Облекло след раждане

• 840
  • 11
  •   1
Отговори
Добър вечер, мамчета. Обръщам се към вас за съвет. Терминът ми е след 2 месеца и раждането ще е секцио. Обмислям за изписването да бъда с рокля тъй като след операцията едва ли ще ми е комфортно с дънки, но се колебая отдолу с чорапогащник или клин. Моля за вашите идеи и опит!

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 19:12 от mimii67

# 1
Правилно си се насочила към рокля. Аз родих през лятото секцио и на изписването бях с рокля. Според мен обуй чорапогащник, защото клина може и да те стяга в областта на корема и да изпиташ дискомфорт.

# 2
Моя приятелка носи много дълго време само рокли, защото ѝ се получи “престилка” от секциото.
Има клинове за бременни, също ще свършат работа.

# 3
Има и клинове, и чоропогащници за бременни в H&M, тъй че каквото и да избереш - все ще ти е удобно. Така или иначе - коремът ти на изписването няма да е спаднал - със сигурност ще ти трябва комфортна дреха.

# 4
Тотално забравих, че има клинове и чорапогащници за бременни 🤦♀ Понеже термина ти е за февруари, по това което си писала, може спокойно и клин за бременни да обуеш, тъй като слез секциото мен поне няколко дена ледени тръпки ме побиваха - при все че беше лято и то страшните жеги август месец.

# 5
Съжалявам, че ще ти убия ентусиазма, но на мен ум не ми побира как ще го обуваш този чорапогащник или клин. Едва ли ще си в състояние да се наведеш. На мен ми отне над 40 дни да си върна нормалната изправена стойка, защото при всяко навеждане, изправя и завъртане изпитвах ужасна болка.

Съветвам те да си търсиш много широк панталон с много висока талия и ластик в кръста. Да, аз бях с рокля на изписването ама беше началото на август е температура над 35 градуса. На мен нямаше кой да ми каже, че няма да мога дори косата да си измия, та си вземи и сух шампоан, за да приличаш на нещо на снимките. И имай предвид, че краката също много се подуват, та си вземи най-широките обувки, които имаш. Аз едва успях да закопчея едни сандали, които иначе събувам в движение.

# 6
Аз си мих косата, къпах се, след като разрешиха, не съм имала физически затруднения. Трябва много да се ходи, много помага. Освен това смятам, че и коланът за след секцио ми помогна, пристягаше добре и нямах болки в него при навеждане и други движения. Също и подуване на краката нямах, останах си със същия номер обувки след раждането и досега. За секцио се стои 5 дни, разбира се, че ще се хигиенизира човек.

Клин с рокля ми се струва в повечето случаи безвкусна комбинация, по-добре с подходящ чорапогащник и подходящи обувки/ботуши.

# 7
Вятър и мъгла, аз на третия ден след секциото вече се навеждах някак си. Бебето ми беше в кувьоз и нямаше кой да ми слага калцуните, за да ида да си го видя. Отделно че на изписването бях с маратонки и сама си обух чорапите. Седмица след секциото ми се наложи да обикалям из града и не беше никак лесно, придърпваше ме, но не ми е било невъзможно. На всеки възстановяването е различно - на някои им отнема повече време, на други по-малко.
Многото ходене наистина помага и въпреки болката трябва да се стараеш да вървиш максимално изправена - много е трудно, много придърпва, но не е невъзможно и всеки ден става по-добре!

# 8
ni.tray, права си. Въобще не е задължително всяка жена да преминава през дълъг и тежък възстановителен период, но авторката все пак трябва да има предвид и тази възможност. Лично аз чорапогащник за пръв път след раждането успях да обуя сама 5 месеца по-късно - нямаше как, поводът беше служебен банкет и трябваше да имам някакъв представителен вид. А ако тя се подготви с клин, чорапогащник или друга тясна или прилепнала дреха и се окаже неспособна да я облече? Или пък я облече, но и е тотално непоносимо да стои с нея? Просто не бива да се допуска възможността на изписването да се появи по нощница и чехли. Именно това искам да и спестя.

Моята истина е, че от изписването нататък удобството става много по-приоритетно от естетиката.

# 9
С чорапогащник или клин за бременни няма как да ѝ е неудобно, с такива съм изкарала почти цялата ми бременност.
Айде сега, секциото не е чак толкова тежка операция, ще наплашите жената, а и все майка/приятелка ще може да се качи да ѝ помогне за изписването, ако не може сама.
Аз се изкъпах на другия ден след секциото, както и всичките следващи. Да трудно се става, трудно се върви, но не е нещо непосилно.
Миналата година ми правиха лапаротомия, която ми остави 22 см шеф по средата на корема. Беше абсолютно кошмарно първите няколко дни, нищо общо секциото. Но пак - на 4-тия ден като ми махнаха катетъра, ставах, ходех, къпах се, обличала съм се.
Иначе - ох, не знам защо изписването се води някакъв едва ли не официален повод. В моята болница не даваха такива неща, дойдоха нашите и техните на мъжа ми, снимаха за на бързо с бебето във фойето на болницата и после ние си се прибрахме сами в къщи, само майка ми дойде да ми помогне.
Нито съм се обличала по-специално, нито нищо. Сложих си дрехите, с които влязох в болницата. Клин за бременни и плетена туника.
А и зимата не е много подходящо за масовки с какви ли не роднини и приятели, предвид колко е грипаво времето.

# 10
Не обобщавайте - това, че някой се е къпал или танцувал броени дни след секцио, изобщо не значи, че ще е така при всички. Точно непосилно ми беше на мен. Повече от две седмици изобщо не можех да разгъна горната част на тялото. Бивш състезател съм, хич не съм лигла. Но не можех и толкоз. За болката да не говорим, още имам кошмари.

С две думи - дрехите да се обличат лесно, забрави за всичко друго.

# 11
  • Sofia
Аз облякох рокля и чорапогащник за бременни, защото дрехите, с които постъпих в болницата, след раждането ми бяха огромни, просто дънките ми се свличаха. Така че за всеки е индивидуално възстановяването и фигурата след раждане.

Общи условия

Активация на акаунт