Как да вземеш отново акъла на мъжа си в дълга връзка?

• 7 255
  • 280
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Хайде пак всеки, който не ни играе по свирката го обявяваме за токсичен.

# 256
Добре де, да кажем отиде на терапия, това ще отнеме години и когато да кажем на 32 години се отърси от травмата, автоматично ли среща принца. Ей така без жизнен опит, без срещи, без приятели. Травмата ти се оправя и срещаш подходящият мъж. За себе си питам.
В хода на терапията никой не я е спрял да се вижда с мъже.

# 257
Единственото важно в случая е дали подписът на авторката е положен върху каквито и да е документи за кредит, учредяване на фирми и така нататък.
От това може такъв батак да се получи, че сегашните сълзи да са като пролетни цветя.

# 258
Момчето в прав текст и многократно и заявява, че не я иска и не я харесва, тя продължава да се натиска и после той бил токсичния. По-скоро е обратното, иначе да, токсичните връзки са много разрушителни, и аз съм го виждал от първи ред при най добрата ми приятелка, според мен наистина и трябва терапия на авторката иначе просто би провалила с голяма вероятност нормална връзка с нормален мъж, който я харесва. Вече до колко би имала реален ефект такава терапия не съм наясно.

# 259
  • София
Добре де, да кажем отиде на терапия, това ще отнеме години и когато да кажем на 32 години се отърси от травмата, автоматично ли среща принца. Ей така без жизнен опит, без срещи, без приятели. Травмата ти се оправя и срещаш подходящият мъж. За себе си питам.
За себе си отговори не намери ли толкова години? Не се мотай, че то свършило…

# 260
Какъв тип мъже привлича авторката? Хванала се преди 5 г. с 20-год. младеж, сега младежът, вече млад мъж на 26 г. се огледал и решил, че иска да си поживее, а не иска деца и семейство. Съвсем нормално.
Авторката да престане да си прави планове в стил - до 25 г. първо дете, до 30 г. - къща и вила. Животът не върви по план. Не ù тиктака и никакъв часовник, тя е на 30.

Тя е на възраст над 30 години и макар само тя да знае точно колко, биологичният й часовник определено тиктака. Това е факт, който не може да бъде пренебрегнат, освен ако тя не е от онзи тип жени, за които създаването на семейство и децата не са приоритет. В противен случай нейното упорство в тази безперспективна връзка е напълно необяснимо, тъй като времето работи срещу нея.

# 261
Не търси вината само в себе си. Кофти е, че не си успяла да пораснеш в тази "връзка". На 30 трябва да си по-зрял и осъзнат, но понякога не ни идва акъла, когато ни трябва... Понякога и съдба да го наречеш, но живота не ни среща с правилните хора. Стегни се и сама се издърпай да косата от дупката, в която си влязла доброволно. Написаха ти го ясно, че насила хубост не става. И блондинка да станеш, краката си не може да удължиш, тъй че вниманието, което търсиш може да кратко да привлечеш със самоуважение и липса на интерес към него. Каквото и да ти приказват на 30 не си престаряла, но не си и в първа младост да губиш още години, сълзи и да трупаш горчивина за мъж, който не те иска. Често пъти, когато си вторачен в нещо и го искаш на всяка цена, то обикновено не се се получава. Живей си живота, забавлявай се с приятели, създай си такива - ако нямаш, но се опитай да отдалечиш мислите си от този човек. Създай си нови хоризонти и си ги преследвай. И се научи да правиш компромис със себе си, само ако човекът си заслужава, но преди това се научи да ги различаваш.
Такъв, който ще ти каже в прав текст, че визуално не те харесва - не е твоят човек. Повече от ясно е, че не сте един за друг.

# 262
  • София
Четох до някъде, по принцип избягвам грубия език, но тук според мен авторката има нужда от приземяване.
Та той не може  да те диша!
Освен, че ти го е казвал многократно го показва и с отношението си. Нямаш абсолютно ниакво основние да си мислиш, че ще му взмещ акъла. Лекувай си обсесията. Какъвто и да е той,  НЕ значи НЕ. Ако той НЕ иска да е с теб, колокото и да ти се струва, че има смисъл, нямаш какво да направиш, освен да го приемеш.  Представям си някой мъж така да се залепи за мен, както авторката за този...ще подам жалба в полицията, пък ако ще и частен самолет да ми е купил.
За да те уважават другите, първо трябва да започнеш да се уважавш ти самата. Спри да се унижаваш и да обяснваш колко си инвестирала, как имало хубави моменти и други нерелевантни неща.
Свършила си с него, няма вина и виновен. Блокирай, преболедувай го няколко месеца, реви, страдай, все някога ще намалее болката... и тогава  си живей живота, като човек с достойнство...а не като лепка с обсесивно поведение.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 12:03 от pimpinela

# 263
Мила, има една приказка: "Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me". Wink

На български: Да правиш едно и също нещо и да искаш различен резултат, няма как да стане.

В рамките на шегата: питай зодия овен дали не може да стане Grinning

Вицът за овена и влака, нали го знаеш?

# 264
Момчето в прав текст и многократно и заявява, че не я иска и не я харесва, тя продължава да се натиска и после той бил токсичния. По-скоро е обратното, иначе да, токсичните връзки са много разрушителни, и аз съм го виждал от първи ред при най добрата ми приятелка, според мен наистина и трябва терапия на авторката иначе просто би провалила с голяма вероятност нормална връзка с нормален мъж, който я харесва. Вече до колко би имала реален ефект такава терапия не съм наясно.

Това като го каза , се свтих аз как бях до 25 годишна.
Интересни ми бяха само мъже, които "бягаха" и се чувствах много стимулирана аз да съм ловецът и да ги покорявам.
Ако някой показваше интерес още от началото ми беше "скучен"
И съответно и аз имах един патерн от нефункционални връзки.
Просто насила хубост не става.

И не че са ми казвали, че не ме харесват, обаче толкова не си съвпадахме с тия хора по характер, че стоях в мъчение по-голямата част от връзките, надявайки се да се променят (хаха) и не исках да слагам край , защото бях "инвестирала" много време и усилия да ги впечатлявам... Та кажи речи по  2+ години връзки , които ми вгорчаваха живота.

Добре че успях да се измъкна от тази схема в главата ми, защото е супер супер тъпо човек да си го причинява.
Аз съм зодия Овен Joy

# 265
Това Е токсичност. Да се чувства унижавана, без достойнство, но да търси тънкости и манипулативни техники как да го привлече. Да го нарича нарцисист и там кво още беше, но да иска пръстен и бебче. Да й казва не те искам, тя да се тръшка и да му обяснява, че е изпуснал уникална жена.
Това е супер токсично поведение. И аз съм имала връзки, късали са с мен, аз с тях, говорили сме си за деца и брак преди това и съм се чувствала разочарована… такова обсебване, истерясване, просене, молене, ревност, игрички не са ми се случвали.

# 266
Не съм чела коментарите, а само заглавния пост.

Според мен приключвай тази връзка. Няма смисъл. И за двама ви ще е по-добре.

Животът продължава. Успех! 🍀

# 267
Тя се лепнала за този и не пуска.
Отлично знае, че няма смисъл.
Мисля, че е мазохистка.

# 268
  • Out of the Mix
Да, Боре, няколко са даже вицовете, но изводът е за упоритостта му, и пред мен имам няколко, и съм наясно, харесвам си ги и се разбираме с 2 думи.

Овенът тичал по своя важна работа между релсите на железопътна линия. Изведнъж срещу него се задал влак. “У-у-у-у!” - изсвирил локомотивът. “Бе-е-е-е!” - отговорил му овенът и продължил напред. “Бух!”

Идеални са ми да са ми "генерали". Sunglasses

Имах и една любовница наскоро, като в живота й досега бях единственият да й насмогва, дори на моменти й идваше в повече, че беше много отворена. SunglassesSatisfied
Не ни се получи поради житейски обстоятелства и бръмбари в главата й, но иначе сексът беше чудесен.

Сикнес, надушил съм те, сега ми стана ясно. Wink

Интересни сте ми с Лъвичка и Прима, като и в 3-те виждам колкото прилики, толкова и разлики.
Прима е най-цинична, Лъвичка най-сдържана, а ти най игрива и искрена сякаш, все още има и идеализъм в теб, като Лъвичка преди да се задоми беше фурия.

# 269
БореПерника,

Кажи го този виц 😉.
Иначе - не съм Овен, Стрелец съм, ама съм същия инат, като си навия нещо на пръста… Не може да не може.
Иначе - да, в интерес на истината “жертвите” в токсичните връзки са си доста токсични също, обсебването, искането на внимание, позицията на жертва “аз толкова много съм вложила, дала, ала-бала, той не ме оценява”… Аз всъщност при последната си такава връзка размахах белия флаг не само, защото идиотът направи нещо, което показа ясно, точно и недвусмислено как изобщо не му пука за мен, не ме уважава и ме смята за някаква даденост, която може да изтърпи всякаква проява на унижение. Направих го, защото аз реагирах по един безкрайно детински начин, направих му напук, което не доведе до искания резултат, но ме стресна, че щом стигам вече до такива низини, които не ми отиват нито на интелигентността, нито на образованието, нито изобщо на цялата ми личност - вече нещата са извън всякакъв контрол. И му писах ясно и точно, че съм била безкрайно толерантна към него, но всеки човек си има някакси граници, след които повече не може и вече те са ми прекрачени тотално.
А относно терапията и срещите с нови мъже, Yellow Flower, то е индивидуално. За някои и 2 години терапия не разчистват гадориите, за други и след няколко месеца работа има много големи успехи. Зависи и какъв вид терапия правиш, какви са ти другите травми, които са довели дотук, факторите са много. Щом питаш за теб си лично - ако имаш такива травми и проблеми, аз лично те съветвам да си направиш малко почивка и да си останеш сама, за да си извадиш поуката от цялото това нещо. Иначе - клин-клин избива е най-бързото (и неефективно в повечето случаи) решение. Тук няма закони или правила - какво може и какво не. Но за мен скачането веднага в някакви dating apps с отчаяние, тип на 32 г. съм, със сринато самочувствие, часовникът ми тиктака, трябва СПЕШНО да си намеря друг мъж ще доведе до много кофти изход.
При такива ситуации поне според мен, подчертавам, че това е лично мое мнение и е продиктувано от лично мой опит, който е негативен и затова го споделям, тип не правете като мен, трябва някаква пауза от към мъже.
Не казвам само да се ходи на терапия и край, животът да е на пауза. През това време могат да се правят много нови неща.  Хобита, пътувания, приятелки, нови запознанства, да се отваря социалния кръг и постепенно и новите мъже ще дойдат.

Общи условия

Активация на акаунт