Варицела

• 450
  • 4
  •   1
Отговори
Зеравейте! На 30г съм и ме хвана варицела от сина ми, който е на 8г.
В понеделник имах температура 37, втрисане и през нощта изби първата пъпка. Вече пъпките са все едно от акне, страшно много и навсякъде. Даже имам в гърлото и не мога да се храня. Температурата в сряда и четвъртък беше над 39 градуса. След което постепенно запична да спада, пъпките станаха с бели връхчета, обаче да ужасно много. Това което ме притеснява е, че ми се увеличиха много лимфни възли по врата. Преди няколко години боледувах пак някакъв гаден вирус, бяха увеличени, но никога не спаднаха напълно. Ходила съм многократно на изследвания и ми казаха, че всичко ми е нормално, но така ще си останат. Е сега пак са увеличени и след всеки прием на хексалгин за температурата се изпотявам обилно. Буквално дрехата и завивките стават вир вода.

# 1
след всеки прием на хексалгин за температурата се изпотявам обилно. Буквално дрехата и завивките стават вир вода.
Това е напълно нормално. Аз даже понякога вместо да пия температуропонижаващи се завивам стабилно, за да се изпотя.
Ако много ви сърбят пъпките, мажете ги с ментолов спирт.

# 2
Благодаря за мнението! Аз обичам да си се завивам дебело и винаги съм дебело завита. Просто ме притеснява комбинацията лимфни възли + потене

# 3
Няма от какво да се притеснявате. Лимфните възли е нормално да се увеличат при протичането на заболяването, а потенето е механизъм на тялото да се охлажда.

# 4
Точно на 30 години изкарах варицелата,още на 3 ден бях с бронхит,възпалено гърло,подути лимфни възли. Казаха ми,че имам и по органите,имах и под клепачите,къде ли не..Изписаха ми Ацикловир и Антибиотик,него не го пих.Беше кошмарно,после идва сърбежа,които е влудяващ. Къпете се всеки ден и след баня докосвайте с памуче с ментолов спирт всяка пъпка.

Общи условия

Активация на акаунт