🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 124 650
  • 1 299
  •   21
Отговори
# 1 260
Друго, което ме подразни нещото Мимо каза, че младите хора трябва да се научат на толерантност. От толкова набиване на всякаквите неразбрани, чувствителни и обидени на целият свят души, много ми писна! Никой нищо не им прави, нищо не им казва, че изискват толерантност. Ако обществото беше чак толкова нетолерантно колкото го изкарват, такива нямаше да се показват нон-стоп и да си изливат капризите.
Цитат
Странно ми е, че понякога съда не уважава наистина сериозни причини за промяна на име, но прищевки що да не уважи
Да не кажат после, че не са толерантни.

# 1 261
За мене да си смениш рожденото име с галеното е абсолютно нелепо. 🫣

# 1 262
Трейтъра 4+4 точки ли даде само? Е мн. скромно...

# 1 263
Много добре се справи Мимо. Наистина че очаквах да може да приготвя храна.

Тази реклама на еърфрайра ме подразни. Правел си бил туй онуй здравословно, а уреда чисто нов, току що изваден от кутията. Laughing
Питките се пекат, не се варят...Smile

# 1 264
Този формат няма ли да приключва вече?! Голяма тъпня беше снощният епизод. Капамата очеведно не беше сготвена добре. Не видях да я отвори и да я запече накрая, а така стои тежка и варената сланина е ужасна.  Освен това, ако зелето е било купешко е отврателно кисело и гадно на вкус. Може и много сланина да е сложил и така става мазно, тежко и мирише на гадно. Аз когато готвя капама слагам бекон, а не сланина. Мимо не се беше подготовил добре за гостите си. Като няма чинии и чаши да беше купил някаки обикновени, вместо да мие нон-стоп на мивката и да им слага ракиени чашки за вода. То само с курсове и сертификати не става. Гостите са като напушени всичките, а Давид е като с упойка. Не го догледах.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 09:27 от Fatalina

# 1 265
Тази седмица е пълен ужас. Спрях да гледам (даже едва изтраях и до тогава) още на лиготиите и нелепото поведение на Божана при Ивонне.
Пропускам ги, не мога!

# 1 266
Мимо ме изненада бих казала приятно. Като за човек, който не готви, добре действа в кухнята. Не знам доколко не е било вкусно, тъй като оставам с впечатлението, че Тома е предубеден в Мимо, който от своя страна беше много притеснен, заради обстановката, в която бяха, заради това, че по принцип не готви. Не виждам какво толкова им пречеше, че момчето беше в кухнята - не беше в другия край на стаята. Ми няма достатъчно посуда момчето - трябва да измие. А и се оказа, че е готвил допълнително за Давид, но явно въобще не е разбрал, че Давид заради свинското не яде капамата Grinning. Но жеста беше много важен. Оня пък Тома 4 точки за обстановка и преживяване. Как 4 точки бе - момчето отвори малкото си апартаментче за вас, заведе ви на място, където работи, изработихте си прекрасен подарък и накрая 4 точки. Не, този човек определено не харесва Мимо и го изрази чрез точките си.

# 1 267
Не знам дали не го харесва или е неприятен, но 4 точки беше някак обидно.. Не ми хареса Тома снощи, пък макар и вечерята да беше далеч от съвършена

P.S. Също ми се струва, че Мимо (и тези, които са му помагали с менюто) заложи на капама, за да отговори на някакви очаквания за българско меню, а тя сякаш изисква усет и майсторство, каквито липсваха на готвача. Не мисля, че му е и много любимо ястие. Може би трябваше да избере нещо  друго.
Явно готвят през средата/края на ноември и почти всеки десерт е с тиква. Би било приятно да разнообразят с някоя круша, нар, нещо малко по-интересно.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 18:44 от Plectruda

# 1 268
Готвенето на Ивонне не беше кой знае какво, прости неща направи, но явно са били вкусни. На мен ми изглеждаха странни десерта и лютиката с чушки и пилешко. За сметка на това предразположи гостите си и те се забавляваха, ще им остане хубав спомен.

За пръв път виждам някой да прави пълнени чушки по този начин (на Азис). Може би ще опитам някой път. Ако има пробвали, кажете какви са ви впечатленията?

Мимо–Гарсия е душичка, аз го харесвам като човек и съм малко пристрастна. Но добре сготви, при положение, че му беше за пръв път. Имало е и по-големи излагации при уж по-опитни готвачи. Важното е че се опита са и посрещна гостите в дома си. Единствено не ми хареса, че все беше в кухнята, някак ми е неуважително към гостите, но знам че в случая беше по-скоро от притеснение.

Белгиеца е голям симпатяга, като се изключат ушите, но много ги реже с оценките. Явно е решил и това шоу да спечели.

Браво на Давид, че все пак се опита да уважи капамата на Мимо. Очаквам той да се представи най-добре тази седмица, пък и той ми харесва като човек.

Наталия има много странен смях, тип Педя човек-Лакът брада и е все едно на леки наркотици. Дано я издържа следващия епизод... Но и с Ивонне ми беше трудно с нейното маниерничене. Не стана по-добре като цъфна и Божана Confounded

# 1 269
За мен да се подиграеш с някого, който те е поканил в дома си и те е нагостил, особено в коментар по телевизията е дъно. Нямал чаши - ми няма, човекът живее сам. Малък му бил апартаментът - ми малък, Ивоне пък посрещна гости в нещо, което очевидно не се обитава. Заслужават вечерята на Кулагин, който ги държа на студено отвън пред ресторанта на празна маса.

# 1 270
Чак подигравки аз не видях, просто хората се забавляваха с това, че Мимо стоеше в кухнята, а можеше да са жлъчни и намусени, някои обидени. За чашите беше смешно, и аз бих се смяла. Но без подигравка.

# 1 271
При цялото ми уважение към Мимо Гарсия, бих казала, че не беше подготвен за подобно предаване. Домът му беше много малък и очевидно непригоден за гости, нямаше съдове, не умее да готви. Не знам на какво се възхищавате. Капамата, поне за мен не е лесно ястие - най-напред трябва да се подберат продуктите, да се подреди добре и накрая, поне аз, вадя ястието и го запичам в тава. Ако някой ми сервира някое недосготвено месо със зеле, плувнало във вода, и на мен няма да ми хареса. Питката и мъфините очевидно не ставаха за ядене. Явно се беше справил само със салатите. Нямаше да му гръмне бюджета, ако беше купил няколко чаши и чинии. Не видях да предложи нещо за пиене. За мен той не се справи, би трябвало да прецени дали може или не да се подготви, макар и елементарно.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 18:44 от Poni69

# 1 272
Не познавам никой от участниците тази седмица. Наталия я бях засякла при Гала, мислех, че е актриса от куклен театър. Откровено са ми странни всички и ми е трудно да ги гледам. Момчето вчера се опита, но не ми идва от вътре, вероятно и никога не е приготвяло храна за гости и се притесни. Може и да не е съобразил, че няма да има достатъчно чаши.

# 1 273
  • Sofia
Наталия е куклена актриса,озвучава и много детски филмчета.
Явно не може да излезе от роля,вдетенена,лигава,мега дразнещ говор и държание има 😖

# 1 274
Самият Мимо сподели тук,че се е мотивирал от самото предизвикателство и изживяване в предаването,а не да показва кулинарни умения - поне аз така го разбрах.
Вероятно не са били добре приготвени ястията му.Но на мен реакциите на т.нар. гости ми оставиха едно неприятно и горчиво впечатление. Бяха груби и нетактични.

Общи условия

Активация на акаунт