Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 7 095
  • 324
  •   4
Отговори
# 120
О, Sunshine..@, благодаря много! Аз бих опитала, само да кажат как ще се случи чудото ... интересното е, че като бях с грип пак смуках 3 и 5 от шуслеровите соли Grinning

Yellow_girl, aз не знам моята болница каква се води (МБАЛ Света София), но съм с настройката, че ще си нося всичко и за мен и за бебето.

Тези, които се надявате да кърмите, мислите ли да купувате и адаптирано мляко, за всеки случай?
Аз много се чудя дали да взема да имам адаптирано мляко, много се надявам да кърмя и да му стига на бебчо. Препоръчаха ми Тьопфер, за първи път го чух честно казано

# 121
Много се надявам да мога да кърмя, готова съм и на консултант да платя и да се моля чудото да се случи. Доколкото знам пак от разни уебинари задължително се дава от същото мляко, с което бебето е захранено в родилния дом докато не е възможна консултация с педиатър, който да го смени ако сметне за необходимо. Затова и много често има постове бъдещи майки да питат в групата на болницата, където ще раждат какво мляко се предлага в момента. Лошото е, че го сменят много често в зависимост от това коя фирма им зареди този месец.
Аз лично засега няма да купувам адаптирано мляко. Имам 2 шишета и една ръчна помпа Медела, които се надявам и да не ползвам.

# 122
Мисля, че няма нужда да купувате предварително адаптирано мляко, яжте по 1 шепа сурови ядки, жито, много вода и с желание ще има повече кърма да си сучат бебчета Simple Smile и аз купих 2 шишета да има, помпа имам, надявам се да не ми се налага да ги ползвам де, тьопфер има и мн чисти и натурални продукти за бебе, ама нещо не мога да намеря по сайтовете голям избор от тях. Иначе от шуслеровите соли 3-ката е мн добра, било при настинка, било при първи симптоми, ама с бебетата ще ги научите коя за какво се ползва Simple Smile ако искате да ползвате хомеопатия де Wink

# 123
И аз се надявам да кърмя, ама много! Но знам ли.. взела съм и аз една бутилка.. на няколко места четох, че дори и да кърмиш е добре да имаш една кутия АМ у вас, ако по някаква причина не можеш да го накърмиш, а то е гладно и е през нощта примерно..

Sunshine..@, благодаря, не знаех, че жито и сурови ядки биха помогнали за кърмене. А има ли значение какви са ядките - бадеми, орехи, лешници..? Аз четох (или ми казаха, не помня), че е добре да се започне с чая за кърмачки 2 седмици преди раждането, за да помогне да тръгне кърмата

# 124
В родилното акушерките препоръчаха тези неща за стимулиране на кърмата - няма конкретни ядки (да са сурови и по 1 шепа на ден, ако са повече вече ще станат много калории и ще дебелеем Simple Smile ) казаха, че може и шоколад, противно на това, че е голям алерген (не по 1 шоколад на ядене, по 1 ред след кърмене задължително) А за чая, че няма особено голям ефект, просто трябва мноого вода да се пие постоянно.
И аз се надявам да кърмя, ама много! Но знам ли.. взела съм и аз една бутилка.. на няколко места четох, че дори и да кърмиш е добре да имаш една кутия АМ у вас, ако по някаква причина не можеш да го накърмиш, а то е гладно и е през нощта примерно..

Sunshine..@, благодаря, не знаех, че жито и сурови ядки биха помогнали за кърмене. А има ли значение какви са ядките - бадеми, орехи, лешници..? Аз четох (или ми казаха, не помня), че е добре да се започне с чая за кърмачки 2 седмици преди раждането, за да помогне да тръгне кърмата

# 125
Благодаря, аз само за чай и овесени ядки знаех. Сега като каза, се разрових, Хедра има статия по темата, пускам я тук: https://xedra.wordpress.com/2017/01/03/lactogenic-diet/

# 126
Благодаря за статията, сетих се, че дори фъстъци казаха, че може, просто да са обелени без люспа, защото тя е алергена.

Мнение за имената Анелия и Симона или Симона - Анелия или някакво съчетание ако някоя от вас предложи, много ще се радвам 😁 (тъпо звучи с тире нали?)

# 127
Аз лично не харесвам имената с тире, на много малко им се получава да звучат добре.
Симона ми харесва, както и галеното Мони. За мен е много важно галеното да е звучно за изговаряне, а при две от трите имена между които се колебаем няма подходящо галено и това ме спира.
Хубаво име със С е и Сияна, а с А Адриана (но галеното Ади не ми харесва).

# 128
  • София
Анелия-Симона ми е малко тежко с тире. Симона звучи много нежно и да, може на галено да й казвате Мони. Сияна също звучи много женствено и гали ухото. На мен ми харесва и София.

Аз се колебая между Дея и Дария. Малко са изчанчени, но много искам да е кратко и да се произнася лесно.

# 129
Yellow_girl, не са хич изчанчени, страхотни са и двете. Тръгнах да казвам кое ми харесва повече, но осъзнах, че и другото ми харесва също толкова. Ще ви е трудно да изберете. 😅
Аз също харесвам кратки имена, но мъжа ми настоява да е по-дълго.

# 130
Аз май няма да гладя, много мразя... ако реша да не ползвам сушилня - ще ми се наложи..

Тези, които сте по-напред - в коя седмица започват тоновете? Аз съм 32ра вече, да очаквам ли скоро да започнат?

Yellow_girl, доколкото знам кървенето е еднакво, както и болките при пишкане/акане/кихане, както и при първи секс след раждането. Не знам дали не е до жена и организъм, но така съм чела по форуми и знам от приятелки с по 2 + деца и 2та вида раждане... та и аз се чудя за тези гащи, може да взема един пакет да имам..

Здравейте и от мен, момичета!

В момента съм в 34+5 г.с. като минавам на тонове около 2 пъти седмично от 30г.с. тъй като АГ-то ми се притеснява и държи да следим нещата изкъсо. Имам приятелки, които минаха на тонове няколко пъти преди да родят, това май си е индивидуално за всяка бременност, ако всичко е нсред гледат да не ни разхождат много. 😄

Вече съм изпрала всички бебешки неща и тези дни гладя, мисля да си гладя през първите месеци.

# 131
Дария ми беше също от предложенията, но ми го отхвърлиха(сега се замислям, че и Дариса звучи добре).

Ms_97 аз също държа да има хубаво галено име и затова тези двете са ми окей Wink
Барби - а има ли причина да се притесняват Ах за нещо, че да назначи по-ранно тонове? Питам понеже съм 33+, с от 28 не съм била на преглед, въпреки че бебето е мн активно постоянно, чак се чудя ок ли е? Но то си се намества, поритва, предполагам трябва да е наред всичко...
Редакция: сетих се да допълня какво си мислих преди малко в банята (за какво се сетих)- раждането на баткото - бяхме на заведение цяла вечер и си бях с контракции, само записвах на колко време са. Прибрахме се към 12ч, може би бяха на 15 Мин вече, легнахме си (и тук идва интересното сега за което се сетих,защо съм си легнала изобщо, дали съм си мислела, че са фалшиви...) и след 15-тина Мин се чу "пук" и ми се спукаха водите... Хайде през банята вече разтреперана от вълнение, събудих мъжО и хайде към родилното, като дойде доктора каза, че съм била с 10 см разкритие... А наща ще си ляга да си спи в тях с контракции на 15 Мин... Много смело или безразсъдно по-скоро. Simple Smile
Анелия-Симона ми е малко тежко с тире. Симона звучи много нежно и да, може на галено да й казвате Мони. Сияна също звучи много женствено и гали ухото. На мен ми харесва и София.

Аз се колебая между Дея и Дария. Малко са изчанчени, но много искам да е кратко и да се произнася лесно.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 19:56 от Sunshine..@

# 132
Дария ми беше също от предложенията, но ми го отхвърлиха(сега се замислям, че и Дариса звучи добре).
Проблемът е, че аз съм Сияна и колкото и да искам да е на мен 1:1 няма да е яко. София също му предложих, но кръстника си кръстиха бебето родено преди 2 месеца така и едни приятели и ще стане целия квартал само София Simple Smile
Ms_97 аз също държа да има хубаво галено име и затова тези двете са ми окей Wink
Барби - а има ли причина да се притесняват Ах за нещо, че да назначи по-ранно тонове? Питам понеже съм 33+, с от 28 не съм била на преглед, въпреки че бебето е мн активно постоянно, чак се чудя ок ли е? Но то си се намества, поритва, предполагам трябва да е наред всичко...
Редакция: сетих се да допълня какво си мислих преди малко в банята (за какво се сетих)- раждането на баткото - бяхме на заведение цяла вечер и си бях с контракции, само записвах на колко време са. Прибрахме се към 12ч, може би бяха на 15 Мин вече, легнахме си (и тук идва интересното сега за което се сетих,защо съм си легнала изобщо, дали съм си мислела, че са фалшиви...) и след 15-тина Мин се чу "пук" и ми се спукаха водите... Хайде през банята вече разтреперана от вълнение, събудих мъжО и хайде към родилното, като дойде доктора каза, че съм била с 10 см разкритие... А наща ще си ляга да си спи в тях с контракции на 15 Мин... Много смело или безразсъдно по-скоро. Simple Smile

Честно казано вече и аз не съм сигурна, дали има някакъв проблем или не...
Тези дни ми предстои преглед при проф. Виолета Димитрова (Фемина център) и ще разбера какво се случва. АГ-то ми установи преждевременно стареене на плацентата и намалели околоплодни води, затова ме вика често на тонове.
В случай, че на някого му е интересно да следи - пуснах тема преди време --> https://bg-mam.ma/t/1841408

# 133
  • София
Sunshine, голямо приключение е било. Поне не си се тревожила часове наред Grinning дано и сега бързо мине и без никакви проблеми.
От женските имена с Д ми харесва и Далия, което е цвете и ще си има имен ден, но бях чела в някаква книга как сицилианските мафиоти оставяли черни далии пред вратата на жертвите си (дали е вярно грам идея нямам) и може би това ме спира.

Барби, няма лошо от близо да ти следят тоновете, така ще си сигурна, че всяко е наред.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 22:04 от Yellow_girl

# 134
Симона много ми харесва, с тире не чак толкова, но аз по принцип не харесвам имена с тире. Както каза yellow_girl тежко ми идва. А и сякаш винаги се изпозлва само едното име.
Дария също е много хубаво!

На мен и Симеон много ми харесва за мъжко име, но мъжът ми е Симеон и отпада Grinning

Sunshine, леле! Мислех че трябва да са през по-малко време, за да стане 10 см разкритие :O имам приятелки, които като теб не са усетили огромни болки, едната даже отивала на рутинен преглед и отишла сама с градски транспорт и са видели, че е с 10 см Grinning така че не си единствена с подобна история. Аз се моля да ми е толкова лежерно раждането, звучи приятно и бързо

Общи условия

Активация на акаунт