Имаше ли смисъл да уча педагогика?

• 2 344
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Френският език е много по-непопулярен в сравнение с английския. Мисля, че е напълно нормално да има слабо търсене, понеже е пренаситено. Светът е такъв, че хората са заливани с английски и понякога не се нуждаят толкава от учител. Аз бих наблегнала на френския.
Не разбирам какъв точно е проблема с живеенето в Добрич и работенето в региона? Да не би да трябва да пътуваш с градски транспорт?
Не е нужно да е точно Варна, но има толкова много училища. Освен това има частни школи, има занимални, частни училища, има платформи като Bell Education. През тази платформа детето вземаше уроци по български. Учителката преподаваше български през английски на чужденци. Езикови уроци може да се дават и на възрастни.
Наистина каква ти е била мотивацията като си започнала да учиш?
За мен е също много изненадващо, че всички учителски места са предварително определени, че няма шанс и подобни

# 31
  • Варненска клюкарка
Кое му е странното - живеем в България, където дори за чистачка на летището си трябват връзки.
При всички положения ще трябва да завърши и нещо допълнително, което е с повече приложение. Може би български и литература, в съчетание с другите езици ще повиши шансовете за намиране на работа в училище, каквото е желанието на потребителката. Иначе с езици има много работа ,мисля спор за това няма,  но не като учители, потребителката не е споменала това сред опциите и ли е. За преподавател по език в училище според нивото, примерно за втори гимназиален етап си трябва допълнителна квалификация и ако я няма, това автоматично и реже възможностите да кандидатства за учител в гимназия. Химия и математика не са опция за всеки, или ги разбираш или не, по-често не, затова се напълни с учители по история, и география. До преди няколко години синът ми в природо-математическа гимназия имаше повече история, философия и география, отколкото примерно математика и физика, толкова ненужни неща учеха, от рода на имена на жп гари и разписания на влакове, че да успеят да осигуряват работа на хилядите завършили география. Не мисля че нещо се е променило от тогава
  Във Варна специално в гимназиите се учи прекалено много френски, а интересът към езика не е особено голям. Преди 7-8 години,  когато след седми клас трябваше да решаваме в коя  гимназия да продължи, заради френския, който преобладаваше дори в АЕГ и НЕГ че и с профили география и история, избра по непопулярно училище, но с немски, английски и химия и биология, които му свършха отлична работа за тежкиа КСК. Неговият набор  френско-испанската гимназия преди няколко години избълва цели 12 паралелки с френски като първи, или втори език.

# 32
С френския можеш да си намериш работа в кол-център, но мисля че не може да се работи дистанционно.
За съжаление, работа се намира май само в София, а за градовете в провинцията, дори и областни, назначенията в училища, администрация се случват с връзки и рушвети. Тъжно, но факт.

# 33
С два езика можете да работите толкова много неща, вкл. в частните езикови школи от рода на "Европа", "Логос" и други - със сигурност в Добрич има такива. Казвам го от позицията на живуща в по-малък областен град, където има около три езикови школи - с английски, немски, френски и дори испански.

Освен това още един съвет от мен - ако искате да преподавате в училище, не се отказвайте от френския език. Той стана сравнително рядък напоследък и кандидатите за учителско място по френски със сигурност ще бъдат по-малко, отколкото ако се обяви конкурс за учител по английски. Искам да кажа, че с френски език ще имате по-малко конкуренция и шансът да ви назначат е по-голям.

# 34
А защо е така никнеймът ти? Нали се предполага, че знаеш английски, щом мислиш да го преподаваш?

# 35
Сигурно системата не приема апостроф в потребителското име

# 36
Аз бих попитал - някой някъде дава ли гаранции, че като учиш нещо непременно ще има работа по тая специалност и то добра? И в крайна сметка педагогика ли учи или английски?

Общи условия

Активация на акаунт