Пазаруване от Н&M - тема 72

• 12 037
  • 242
  •   2
Отговори
# 225
  • София
Но точно днес ми върнаха - 9.99 лв за пола, която върнах и за която съм платила 9,99лв.
Таксата е като отделна транзакция. Но може би не всички банки имат такава такса. Аз съм към ПИБ. Може да има разлика и при възстановяване на пари по дебитна и кредитна карта. Обикновено пазарувам с кредитна.

# 226
Сигурни ли сте, че не ви я връщат после тази такса?
С Бестсикрет имах такса за верификация на картата и след това ми се връщаше обратно.

# 227
Нищо не връщат. На мен ми удържат стотинки при поръчка/плащане към Синсей и при връщане на пари за върната пратка към Синсей пак ми удържат стотинки.

# 228
С карта на Уникредит беше това. После с Револют го нямаше.

# 229
Имам имейл за актуализирана лоялна програма. Сега го получавам.
1 евро - 1 точка
150 точки = 3 евро ваучер
Плюс ниво - 300 точки
 Програма за рециклиране - спряна временно до 31.12.2026 г.

# 230
Е, много жалко за рециклирането... Cry
Временно - втора година?!

# 231

Програма за рециклиране - спряна временно до 31.12.2026 г.

Това в мейла ли го пише? 🫣😵‍💫

# 232
Моля ви ако намерите алтернатива, пишете. Дори и да е фирма, която рециклира текстил ... само ми се иска да избягам контейнерите на улицата, защото е много грозна работа като разхвърлят дрехи наоколо.

# 233
В темата на Синсей скоро писаха, че някои техни магазини имат контейнери за връщане на текстил за рециклиране, но не съм пробвала.

# 234
Аз прочетох на касата на Синсей условия за връщане на текстил- трябва да е изпран 😳 Май ще се приема идеята за разхвърляни дрехи от контейнерите за текстил. Няма как да изхабя ресурс за парцали...Много тъпо, бях приготвила 3 чанти.

# 235
Естествено, че дрехите за рециклиране трябва да са изпрани. Остава всеки да си занесе в магазина потните и оплескани дрехи и да стане пълна гнусотия и зараза. Такива дрехи не стават за никакво рециклиране, по-добре направо в контейнерите за боклук.

# 236
В Зара също мисля, че приемат, но не дават някакви ваучери и тн. Миналата година занесох няколко торби при тях също. Но скоро не съм ходила.

# 237
Разбира се, че изпран текстил. Че досега неизпран ли сте носили? Thinking
Те затова ще спрат завинаги инициативата...
Ваучери не държа да дават, но и аз не съм ОК с разхвърляни дрехи около контейнерите. Затова откакто приемат НМ, само там.

# 238
В ХМ взимат текстил и го сортират. Не го хигиенизирам специално, защото съм чела, че това, което получат се сортира, в зависимост от целите. Защо дреха, която съм решила, че няма да нося да я пера специално, при положение, че може да я "определят " за негодна и да отиде в машината за рециклиране? Може и аз да не разбирам идеята на рециклирането, но не смятам, че хабенето на ресурси, за да рециклираш си заслужава. Гледам например как мият разни опаковки, за да ги сложат в контейнера за разделно събиране. Аз не го разбирам така. Не искам да споря, просто споделям мнение. Колкото до спирането, смятам, че става въпрос точно за това, че рециклирането идва малко сбъркано накрая излиза, че не е рентабилно да го правят.

# 239
  • София
Задължително се пере текстил преди да се даде (в магазин) или хвърли в съответния контейнер. Опаковките от найлон, пластмаса, стъкло  и т.н се мият изплакват да няма храна по тях преди да се хвърлят в контейнерите за рециклиране.

Общи условия

Активация на акаунт