Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 13 988
  • 585
  •   1
Отговори
# 555
Честито момичета! Радвам се, че с бебетата сте добре, надявам се да са ви раздвижили вече и да става все по-лесно! 🤍

Diana_Alex, в коя седмица си? Предполагам да стискаме палци още малко да си поседи бебето в коремчето ти?

На мен днес сутринта май ми падна тапата (36+5) или поне част от нея 😅 за момента нямам други симптоми, нямам контракции, не ми се е смъкнал коремът.  Казаха, че това не е задължителен знак, че раждането започва, та си чакаме. Надявам се да поседи още малко на топло.. тъкмо ни сглобиха новия гардероб и искам да подредя всичко преди да родя, за да ми е спокойно после. Да не говорим, че май още не съм готова за това, което ме чака 😅

# 556
Честито момичета! Радвам се, че с бебетата сте добре, надявам се да са ви раздвижили вече и да става все по-лесно! 🤍

Diana_Alex, в коя седмица си? Предполагам да стискаме палци още малко да си поседи бебето в коремчето ти?

На мен днес сутринта май ми падна тапата (36+5) или поне част от нея 😅 за момента нямам други симптоми, нямам контракции, не ми се е смъкнал коремът.  Казаха, че това не е задължителен знак, че раждането започва, та си чакаме. Надявам се да поседи още малко на топло.. тъкмо ни сглобиха новия гардероб и искам да подредя всичко преди да родя, за да ми е спокойно после. Да не говорим, че май още не съм готова за това, което ме чака 😅

В 32 г с + 2 дни съм. Надявам се да издържа поне до 35 г.с.

# 557
Кога спряхте баткото от градина? След раждането на бебчо ли? Защото все още се чудя има ли препоръчителен период - преди, по време на раждането, или след това, докато и таткото е вкъщи? Реално, вирус може да донесе от детската градина по всяко време, дори и месец след раждането на малкото човече...
... баткото е спрян за сега от градина, скучно му е, бащинството на ММ свърши...
Не. Спрях го началото на януари, родих на 17ти. Така го почувствах, имах нужда да си прекарам време с него за любими занимания и тн. Отделно, че не ми се рискуваше да донесе нещо и да лепна и аз за раждането.

# 558
Да се включа и аз 😁
Тъкмо се връщам от преглед. За пръв път ме прегледаха за разкритие. Очаквах нещо много страшно, но го усетих като лек дискомфорт (въпреки, че си прокървих, но доки каза, че е нормално). Каза, че имам 2 см разкритие и 80% скъсена шийка, която била още месеста. Chat GPT каза, че раждането може да почне след часове, дни или до няколко седмици, което не ми помогна особено 🤣
Ще ми бъде интересно ако при някоя от вас вече е било установено разкритие (сега или при предишна бременнност) колко време сте си ходили с него необезпокоявани 😊

# 559
Честито, мами! Пожелавам на всички родили бързо възстановяване, здрави и пухкави бебчета! InnocentTwo Hearts

# 560
Честито на всички нови майки! И още малко търпение за тези които чакат... На някоя правили ли са мембранен суип или опит за обелване на околоплодния мехур и колко е бил успешен при започване на контракции?

# 561
Rising_star с първата бременност може би 2 седмици по-рано ми падне... Така че това просто означава, че наближава момента, но кога точно, не е ясно.... Сега чакаш за контракции или изтичане на водите и действаш. А какво каза АГ? Караш си работата сега, и после пак преглед или ?
Зефир аз утре сутрин съм на преглед за разкритие и тонове, да видим, ни тапа съм видяла, нито мисля, че корема ми се е смъкнал, бебчо си шава из корема... Тежи ми много нощем, нооо ще видим утре.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 17:18 от Sunshine..@

# 562
Успех на прегледа утре, Sunshine!
PippiParaguas, имам приятелка, на която са й го правили за предизвикване на раждане - направили са й го в петък, в неделя е родила. Беше й втора бременност. За да ти се направи, трябва да имаш поне 1 см разкритие, предполагам, че са ти обяснили.
Зефир, и аз съм в подобно положение. С падането на тази слуз днес викам "леле, почва се", но може да се ходи така известно време. Приятелка мисля че около седмица обикаля с 3 см разкритие преди да започне раждането. Та, при всяко тяло е различно, подготовката тече яко обаче 😁

# 563
Здравейте! Да се отчета с моето второ дете Димитър, който се роди на 1 февруари с мерки - 3920 гр и 52 см.
За раждането не ми се говори още, с близките ми дори, не мога да обясня защо. Явно толкова исках да протече по един начин, а се наложи (предполагам) друг. Бог знае само. Това е..
Покрай грижите за малкия не усетих неприятностите от операцията, единствено при ставане и лягане имах (и все още малко има) болка.
Изписаха ни вече. Не съм спала повече от 2-3 часа събрано в денонощие последните 5-6 дена, но докато се регулират нещата с кърменето, така ще е.
Пожелавам ви леко раждане и възстановяване на всички.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 04:49 от SilviK

# 564
Тази нощ, в 2:50ч проплака нашия син Алекс Blush
Роди се 3550гр, 51см. Изпревари кака си с 50 грама тегло Grinning

Имах късмета раждането да стане по напълно естествен път. От първата болезнена контракция до края ми отне 4 часа и 20 минути.
Въпреки че съм раждала с индукция първия път и си мислех, че тогава ме е боляло силно, заради окситоцина, признавам, че и сега не беше лесно.

Благодарна съм, че нашето момче е тук Hands Pray

Пожелавам на всички мами, които още са в очакване или им предстои планирано секцио, да родите леко своите рожби и да се възстановите бързо Hands Pray

# 565
Честито за бебенцата ❤️ да са ви живи и здрави и бързо възстановяване на вас мами ❣️

# 566
Йеее, честити бебенца! 🤗🤗 Големи вълнения в групата и тепърва предстоят. С трепет влизам да прочета кой още е дал на света един малък-голям герой.
Силви, Димитър се е родил, както някой отгоре е отредил и душата му е пожелала извън плануваното. И аз често съм с очаквания...може би това е урок към нас точно за това- да се отърсим от тях по земния ни път. А пет дена след оперция да е добре майката, си е направо супер възстановяване 🤗

# 567
  • София
Честито на всички нови майчета! Да ви радват бебоците и най-вече да са здрави!

Включвам се, за да разкажа как протече всичко при мен. Два дни преди раждането ми падна тапата, първоначално реших, че е част от нея, но явно не е било така. В 1.30 през нощта усетих лек дискомфорт и когато отидох до тоалетната забелязах как малко вода изтича. Реших, че не е нещо особено, обух пак пижамата, но след малко разбрах, че водата продължава да си тече макар и леко. Нямаше никакъв драматизъм като по филмите. Стана ясно, че ще ходя в болницата, станах, изкъпах си, оправих се и междувременно беше станало 3 ч. Хайде в болницата. Приеха ме, провериха разкритието - 2 см. И решиха да проследят състоянието ми, защото на кога му се прави секцио в 3 ч. Болките започнаха да се засилват, включиха ми две банки, към 6 ч. сутринта пак провериха разкритието и вече беше 5 см, а при последния преглед вече беше 6. Малко се забързаха и хоп в операционната. Слагат ти джаджи за измерване на кръвното и кислородното насищане. Спиналната упойка изобщо не се усеща, но реакцията е почти мигновена. Тук леко изпаднах в паника, а до момента бях напълно спокойна. Това ми беше най-гадното от цялата операция. Хубавото и, че непрекъснато те наблюдават и видяха, че кръвното ми пада, сложиха ми някаква инжекция и се оправих. Междувременно бяха започнали с операция, изобщо не разбрах. Усеща се, че някой нещо прави, на няма неприятно чувство. Когато дойде време за бебето вече лекарят яко закопа ръце в мен и сериозно легна върху мен, за да я извади. Не е неприятно, просто някой сериозно те натиска по корема. Тя проплака в момента, в който видя бял свят. Прегледаха я, почистиха я и ми я доведоха, за да я видя. В този момент емоциите са във връхната точка и се разревах. Цялото приключение е може би час, няма болка, няма притеснения, просто лежиш. Преместиха ме в реанимацията, където останах 24 часа. За това време на правиха два тоалета (да, малко смущаващо, но всичко става много бързо и само следваш инструкциите). Болката е по време на раздвижването. Да, кофти е, охкаш, пъшкаш и се въртиш, но няма как, все трябва да станеш. Бебчето е при мен от вчера на обед, храня я и я гушкам, но много ме боли, докато седя и я оставям да си спи в леглото.
В крайна сметка от моя опит Simple Smile
Секциото не е страшно, трябва просто да лежиш и да си слушаш радио или какво си говорят лекарите
Упойката не боли. Усещането за изтръпване на краката е кофти, но всичко се движи много бързо около теб и някак това чувство изчезва, защото непрекъснато те наблюдават и реагират на минутата.
Проплакването на бебето не може да се опише с думи.
Раздвижването е кофти. Тук няма какво положително да кажа, но няма не раздвижена жена. Просто го правиш.
Боли след това в реанимацията. Обезболяване те, но си боли. Обаче аз прекарах часовете в леглото в съобщаване на новината и пращане на снимки, приемане на поздравления, чат със семейството.
Опознаването е странно. Тя си има собствен живот, спи, мръщи се, проплаква, хълца.
Като цяло няма място за притеснения и неудобство, (а аз доста се стресирах от всякакви процедури).
Надявам се, че съм помогнала на някоя бъдеща мама, която се притеснява. Успех на всички бъдещи февруари бебенца.

# 568
Честито на новите бебчета в групата, много яко и много се кефя. Големи бебета са, да са здрави и мамите да се правят бързо.
Аз сега се връщам от тонове и преглед, с 2 см разкритие съм каза АГ, понеделник пак тонове и преглед, чакам си. Тежи ми нощем никаквото спане и сутрин съм като ударен самолет, но на фона на тъкмо родилите мами, не мисля че съм по-зле и трябва да се оплаквам Simple Smile отивам да гладя дрешки и да си донаредя пъзела преди да съм родила 😁 успех на чакащите Simple Smile

# 569
Честито момичета, бебчовците почват да се сипят! Да сте много здрави всички, бързо да се възстановявате ! Добре дошли февруарчета, чакаме с нетърпение останалите 🥰😍!

Общи условия

Активация на акаунт