Когато си щастлив на работното място, трай си

• 2 103
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София, Лагера
Честно казано не разбрах идеята за сюнгерите. Ако някой може да поеме, супер. То това е като приказката с огънчетата - даваш, а твоето не се губи.
Това "да се съобразяваш" звучи някак ограничаващо. Нещата се случват естествено. На който му е приятно - говори си, на който не му е - не си. Просто игнор и толкоз.

# 16
Имахме една доста досадна колежка, която от скука идва и започва да говори в стаята, смее се доста нестандартно и дразнещо - чува се в по-другата стая. Това най-редовно. Ако нямаш какво да правиш, може да те разнообрази. Но ако имаш доста работа и някой дойде да ти вдига шум, това колко му е добро настроението няма да помогне да му (ѝ) отправиш добри пожелания наум. Така че един може да си мисли "ама аз съм в добро настроение", а отстрани нещата да са по-други.

# 17
  • По света и у нас
Никога не съм имала такива колеги... въобще, а съм работила в 4 фирми.
Мисля, че ти се имаш за някакъв централен герой във филм, около когото се въртят всички. В живота всеки е зает със себе си и не му пука че си усмихната.
Отделно да ходиш на работа и чак да си весела усмихната и РАДОСТНА, ти или си нова и още се радваш на тази позиция, или нещо не си наред...Simple Smile Май не си работила кой знае колко, работенето колкото и да е интересно става досадно и не си преливаща от радост в даден момент.

Ако някой си те е нарочил да се заяжда, особено мъж може да е защото си мисли че правиш повече пари от него а не заслужаваш.
Може да си досадна с поведението си - да говориш много, или да говориш глупости и някой да започне да те бъзика, но всички да го правят - не виждам как. Особено за младо момиче, прилично изглеждащо, мъжете се омилкват до спукване, защо ще те нападат?

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 05:25 от PriMadonna

# 18
Имахме една доста досадна колежка, която от скука идва и започва да говори в стаята, смее се доста нестандартно и дразнещо - чува се в по-другата стая. Това най-редовно. Ако нямаш какво да правиш, може да те разнообрази. Но ако имаш доста работа и някой дойде да ти вдига шум, това колко му е добро настроението няма да помогне да му (ѝ) отправиш добри пожелания наум. Така че един може да си мисли "ама аз съм в добро настроение", а отстрани нещата да са по-други.
Аз директно ѝ казах на една такава че е много шумна, тя чак се шашна как посмях. Има отвратителен глас и пронизващ писклив смях. Шеф е на съседния отдел, в една зала сме, и е свикнала да ѝ се кланят. Няколко оплаквания до HR, но не че те дразнят, а че шумът е предпоставка за грешки и проблеми с бизнеса. HR не им пука ако се чувстваш кофти или те дразнят, само фирмата ги интересува.

# 19
Факт! Това е част от народопсихологията на българина.
Дори и във форума е същото.. Аз спрях да пиша тук по тази причина. Веднага зли и познати "лелки по душа" започват да те нападат само защото си уверен, имаш мнение и не се примиряваш с негативизма. Нещо характерно за хората живели по соца.  Ровят из старите ти мнения и търсят нещо негативно, а сами те нито са успешни, нито работят нещо добро.

Нямам страх да сменям работни места, всеки път съм на по-висока позиция и заплата. Не понасям токсични места, харесва ми, че младите също са такива. Хората 45+ масово са наведени, примирени на работното си място, честно негативни и мразят когато някой е щастлив.

Живеем кратък живот и прекарваме по 9 часа всеки ден на работа, не смятам да търпя негативизъм, злоба, токсични и комплексирани хора. Simple Smile Успех!

# 20
Ех, младо зелено.
Всъщност ти се радваме.
Ние +совете и там някъде годишни.
Всички вървим по един и същи път, но сме изминали различно разстояние.
И така трябва на бъде.
Но ако трябва да сме сериозни, никой не трябва са позволява да работи в отровна среда. Също е много вярно обаче, че ако човек държи на това, че е интелигентен, по никакъв начин не трябва да треви работната атмосфера.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 20:03 от FB590525BGM

# 21
  • пустинята Гоби
Има отровни хора и лично аз съм попадала на такива във всички възрастови групи, но е факт, че характеропатиите се задълбочават с напредване на времето у някои и стават нетърпими.

Общи условия

Активация на акаунт