За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 7 129
  • 367
  •   2
Отговори
# 135
https://www.facebook.com/share/r/1DeEtn9KEj/
Никак не съм съгласна с тази класация, липсват класиките - диаманти в нея Imp
Накараха ме да проверя дали Kingdom се води исторически сериал.
И да, тагнат е като такъв 😱😂
Толкова исторически точен!Браво Netflix!
🤣😂🤣😂🤣😂
Нали, смях в залата и аз си помислих същото. Ще знам за напред всички исторически ще ги слагам в графата ужаси. Светът става все по-немислещ!!!!!!!!! Imp
Не знам, не знам. Вече очаквам във всеки исторически сериал да има поне едно зомби.

Нека да помисля логично 😂😂😂 в All of Us Are Dead се справиха толкова добре по време на апокалисиса защото са имали опит.
Не знам за вас,но моето краче няма да стъпи в Корея. Явно имат проблем със зомбитата, освен с белите камиони. 😎

# 136
  • София
Не знам за вас,но моето краче няма да стъпи в Корея. Явно имат проблем със зомбитата, освен с белите камиони. 😎
Joy Точно преди малко се отчаях от цените на хотелите в Сеул и се зачудих защо ще ходя там, а не в Китай... Ти сега и зомбита ми пусна в картинката. Joy

# 137
Queen L, Ansi_S, добре дошли в темата Flowers Hibiscus Аз не разбрах - и двете гледате само на български, така ли? Защото повечето тук гледаме на английски или руски и като ви препоръчваме, реално не следим и не знаем има ли ги преведени. Иначе във Фейсбук има група "Азиатски филми и сериали преведени на български език", наскоро и някакъв сайт направиха и качват там преведени сериали.

Нищо не гледам в момента, почивам си и чакам края на Glory, въпреки, че нещо много го критикуват из социалките.

# 138
  • пак на Рив Гош
Очаквам да вкючат и амнезия и съвсем ще ги призная сценаристите Simple Smile Точка нагоре за актьорския състав.
Как беше в "Граф Монте Кристо" - "Чакай и се надявай" Joy

Ashes of Love така и не можах да го издържа повече от 5 епизода, независимо от Дракона и Феникса. Главната беше от най-досадно-лигавите китайски Главни и тя ме отказа.

Елза, за кога гледаш хотели в Сеул? Тази година има няколко международни събития и сигурно покрай тях и цените да са адаптирани. Да не говорим, че нали се очаква нов албум и турне на BTS, та и оттам може би предвиждат наплив от туристи. Но и аз забелязах, че между 2024та и 2025та имаше увеличение на тарифите в някои от хотелите, които гледах, вероятно тенденцията продължава (и аз продължавам да гледам тарифите). Зомбита, обаче, досега не съм забелязала 😂😂😂.
Между другото, през 2025та има увеличение от 17% в чуждестранните туристи на остров Чеджу (ефектът на When Life Gives You Tangerines)

# 139
Joy Точно преди малко се отчаях от цените на хотелите в Сеул и се зачудих защо ще ходя там, а не в Китай... Ти сега и зомбита ми пусна в картинката. Joy
Мисля, че зомбитата са най-малкия проблем в Корея. Козметиката е истинското зло там. Тя е като демон и гълта ресурсите на човека.
Внимавай с бой групите.
И съм добра и няма да ти покажа какво може да видиш само в Китай.
Не, не съм чак толкова добра 🤣
https://www.youtube.com/shorts/YGuOmwIHPOM

Зомбита, обаче, досега не съм забелязала 😂😂😂.
🤣
Извадила си някакъв огромен късмет 🤣
Имаш ли спомени? Защото както стана ясно- зомбита или амнезея?😂

# 140
Мисля, че зомбитата са най-малкия проблем в Корея. Козметиката е истинското зло там. Тя е като демон и гълта ресурсите на човека.
Внимавай с бой групите. И заради тях, също Stuck Out Tongue Winking Eye
Добавям към списъка и кулинарията.
Аха ,аз за това още изчаквам, защото със сигурно там ще се разоря и на връщане ще трябва да запазвам цял ✈ само за мен Joy
LaughingSweat Smile Освен ако фирмата не ме командирова там, няма да се разсърдя Smirk

# 141
  • пак на Рив Гош
Tuon, имам спомени, при това без зомбита. Но може и да са ми ги изтрили от паметта, като в Men In Black, да не секват туризмът и халю-вълната. 😂

Дани, и аз по едно време си мислех за няколкомесечна командировка сама в Корея, ама после си казах, че сигурно ще очакват от мен и да работя по корейски 😆. Я по-добре да си стоя на френските 35 часа седмично, при това, с достатъчно отпуска,  че да ида за кеф и да се отдам на демоните на козметиката, нудълите, макголито и разходките 😂😂😂! А пък ако и някой оппа (или поне аджоши) ми опъне един жълт чадър над главата или ме спаси от бял камион, няма да се оплача 😂.

Тия дни видях, че спрягат нов сериал с Минка, в който би трябвало да й партнира Yook Sung Jae. Пак се уреди с хубаво момче тя!

# 142
Дани, и аз по едно време си мислех за няколкомесечна командировка сама в Корея, ама после си казах, че сигурно ще очакват от мен и да работя по корейски 😆. Я по-добре да си стоя на френските 35 часа седмично, при това, с достатъчно отпуска,  че да ида за кеф и да се отдам на демоните на козметиката, нудълите, макголито и разходките 😂😂😂! - точно!!!!   А пък ако и някой оппа (или поне аджоши) ми опъне един жълт чадър над главата или ме спаси от бял камион, няма да се оплача 😂.
Е тук вече не става, че моят сенсей ще върви с катаната до мен и ще хвърля злобни погледи на оппите. Никакъв шанс някой оппа да ме пази от дъжда с чадър Joy
А, не никакви дълги командировки, само кратки/ и без това сега вече така се очертават и ще има да си пътувам насам-натам като вип-шеф/. Искам само да разгледам и да усетя ЮК за малко.

# 143
  • София
Tuon, няма какво да внимавам с бой групите в Корея, аз съм си отдала сърцето на китайските бой групи Joy (Но да не казвам голяма дума, че ако видя Феликс, ще запея друга песен).
За момент реших, че ще ми покажеш Д4. Joy

Дани, аз добре че от лоялната карта имам едни 23 кг допълнителен багаж, но като цяло корейската козметика не ми понася на кожата и съм спокойна. А заветното Копико го купих от Шанхай. Grinning

Роца, есента е чак, уж бях гледала специално да няма никакви събития като избирах билетите, обаче май хващам последния ден на редица международни конференции. А и съм разглезена от цените в Китай, но все пак не очаквах в Сеул нощувките да са по-скъпи от Париж. Joy

И за да не съм съвсем офтопик, започнах преди две седмици този сериал:

https://mydramalist.com/51985-yu-zhao-ling

Но за две седмици съм изгледала епизод и половина. Историята изглежда като да е интересна, но Той ми е с много бебешка физиономия и не мога да го приема още. Ефектите няма да ги споменавам - зле са, нискобюджетен е 100%.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 16:58 от ElzaFB

# 144
За момент реших, че ще ми покажеш Д4. Joy
😱
Аз не съм чак такъв демон и то на Коледа.

Ама ако искаш и тях да дам?

# 145
  • вятърничава
Първо, Tuon, не очаквах точно ти да се оплачеш от зомбита! Scream
Второ, изобщо не можете да ме уплашите с амнезии, трансплантации, кома или "в чужбина за година-две"! Аз съм обръгнала вече на тези мъчения и не ми пука!
Трето за новаците в темата ще отбележа,че аз съм изгледала 2-3 китайски сериала и филма, та да не вземат под внимание моите шеговити подмятания за китайския финал. При корейците и японците повечето оживяват,само за да мъчат още от бедствия,коми, болести, амнезии и свекърви. Добре е амнезията да е след свекървата се пак.Четвърто, Роца, за приятелите от детството важи правилото " да не си разваляме приятелството с любов" Joy
Пето, едва трети работен ден след дългата почивка и вече прегряхте, не спирате да пишете в работно време!
Шесто, Дани, може ли и за мен CNBLUE, защото е едва трети работен ден от тази седмица, месец, година Tired Face

# 146
Шесто, Дани, може ли и за мен CNBLUE, защото е едва трети работен ден от тази седмица, месец, година Tired Face
Разбира се, че може. Тя музиката е за всички. Не знаех, че и ти си им почитател. В страницата им в тубата са и другите песни от новият албум. Wink

# 147
  • Хасково
Speed and Love изгледах по празниците с превъртане. Очаквах много повече по отзивите, но през повечето време ми беше леко скучен. В първите серии имах чувството, че гледам от тези нискобюджетни мини-драми, в които главния герой се разхожда по потник/без потник, а главната героиня е голяма бяла патица Simple Smile Много нелепо обличаха Естер, особено докато бяха в Тайланд. Тя ми е от любимките, но може би за първи път не ми допадна особено. Това, че главните персонажи са отгледани заедно до определена възраст като брат и сестра, също ми остави един такъв кисел вкус и ми беше трудно да ги възприема в романтична светлина, особено през първите десетина серии. Обаче Хе Ю е страхотен тук, сякаш ролята е писана само за него и никой друг не би могъл да я изиграе толкова добре, колкото него. Аз не се впечатлявам много от целувки и интимни сцени, но оценявам, когато са добре направени и когато не са просто кръпка в романтичните отношения, а визуализират и показват в дълбочина тези отношения. Тук смело мога да кажа, че повечето целувки освен, че не бяха самоцелни, но и бяха може би най-добрите в китайски сериал, където знаете се цeлуват предимно нелепо рибешки. Това момче Хе Ю може да се нарече "отличник-целувач в с-драма", много добре чисто технически му се получиха, но и много страст и емоции от най-различно естество успя да предаде с тях. Вече е в списъка ми с любимци, който набъбва ли набъбва Simple Smile

[/quote]
Браво, много добре описа главния герой Хе Ю, именно заради този актьор тръгнах да търся други китайски сериали...запалих се. Ще търся филм в който участва той, но ще избера и нещо от предложените тук.
Много филми , много чудо имали тия азиатци, дори не предполагах.😁
Сърдечно благодаря.

# 148
  • гр. София
Някой гледа ли "To My Beloved Thief"? Изгледах първи епизод, малко ми е трудно да се ориентирам във всички герои, но ми хареса. Интересни са рисунките. Харесват ми двамата главни Simple Smile В главната женска роля е актрисата от "100 days my prince". Ще видя и втори епизод Simple Smile

# 149
Queen L, Ansi_S, добре дошли в темата Flowers Hibiscus Аз не разбрах - и двете гледате само на български, така ли? Защото повечето тук гледаме на английски или руски и като ви препоръчваме, реално не следим и не знаем има ли ги преведени. Иначе във Фейсбук има група "Азиатски филми и сериали преведени на български език", наскоро и някакъв сайт направиха и качват там преведени сериали.
Нищо не гледам в момента, почивам си и чакам края на Glory, въпреки, че нещо много го критикуват из социалките.
Аз гледам с английски субтитри, но ако e фентъзи с български пробвам да привлека на дивана и ММ Simple Smile С руски не бих се пробвала...  Сега се чудя дали My Demon ще се хареса на мъж, който изгледа и двата сезона на Alchemy of Souls... Какво ще кажете?

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 21:16 от Queen L

Общи условия

Активация на акаунт