33 г.с. и различни мнения от лекари – какво бихте направили

• 1 369
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Не се притеснявай! Дори и да се наложи раждане по-рано, 34 гс е прилична седмица.
Но все пак отиди и на трето мнение в София при добър специалист.
Димитрова е добра, но съм чела, че някои се оплакват от характера й. Попадала съм на коментари, че е дръпната и не особено дипломатична, да не се стреснеш, ако я хванеш в подобно настроение.

# 16
Спокойно, вече би трябвало да сте 34 гс, рано е за раждане в идеалния случай, но бебчето има всички шансове да се адаптира нормално. Отидете при добър специалист в София и си изберете болница с високо ниво неонатология. Ако условията в утробата вече наистина не са оптимални, по-добре ще е за бебчето да се роди, но това лекарите ще го преценят. Успех отново, пишете с ъпдейти! ❤❤❤

# 17
Изчакай третото мнение и роди в болница с добри неонатолози. Дори и малко на килограми бебчето ще си расте. По добре по-рано родено, отколкото да страда в утробата ти.
Вярвам, че всичко ще е наред!

# 18
При мен се случи нещо подобно, 35-36та седмица отидох на преглед при друг АГ, поради някакви си странни мои желания да се презастраховам.
Следящия АГ през цялата бременност ми казваше, че всичко е наред, бебето вървеше 2 седмици назад, но всичко си му беше наред, просто по-мъничко.
Та при този друг АГ, буквално седмици преди да стана на термин, ми се каза, че плацентата старее, плода страда и трябва да взема решение дали да не го извадим до седмица. Много ме уплаши, отидох пак при следящия и той ме успокои и каза че са глупости това.
В крайна сметка го послушах, седях си мирно и бебето си се роди само 4 дни след термин и 3кг.
Просто 35-36та седмица му е било много рано и е имало да расте още, а ако се бях доверила да го извадят, щяхме да преживеем неонатология, трудно наддаване, трудна адаптация и какво ли не.

# 19
Здравейте отново момичета и много благодаря на тези, които се включиха ♡
Ъпдейт от мен.

След като посетих проф. Виолета Димитрова за трето мнение, тя ме насочи веднага към Майчин дом – София за наблюдение. В момента съм хоспитализирана тук и ще остана до раждането, за да следят по‑отблизо състоянието на бебето и плацентата. Засега всичко е стабилно.

Сега притеснението ми е, че не познавам лекарите тук и не съм сигурна как да процедирам...

Имам въпрос към жените, които са раждали в Майчин дом, а и като цяло, ако сте били в подобна ситуация или имате наблюдения от познати...

Правихте ли избор на екип, ако предварително не сте имали свой лекар там? Има ли реален смисъл от избор на екип в такава ситуация или дежурният екип е напълно достатъчен?

Ще се радвам на мнения и опит.

Спокойно, вече би трябвало да сте 34 гс, рано е за раждане в идеалния случай, но бебчето има всички шансове да се адаптира нормално. Отидете при добър специалист в София и си изберете болница с високо ниво неонатология. Ако условията в утробата вече наистина не са оптимални, по-добре ще е за бебчето да се роди, но това лекарите ще го преценят. Успех отново, пишете с ъпдейти! ❤❤❤

# 20
Barbie9, това е най-доброто решение. В добри ръце си. Аз родих навремето там в 34 седмица и всичко беше наред.

Моят съвет е - непременно си избери екип! Може и без, но според мен ще поемеш неоправдан риск. Успех!

# 21
Вие кой лекар бихте ми препоръчали? 😊

Barbie9, това е най-доброто решение. В добри ръце си. Аз родих навремето там в 34 седмица и всичко беше наред.

Моят съвет е - непременно си избери екип! Може и без, но според мен ще поемеш неоправдан риск. Успех!

# 22
Виж темата специално за Майчин дом:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1737743

За огромно съжаление моят лекар почина наскоро, той беше проф. Ангел Димитров, началника на родилна зала. Но знам, че там всички са добри специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт