Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 7 274
  • 335
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, спокойнооо... Тя природата го е измислила, няма да паднете, би трябвало ев родилния дом да покажат как да го купете и всичко друго, ще си гушкате бебето без притеснения, не знам как е по големите болници, при нас ни обясниха, че до всяко легло има въженце и като го дръпнеш идват няколко човека персонал, дали лели или акушерки да съдействат за всички. За парите на акушерките, тук си имаме избор на акушерка, която 12ч след раждане е около теб и съдействат за всички, 150 лв е цената.

# 106
Здравейте момичета, за много години! 2026 да е пълна със здраве, щастие, усмивки и пухкави сладки бебчета, износени до термин! И леко раждане на всички ни, без значение дали нормално или секцио! Purple Heart

И аз вземам да се притеснявам за раждането, и 2те опции ме плашат, просто по различен начин. Още не съм стегнала багажа за болницата, нито са ми дали бебешките дрешки да ги пера и подредя. Но си повтарям, че имам време.

Мисля, че и ние намерихме ЛЛ за бебока, покрай моя грип посетихме младичка лекарка със сравнително нова практика, хареса ни толкова, че даже ние се преместихме при нея. Наистина е трудно с личните (ние сме в София).

Ух, при нас положението с имената е същото - аз бях набелязала 3, едно отпадна, мъжът ми - нито едно, нищо не му харесвало за момче.. надявам се да стане чудо и да сънувам как иска да се казва малкият Joy

Иначе и аз не спя вечер, но и бебето е активно главно тогава, през деня много малко шава, та вечер ми е мило като усещам как се движи ... само че през деня съм като парцал с това неспане..

# 107
Аз уж съм спокойна, но сега в тик ток гледам клипчета как им изтичат водите и се сещам за първото раждане и как започваш да трепериш и уж знаеш какво те очаква... Боли, но минава като си гушнеш бебето и все пак си е притеснително. Чакам 7-ми АГ да ме види на видеозон и да каже как е положението, с водите и позицията. Тези дни лека полека може да прегледам какво налично имам от дреболиите за бебето, да изпера всичко на количката, да видя да си купя нощница за кърмене и ще ми останат гащи за еднократна употреба за болницата, мисля и от тему май да ги поръчам

# 108
Аз не мога да си представя колко боли, нито как ще реагирам на тази болка.. не знам колко държа на болка честно казано. Малко ме успокоява, че мъжът ми ще е с мен, надявам се на момента да не го мисля как изглебдам в очите му потна, крещяща и прочие... това ако е естествено де. Аз утре съм на преглед, не съм била от началото на декември (3та ФМ) и имам чувството, че не съм виждала бебето от месеци...

Аз много се чудя за тези гащи, по-добра алтернатива ли са от обикновени гащи + превръзка? Наистина не знам. Леле, добре че каза за нощницата за кърмене, щях да я забравя...

Вие ще купувате ли специални комплекти за изписване? Аз май не, май ще е с дрешки за новородени просто, не ми се дават 90-100 лв за нещо, което ще носи сигурно няколко пъти

# 109
Момичета, загубихте се Simple Smile Да си споделя.. днес се хванахме с таткото да мислим имена... Амаа трудна работа това било... Той иска на него.. аз на мен.. май няма да стигнем до консенсус... Той хубаво държи да е на него, ама на фона на това, което минах и преживях последните 6 год и половина (постоянно обикаляне по доктори, изследвания, 2 неуспешни ин витро, 1000 бодения за кръв, през повече от 5-6 доктора минах и пред всеки да се разголвам... Болката и разочарованието от неуспешните опити... Носене 9 месеца, не спане и тежест и т.н И накрая на него... Някак не е много справедливо и малко егоистично от негова страна... Той е с А, аз със С... Ще умуваме още варианти Sad

Разбирам ви относно това, че вие сте понесли целия товар физически,  но пък и да иска мъжа - няма как той да го направи. Затова мисля,  че и той по свой начин е споделял желанието и притеснението свързани със забременяването и бременността. Щом не можете да се разберете на вас или на него, намерете трети вариант.  Дали на роднина, дали според значението на името. Като орисия какъв да бъде или каква де, според пола. Силен, благороден, дар от Бога.... и т.н.

# 110
Аз от днес започнах да глася багажа за болницата, че все ми е в главата, че ще иска да излезе по-рано и искам да съм подготвена. Ходих до аптеката за превръзки и за гащи, но там ми казаха, че тези гащи надали ще ги нося и да си взема само превръзки. Нощници си взех 3бр за кърмене толкова ми искат от болницата. Помпата за кърма си нагласих. Тъкмо се прибрах и гледам, че ми е пристигнала пратката от шийн поръчах чорапки, шапки, лигавчета, ръкавички и да ви кажа доста са хубави особено шапчиците. И две пухкави гащеризончета взех от там. Дрехите за бебчо ще пристигнат другата седмица и се чудя кога да ги изпера и да ги изгладя. И всичко е готово общо взето. Казаха ми, че трябва да сглобя количката и да я оставя да се "проветрява". Тя си стои в кашона, но и за нея има време. Ох много се вълнувам, хем ми е притеснено, хем нямам търпение вече.

# 111
  • София
Аз вчера направих инвентаризация Simple Smile купила съм всичко за бебето, а леля му е взела планина от розови дрешки, добре, че аз съм взела няколко жълти и сини. Купих комплект за изписване, но вчера харесахме други дрешки и май "специалните" ще останат за ежедневна употреба. Реших, че ще пера след 20 януари, когато влизам в 36-а седмица. Ако бебето избърза, ще оставя другите да перат Simple Smile.
Купила съм си два пакета еднократни гащи, уж четох, че при секциото кървенето е по-малко, на дали е така грам нямам идея. И мисля да края на седмицата да направя и багажа за болницата. Утре съм на преглед и тонове и се надявам най-накрая на поговорим за раждането. За името не съм сигурна, но датата я сънувах Simple Smile
Нашата количка седи още в магазина, ни си бях замисляла, че трябва да се проветрява. Дали ще е достатъчно, ако я сглобим докато съм в болницата и след 10-ина дни, ако времето позволява, ще направя първата разходка.

# 112
Честита Нова Година, прекрасни бъдещи мамчета!
Аз вече влязох в 36-та седмица, но се възползвахме от почивните дни и празниците само да подредим вкъщи. Не съм пипала нищо за бебето. Дойде и сушилнята, която в крайна сметка се престраших да поръчам и се моля да не ми свие бебешките дрехи, въпреки че всичко ми е 0-3 месеца и нямам нищо за новородено 🫣
Бебето със сигурност още е с главата нагоре, аз си усещам, но съм на преглед чак на 14-ти, а последно бях на фетална на 17.12 и наистина се усеща като месеци без ехограф. Имам все по-болезнени контракции, особено вечер. Снощи не можах да спя и само си мислех "леле край ей сега раждам", така се усещаха.
Вчера пробвахме да сложим базата и столчето за колата, за да знае мъжа ми как да ги сложи когато наистина се наложи.
Аз също ще разпъвам количката и кошарата да се измиришат и ще ги дезинфекцирам с препарата без аромат на Бебо. Само че ще го направя максимално късно, за да не прашасват, както и дрехите.
Според вас да гладя ли сега като имам сушилня? Мислех си поне първия път да прегладя дрешките, които и без това не са много, не съм се запасявала.
Тези, които от сега гласите багаж за болницата в държавна ли ще раждате? В сряда съм на консултация за хоспитализация в Щерев и ще ми дадат списъка, но ми бяха казали, че те предоставят всичко, та ще ми трябват буквално едно зарядно и четка за зъби, които не мога да прибера от сега 😀 и май багажа ще го събирам с контракциите.

# 113
Аз май няма да гладя, много мразя... ако реша да не ползвам сушилня - ще ми се наложи..

Тези, които сте по-напред - в коя седмица започват тоновете? Аз съм 32ра вече, да очаквам ли скоро да започнат?

Yellow_girl, доколкото знам кървенето е еднакво, както и болките при пишкане/акане/кихане, както и при първи секс след раждането. Не знам дали не е до жена и организъм, но така съм чела по форуми и знам от приятелки с по 2 + деца и 2та вида раждане... та и аз се чудя за тези гащи, може да взема един пакет да имам..

# 114
Аз май няма да гладя, много мразя... ако реша да не ползвам сушилня - ще ми се наложи..

Тези, които сте по-напред - в коя седмица започват тоновете? Аз съм 32ра вече, да очаквам ли скоро да започнат?

Yellow_girl, доколкото знам кървенето е еднакво, както и болките при пишкане/акане/кихане, както и при първи секс след раждането. Не знам дали не е до жена и организъм, но така съм чела по форуми и знам от приятелки с по 2 + деца и 2та вида раждане... та и аз се чудя за тези гащи, може да взема един пакет да имам..
По принцип през колко време са тези тонове? Понеже моята АГ ми каза, че този месец ще ме извика един път на тонове. Само един път ли малко ми е странно?
Аз ще съм в частна болница, за бебето осигуряват всичко, но за майката не. Плюс че от този месец вдигат цената на раждането с 400лв ужас просто..

# 115
Stubbornh, не знам, май 8ми месец трябва да са през 2 седмици, а в 9ти или всяка седмица. Ако преносваш - всеки ден. Но не съм сигурна дали е така, та не искам да те подведа..

И в моята болница е с 400 лв по-скъпо раждането от 1ви януари....

# 116
Лично аз започнах тонове от 32 седмица. Поприницп по стандарт до 36-та са през 2 седмици, но моята АГ настоя да ходя всяка седмица още от 32, но тя си е малко по-предпазлива и стриктна. В януарската група също ми бяха казали, че от около 30г.с. ги викат всяка седмица на тонове.

# 117
  • София
Утре почвам с тоновете (33+6) и ми казаха всяка седмица, че ще ходя. Нямам против, да ги следят. Реално погледнато секциото обикновено го правят 2 седмици преди термин, така че остава точно месец до събитието.
Аз още нищо не знам за раждането и се побърквам, но в Шейново, като държавна болница, май трябва да си носиш доста неща, дано някога да ми дадат и списък... Дълбоко съжалявам, че не започнах да си следя при лекар в Токуда, но каквото, такова.

# 118
Аз съм 33+2 и на 7-ми ще разбера повече инфо за тоновете, и аз мисля, че сега ще са на 2 седмици. Мисля да не гладя, предвид че ще ползвам сушилня е излишно, освен ако някоя мама ражда за първи път и не й доставя удоволствие да се занимава с детските дрешки, няма смисъл.
Мисля, че и при нас ще има увеличение на раждането, чакам да видя.
Сега си преглеждах снимките на телефона, качвам едни хомеопатия, ако някоя мацка е фен и реши да се възползва

# 119
О, Sunshine..@, благодаря много! Аз бих опитала, само да кажат как ще се случи чудото ... интересното е, че като бях с грип пак смуках 3 и 5 от шуслеровите соли Grinning

Yellow_girl, aз не знам моята болница каква се води (МБАЛ Света София), но съм с настройката, че ще си нося всичко и за мен и за бебето.

Тези, които се надявате да кърмите, мислите ли да купувате и адаптирано мляко, за всеки случай?

Общи условия

Активация на акаунт