Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 6 718
  • 313
  •   1
Отговори
# 90
Честита Нова Година, момичетаа! Нова съм тук и искам да попитам има ли мама, която се е ориентирала към АГ Варна, д-р Г. Георгиев? Втора бременност ми е, но първата родих преждвременно в 34 г.с. и бях спешно секцио 2024г. Сега отново трябва да съм задължително секцио, но не по мое желание. Въпроса ми е има ли мама, като мен и дали трябва да се наема екип в такъв случай, понеже трябва да се вземе дата за секцио? Понеделник ще звънна за час при доктора, но ако някоя има информация ще се радвам да сподели. И ако имате актуален списък за родилно ще се радвам да споделите, ако нещо пропускам да добавя ☺

# 91
  • 🌊
Чебурашка, откъде ги гледаш тези неща? Аз се надявам педиатърът да ми даде насоки къде да я водя.
Разбрах ги абсолютно инцидентно. За кардиолога разбрах на ехокардиографията, за която пък разбрах от майчински групи във Варна. За очния ми попадна страницата на офталмолог, който е познат на колега от работа и беше публикувала. Сигурно изтървам доста неща, но...
Сега трябва да пиша на ЛК дали ще е ок да запишем бебето и какво се изисква, уж имаше време, имаше време и от 6ти ми почват седмичните прегледи.

За АГ мисля, че трябва да има екип, най-сигурно май ще е във фб групата да се пита.

# 92
Момичета боляло ли ви е ухо? За първи път ме боли явно нещо съм настинала не знам и аз, но е гадно. Видях, че вкъщи имам някакви капки за уши освен да започна да си капя, но не знам дали може. Чувала съм, че слагат и топло олио, изпих един парацетамол, но нищо не подейства, а не искам да пия повече

# 93
Капка топло олио или топло парцалче нещо такова може да си сложиш, дано подейства добре
Момичета боляло ли ви е ухо? За първи път ме боли явно нещо съм настинала не знам и аз, но е гадно. Видях, че вкъщи имам някакви капки за уши освен да започна да си капя, но не знам дали може. Чувала съм, че слагат и топло олио, изпих един парацетамол, но нищо не подейства, а не искам да пия повече

# 94
Топло олио, топъл сух компрес действа много добре и облекчава.
Ако обаче вдигнеш температура, болката стане непоносима или имаш припукване в ухото, отиди на лекар, ако трябва в спешен кабинет.
Аз лично не съм имала проблеми с ушите, но на дъщеря ми често се случва като настине, слабо място й е. И знам, че понякога не я боли силно, но припукването в ухото при нея е показател, че се влошава.

# 95
  • София
Топло олио доста помага, но в по-тежки случаи съм си слагала Отипак (нямам идея дали може при бременност). Ако не мине, по-добре отиди да те видят, защото ухо страшно боли и няма смисъл да търпиш, ако може докторът да ти помогне.

# 96
Благодаря Ви!

# 97
Аз си капя на мен и детето загрят зехтин с чесън. Една скилидка режа на тънки филийки, слагам ги в слабо загрят тиган с две супени лъжици зехтин да пуснат сок. Прецеждам и капя топло. Вълшебно е за всякакви отити. Ако ползвате хомеопатия Калиум муриатикум 9.
Чебурашка, съчувствам! Обаче пък сигурно е успокоително, че си усещаш бебочката Simple Smile)) Не помня дали е момче или момиче, но явно ще е бъдещ футболист или каратистка ; )

# 98
Момичета, загубихте се Simple Smile Да си споделя.. днес се хванахме с таткото да мислим имена... Амаа трудна работа това било... Той иска на него.. аз на мен.. май няма да стигнем до консенсус... Той хубаво държи да е на него, ама на фона на това, което минах и преживях последните 6 год и половина (постоянно обикаляне по доктори, изследвания, 2 неуспешни ин витро, 1000 бодения за кръв, през повече от 5-6 доктора минах и пред всеки да се разголвам... Болката и разочарованието от неуспешните опити... Носене 9 месеца, не спане и тежест и т.н И накрая на него... Някак не е много справедливо и малко егоистично от негова страна... Той е с А, аз със С... Ще умуваме още варианти Sad

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 07:05 от Sunshine..@

# 99
  • София
Sunshine..@, използвай картата "аз се мъчих, ти ще слушаш"... не е много по учебниците на най-добрата съпруга, но напълно те разбирам, моето ходене по мъките е 4 години и който и да е мъж (че и много жени) изобщо не могат да си представят през какво сме минали.
Виж някакви други доводи в твоя полза - да има имен ден, да носи положително значение, да се произнася лесно...
Аз уж съм се спряла, но още не съм напълно сигурна. Тези дни ще си играя с ИИ да ми предлага готини имена по зададени критерии Wink

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 22:01 от Yellow_girl

# 100
Момичета, загубихте се Simple Smile Да си споделя.. днес се хванахме с таткото да мислим имена... Амаа трудна работа това било... Той иска на него.. аз на мен.. май няма да стигнем до консенсус... Той хубаво държи да е на него, ама на фона на това, което минах и преживях последните 6 год и половина (постоянно обикаляне по доктори, изследвания, 2 ин витро, 1000 бодения за кръв, през повече от 5-6 доктора минах и пред всеки да се разголвам... Болката и разочарованието от неуспешните опити... Носене 9 месеца, не спане и тежест и т.н И накрая на него... Някак не е много справедливо и малко егоистично от негова страна... Той е с А, аз със С... Ще умуваме още варианти Sad
Ние с мъжа ми се бяхме разбрали още в началото ако е момче на него ако е момиче на мен. На при теб е друго, той трябвя да те разбере, след толкова мъки и тежки моменти, мисля че заслужаваш да си е на теб.

# 101
И други не спят като мен... От 4ч съм будна, едва към 6 задрямах до 7 на изпратя баткото Simple Smile иначе с мъжо си написахме и казахме предложенията, написах кое име какво означава, кога има имен ден,как е галено и умалително и изкоментирахме кой кое харесва

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 07:36 от Sunshine..@

# 102
  • 🌊
Ние оправихме режима, че с бебето по едно време беше тотална липса на синхрон и единия мъчеше другия.
Аз и преди съм разказвала за името, но момчешкото заспа - от раз, перфектно, втори път ние такъв отстрел няма да имаме. Но това за момиче, ужас. Буквата я знаем, но някое, което да ни заспи няма. Добре, че ни се спести.

Мен вече почна да ми се появява страха от раждането. Просто и мисълта, че тръгвам от къщата на нашите и ще се върна с бебе ми е странна за осъзнаване.

# 103
  • София
Чебурашка, и мен вече ме е страх от раждането, но ако ви кажа заради какви глупости... Ще мога ли да ходя до тоалетната, да не падна някъде гола, ще мога ли да държа бебето... Осъзнавам, че са тъпотии, на не мога да намеря успокоителна мисъл освен това, което по принцип ми е мантра цял живот - "утре по това време няма да е така".
По повод раждането извинявайте за въпроса, но сигурно от 20 години не съм влизала в болница и не знам дават ли си пари на акушерките/санитарките, кога се дават, по колко, еднократно ли, в началото ли, има ли някакъв елегантен начин да се дадат и като дадеш на една, другите да не се сърдят? Живот и здраве ще раждам в Шейново, ако всичко е наред и като държавна болница не знам "какъв е регламентът". Притеснявам се АГ-то, при която ходя да не ме изпрати при друг лекар (имам някакво вътрешно чувство) и ще трябва спешно да търся някой да ме изражда, а това изобщо не е хубаво.

# 104
  • 🌊
Йелоу, няма страшно. Аз постоянно съм във филма, че не знам какво да правя ако се задави, че не мога да го изкъпя, че няма да знам как да го държа и мога да му направя нещо без да искам. Купих 3 книги за всякакви ситуации и съм до никъде. Един приятел ми каза да не се притеснявам, че от това, което е видял съм като машина, 3 родителя едновременно и не знам откъде е дошла тази доста според мен грешна преценка Grin

Писах на евентуалния бъдещ ЛЛ на бебето, много се надявам да стане работата, защото варианти няма много. Но и времето се извъртя, уж щях да пиша в 6 месец да се знае, мигнах и ще влизам в 9ти. Но то е и една ситуация - моят си ме отряза директно и каза изобщо да не си правя труда да търся тук. Във Варна пък не можеш да се вредиш.

Общи условия

Активация на акаунт