Имаше ли смисъл да уча педагогика?

• 2 341
  • 36
  •   1
Отговори
Не мога да се намеря работа по специалността в моя град, а и частните уроци, които давам почти безплатно за 10 лева, нямат много желаещи. Чувствам, че си загубих времето, нервите и усилията с глупост...

# 1
Първо, от кой град сте? Ако трябва се преместете в по-голям, ще имате повече възможности, все пак.

# 2
Първо, от кой град сте? Ако трябва се преместете в по-голям, ще имате повече възможности, все пак.

Добрич

# 3
Опитайте да се преориентирате. Примерно надградете към специална педагогика или ерготерапия.

# 4
Има смисъл ама в малките населени места някой трябва да умре или да излезе в пенсия, за да му заемеш мястото.
Аз бих ти препоръчала по-голям град - Варна например.

# 5
Пробвай да даваш уроци и онлайн.

# 6
Пробвай да даваш уроци и онлайн.

Давам има двама желаещи. Това е

# 7
Даже не е нужно да се местиш, а може да пътуваш до Варна. Може да потърсиш работа там. По какво преподаваш?

# 8
Даже не е нужно да се местиш, а може да пътуваш до Варна. Може да потърсиш работа там. По какво преподаваш?

Английски език.

# 9
То май вече всеки втори преподава английски. Пазарът се насити с кадри по английски.  И по-зле ще става сега като орежат паралелките с интензивно обучение по чужд език. Доколкото знам, сега се търсят учители по математика, физика, химия, биология. Смени града и завърши още някаква специалност. Само да не е ПУП и НУП, защото и там има прекалено много учители.

# 10
Търси в съседни градове и села. И по-големи, и по-малки. Даже в по-малките населени места може да имаш по-голям шанс. Наскоро моя приятелка не успя да намери свободно място в града (Пловдив) и започна в едно училище в град на 40 км оттук. Съпругата на един колега също преподава в по-малък близък град.

Ако си се дипломирала скоро, е нормално началото да е трудно. А и гаранция за практикуването на която и да е професия няма.

# 11
Само с връзки. Ще е трудно дори в малък град или село. Няма деца. В провинцията закриват училища.

# 12
Абе може и да има късмет. Да опита! Ако държи да практикува професията.

# 13
  • Варненска клюкарка
Във Варна няма смисъл да търси - конкурсите за всяко място събират десетки кандидати, но са проформа, взимат връзкари. Преди няколко години наша позната  сподели че е платила солидна сума за назначението си. Фактически заплатата и за половин година.

# 14
Това с търсенето по селата не ми допада. Няма хора, контакти, магадини, болници. Не е за мен. Аз съм с английски и френски попринцип, но съм се фокусирала върху английския. По - приятен език ми е.

Общи условия

Активация на акаунт