скъпа инвестиция.

# 220
На моя приятелка (50+), ендокриноложката и казала да не отслабва, защото ще загуби мускулна маса и ще развие остеопороза. Just saying...

# 221
  • София
Защо искате да сте на 20?
Сериозно питам. Simple Smile

На мен ми липсва онова усещане, че времето и възможностите напред са безкрайни, че цялата вселена е на твоя страна и те чака океан от хубавини. Аз и сега не съм отчаяна, но вече съм съвсем наясно, че не всички мечти ще се сбъднат, не за всичко ще имам сили и възможности. На 20 просто летиш Simple Smile Друго обаче не ми липсва - като повечето младежи и аз бях все шашната, пренавита, много се връзвах на неща, които сега с лека ръка определям за глупости.

# 222
На моя приятелка (50+), ендокриноложката и казала да не отслабва, защото ще загуби мускулна маса и ще развие остеопороза. Just saying...
А ти какво посъветва приятелката си?
Каза ли й, че всеки има глава на раменете си, не само за красота?
Честно, не ми се вярва ендокринолог така да се е изказал ...

# 223
  • Пловдив
На мен ми липсва онова усещане, че времето и възможностите напред са безкрайни, че цялата вселена е на твоя страна и те чака океан от хубавини. Аз и сега не съм отчаяна, но вече съм съвсем наясно, че не всички мечти ще се сбъднат, не за всичко ще имам сили и възможности. На 20 просто летиш Simple Smile Друго обаче не ми липсва - като повечето младежи и аз бях все шашната, пренавита, много се връзвах на неща, които сега с лека ръка определям за глупости.
Много точно, и в двете части съвпада с моето усещане.
Но аз не искам да съм на 20, някъде около 35 би ми било идеално. Всичко между 27-28 и 40, всъщност.

# 224
А ти какво посъветва приятелката си?
Каза ли й, че всеки има глава на раменете си, не само за красота?
Честно, не ми се вярва ендокринолог така да се е изказал ...
Сега едно е да е сложила пет килограма и изследванията да показват, че определено гладува, а те почти винаги хващат гладуването, и да са и казали да престане с тази щуротия, и съвсем друго да е 120 килограма и да я болят колените и да следват инжекции.

Общи условия

Активация на акаунт