Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 7 043
  • 321
  •   2
Отговори
# 150
Хубавец, ще го вземаме за зет Simple Smile и нашето бебе беше сърдито на последната ФМ

На тонове казват ли колко килограма е бебчо? Понеже на моята АГ е доста стар ехографа и не ми казва такива неща, само на ФМ ми казваше. Надявам се да е пораснало моето момче, последно на 22.12 като го видяхме беше килограм и половина. Имам чувството, че цяла вечност е минала от последния преглед, искам вече да си го видя пак. А от няколко дни се чувствам по различен начин, някак и много ми тежи вече, сякаш като се поразмърда и усещам все едно няма място горкото и чак ме боли. Хем малко остана хем има ощеее време 😄
Показвам ви моето момченце да го видите, тогава АГ каза, че нещо е сърдит 😄 може би да си е спял и ние сме го събудили ❤️

# 151
  • София
Хахаха, много, много е сладък, бонбонът не иска да го безпокоите. И моята госпожица бяха доста намръщена и се криеше, имам някакво полу-снимка от последната ФМ.
Днес на тоновете не ме гледаха на ехограф, даже се зачудих кога ще я видя отново и да разбера как наддава. 20-те минути изобщо не ми беше приятно, първо чуваш сърцето, по някое време то се мръдне и апаратът пищи, а сърцето не се чува. Няколко пъти бях на косъм да ставам да търся акушерката, защо не чувам пулса на бебето. Пълен съм кукундрел.
Иначе продължавам да отслабвам и сигурно ще изляза от родилния дом с 12-13 кила по-малко. Много се притеснявах, че това се отразява на бебето, но то просто си взема каквото му е нужно, а ние да се оправяме. От това или от друго, вече даже се уморявам да се къпя. Тази слабост ме побърква, но явно няма да се оправят нещата.

# 152
@Stubbornh, жив и здрав да е вашия юнак! Пу, пу, красавец е голям! Снимката е уникална! Heart

Нашия се крие всеки път. На първата фетална му видяхме устата, а на втората очите и носа. Така и не можахме да го хванем да се вижда цялото лице Smile

Аз днес влязох в 36 седмица. Започвам обратното броене. По принцип термина е на 7 февруари, обаче мисля, че ще се видим с младежа още този месец.
Вчера в продължение на 2 часа ме подхванаха контракции, леко хаотични, но общо взето доста редовни, не бяха болезнени, но и не можех да ходя с тях, караха ме да се превивам. Имаше контракции с интервал помежду им 10 минути, имаше и такива с интервал от 3-5 минути. Изпих допълнително магнезий, легнах и чаках да видя какво ще стане.
Аз все още пия магнезий, моята докторка на последния преглед (преди празниците) ми каза след 36 седмица да го спирам. Имам чувството, че ако го спра, ще родя много бързо.
За съжаление, следващия ми преглед е чак на 13 януари. Трябваше да е тази седмица, но ми се обадиха от медицинския център, че й се е наложило да отсъства и преместиха часа. Дотогава ще си пия магнезия и ще я питам как ще процедираме нататък.

Днес сутринта и аз, и всички вкъщи, забелязахме, че корема ми се е смъкнал. Буквално с една педя е слязъл надолу под гръдния кош и това буквално от снощи до сутринта.

С каката корема ми не се смъкна, въпреки че я преносих с 10 дни. На мен тогава много ми се искаше да преживея нещата по "естествен" начин, но за съжаление всичко беше инициирано от лекарите - контракции, спукването на околоплодния мехур, лежах овързана с апарати, на кислород, не станах от леглото, докато не дойде време за напъването.

Изобщо не ме е страх, напълно наясно съм какво ме чака, просто ми е любопитно, защото за първи път (надявам се, че няма да има неприятни изненади) ще го изживея по начина, който природата го е предвидила. Единственото, което ме притеснява е, че още не съм готова с багажа за болницата. Обаче, честно казано, вече нямам и сили да мисля за каквото и да било.

Декември ни се стовари покъртително. Първо с моя престой в болница заради жлъчната криза, после тъкмо да дойдат празници - и тримата ни тръшна грипа. Първо детето, а докато още тя не беше оздравяла, мен и мъжа ми ни повали. Едвам се редувахме кой за кого да се грижи.
За капак, тъкмо да започнем да оздравяваме, свекър ми получи инсулт и цялото ни време до сега се запълни в грижи и ядове Confused

И честно казано, единственото ми хубаво вълнение е очакването на бебето и това, че ще имам шанс да изживея раждането така, както искам.

Съжалявам, че се оплаквам, но вкъщи няма с кой да си споделя. На мъжа ми гледам да съм му опора, защото иначе няма да издържи, свекървата се е предала отвсякъде, а дъщеря ни изобщо се стараем да не я занимаваме с проблемите на възрастните. Ще се оправим и съм оптимист в това отношение, просто момента е тегав.

# 153
И аз съм вече в 36 г.с. На 22 декември госпожицата тежеше 2400, а вчера 2940, АГ каза да удвоя дозата протеин и, че също плацентата остарява. Не мрънкам и не обичам да се оплаквам, но честно казано вече ми е много тежко, корема ме пристяга, ритане и разтягане на бебето е болезнено, вечер краката ме заболяват, а около малкия се налага да съм активна по цял ден общо взето- разходки, грижи.. успокоявам се, че остана малко и това е.

# 154
Аз чаках от 4 дни мъжа ми да се сети, че го помолих да донесем багажа на бебето в апартамента при нас, че беше на друго място, е не се сети естествено и му викам пали отиваме... Та си донесох багажа, и много бързо си стегнах багажа за родилното да знам поне, че нещо ми е готово. Останаха дребни неща, утре отивам за втора пижама за кърмене за болницата, видях какво имам за бебето и остана да изпера след време.

Пожелавам само позитивни мисли вече, леко раждания и скоро май ще започнат да валят бебчета тук в групата Simple Smile нека да са здрави високи Simple Smile

# 155
  • 🌊
Ох, аз вчера вместо да мина за рутинен преглед стана оле мале. Днес отново съм на лекар след като никой офталмолог не е забелязал, че имам изтъняване в окото и естествено раждане щеше да предизвика почти сигурно отлепване на ретината, та вече ми е абсолютно противопоказно, чист късмет, че този лекар имаше свободен час, за да открие проблема. Третира се с лазер, уж е безпроблемно, но мен е е страх преди раждане да експериментирам.

Поне имам нова информация - прегледите за деца е хубаво да се направят на 6 месец, 1 и 3 години, защото периода 0-5 години е най-благоприятен за лекуване на очни състояния. Късогледство, далекогледство има шанс да се насладят дори в по-силна версия от на родителите, затова е хубаво да се проследят.  Надявам се бебето да е ок в това отношение понеже аз съм единствената "сляпа" в това семейство.

Иначе в точно 35 седмица е 2700±390 грама. Много, много се надявам да си изтрае до датата, вече върви само седмица напред, а не две.

# 156
Daisy2613, ох, съжалявам, че така са се стекли при вас нещата Sad дано въпреки, че е трудно да не ти се отразява много психически и да си добре. И скоро да гушкаш безпроблемно родено здраво бебче за баланс за гадния декември!

Много ли болеше индуцираното раждане? Чувала съм, че боли повече от нормално,но трудно се намира база за сравнение. Това със смъкването на корема съм го чувала, но не мога да си го представя, дано бързо да ти мине времето до 13ти, ей го къде е.

Чебурашка, поне са го хванали на време! А как го хванаха? Аз ходих на офталмолог, не ми гледа очите за изтъняване, само дъната мисля и каза, че може да родя естествено... и сега се чудя дали изобщо мога..

Аз днес ходих гладна за ОГТТ и се оказа, че лабораторията вече не работи и е на друго място... другата близка до вкъщи и супер малка и не ми се висеше там 2 часа с опашката от потенциално кашлящи хора. Та утре съм набелязала друга, имам транспорт до нея и пак ще са макс 10 мин ходене, надявам се да имат тоалетна, стискайте ми палци Grinning

# 157
И аз мислех да ходя на очен (нямам проблеми Ами ей така да видя как са очите)..и детето с това постоянно седене на телефони и лаптопи и мъжа носи очила, трябваше преди празниците, но не се организирахме нещо и тези дни питах педиатърката, а тя каза да го оставим за по нататък, че сега много болни и да се пазим.
Най-после бях на преглед при АГ, бебчето се е обърнало най-после главично, 2370гр в 33+4, даже вървяло седмица напред...пуснахме 45 дневния болничен (трябва да го нося и него и предишния от лекарската комисия на работодателя нали?). Тонове на 19.01 чак ми каза (тогава съм вече в 36-та седмица, а като слушам вас от 30 сте започнали) и се заплащали (при вас плащат ли се?), даде ми списък за болницата (я багажа вече ми е готов де). И микробиология не ми пусна... Напразно се мъчих в банята 😆
Та момичета, съчувствам ви с бебетата по 3300 и оставащи има няма месец до термин, като знам как нощем ми тежи и ми е трудно да се  обръщам с 2400 бебе.. на вас сигурно ви е доста трудно вече. Баткото се роди 3750, но сега живот и здраве ще сме по финни Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:52 от Sunshine..@

# 158
Супер, че се е обърнало главично! И нашето е така, но не го коментирахме с АГ-то. И при мен ще се заплащат тоновете, като са вдигнали и тях - бяха 30 лв, сега са 20 евро. Моите първи тонове са на 21.01 и много се вълнувам.

Аз като виждам с 2,600 бебе колко ми тежи и ми е трудно, не знам с 3000 как ще съм... а съм нбалъскала прегледи, изследвания, пазарене и сватба идните дни, само като го мисля и се изморявам Grinning

# 159
Не, не, няма увеличения за нищо от както е влязло еврото.
Чак не искам да си представим толкова мн бягане в напреднала бременност, но ще се справиш, хубави емоции ще са и ще те заредят.
Супер, че се е обърнало главично! И нашето е така, но не го коментирахме с АГ-то. И при мен ще се заплащат тоновете, като са вдигнали и тях - бяха 30 лв, сега са 20 евро. Моите първи тонове са на 21.01 и много се вълнувам.

Аз като виждам с 2,600 бебе колко ми тежи и ми е трудно, не знам с 3000 как ще съм... а съм нбалъскала прегледи, изследвания, пазарене и сватба идните дни, само като го мисля и се изморявам Grinning

# 160
  • 🌊
Чебурашка, поне са го хванали на време! А как го хванаха? Аз ходих на офталмолог, не ми гледа очите за изтъняване, само дъната мисля и каза, че може да родя естествено... и сега се чудя дали изобщо мога..

При мен гледаха доста, защото имам 4.75 на дясното, лявото от бременността се е влошило, астигматизъм..абе песен. Разшириха ми зениците и се откри тази дегенерация. Днес бях на втори преглед, имам два типа дегенерации на дясното, но днес откриха и на лявото, като там е била на доста пипкаво място и е можела да се пропусне. Имам дупчици в самата ябълка, малки, но го има + леко изтъняване. След бременността и кърменето ще трябва да мина отново.
Цялата работа е абсолютно инцидентно откритие, защото не съм имала никое от оплакванията, които се свързват с това.

# 161
ох, мале.... Звучи неприятно, но добре поне, че са го хванали! И моят диоптър се е влошил откакто съм бременна, но при мен астигматизмът е по-голям проблем от диоптъра, мисля че ми е около 2 самият диоптър. Моите зеници също ги разширяваха, надявам се да не са изпуснали някакъв проблем...

Sunshine, аз не знам дали и без еврото нямаше да има увеличения. Приятелки раждали в същата болница и екип през 2024 и половина са платили по-малко отколкото беше цената през 2025, та май просто си увеличават цените..

За бягането и задачите - да, поне повечето неща свърших онлайн, днес даже финализирах роклята и букета. И ще ни е по-лесно и в болницата и занапред като сме официално женени, а не е само признато детето. И след това вече искам да излизам в болничен и да си почивам Satisfied

# 162
Определено ще е заслужена почивка и то след много хубави поводи Simple Smile
ох, мале.... Звучи неприятно, но добре поне, че са го хванали! И моят диоптър се е влошил откакто съм бременна, но при мен астигматизмът е по-голям проблем от диоптъра, мисля че ми е около 2 самият диоптър. Моите зеници също ги разширяваха, надявам се да не са изпуснали някакъв проблем...

Sunshine, аз не знам дали и без еврото нямаше да има увеличения. Приятелки раждали в същата болница и екип през 2024 и половина са платили по-малко отколкото беше цената през 2025, та май просто си увеличават цените..

За бягането и задачите - да, поне повечето неща свърших онлайн, днес даже финализирах роклята и букета. И ще ни е по-лесно и в болницата и занапред като сме официално женени, а не е само признато детето. И след това вече искам да излизам в болничен и да си почивам Satisfied

# 163
@Stubbornh леле, толкова прекрасен и сладък, и снимката е  Heart

Аз съм се насочила към Токуда, интересно ми е тоновете колко ще струват.

@Rising_Star късмет на ОГТТ. Аз така и не го направих, защото точно по това време започнах да ходя при друг лекар и не знам дали не забравиха да ми го пуснат, но и аз не съм настоявала или припомняла Grinning
Днес на ФМ ми казаха, че околоплодните води ми били към горна граница и да спра сладко и тестено. Меря се с глюкомер и нещата изглеждат окей, но знам че ако си направя ОГТТ може и да фейлна.
Иначе бебка я измериха 2кг в 32+2.

@Alfafa много кофти, стискам палци всичко да е окей. @Чебурашка добре че са го хванали - доста стряскащи могат да бъдат такива случайни находки. И аз мисля да се запиша за очен (въпреки че диоптера ми е около 1.5).  На мен ми казаха ако искам да си проследя очен периметър, защото имам аденом на хипофизата, та един от начините да се разбере дали е пораснал по време на бременност е да се направи такъв тест. Но просто мисля да изчакам и отида на ЯМР по натам. Иначе от време на време имам едни като странни звездички или парцалчета отстрани/в периферията като гледам, които се показват за по-малко то секунда и изчезват, не знам на какво се дължи, цяла бременност сякаш ги имам.

Много се зарадвах да разбера, че бебка се е обърнала. Ние приключваме с ремонт скоро, но нещата са много на ръба, та малко съм се забавила с пазаруването на някои неща. Ако някой има препоръки за: 1) ваничка за къпане, 2) памперси, 3) шишета и биберони, 4) дрешки - какъв размер и по колко бих била много благодарна Blush
Grinning

# 164
Аз памперси ще взема на Pampers Premium Care, тези ми казаха да взема и мокри кърпи пак на Pampers.
Аз да ви се оплача 😁 наистина усещам движенията болезнени и снощи като излязох от банята и като се загледах и видях, че имам синини по корема острани, там където ме боли като ритне😁 не съм си мислела, че може чак да посиняваме

Общи условия

Активация на акаунт