🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-39

• 24 289
  • 699
  •   1
Отговори
# 60
Да,Гери, нали и Хъдър каза нещо такова...

Да сложа и социопола за тази седмица
Веднага след първите трима

са - Чаатай на 5-то

и Демет на 7-мо място

А ето как върви и годишната класация

Днес дали няма да ни пуснат фраг.
Отивам да видя дали монтажиста не е споделил нещо.

# 61
Не че не пускат фраговете толкова рано; но ходих да проверявам. Нищо няма. Според мен няма и да има. Няма да се хабят. А и ако не знаят кога ще излъчват още може да чакат да се знае датата първо

# 62
Фраг няма, но има снимки от сета

Пак е нещо! Wink

# 63
Фраг "yok".
Сигурно ще ми се смеете, какво му дава Танер Румели на това момче? - жабче, виждам аз😀.

# 64
Добро утро! Coffee
Нося ви четиво за кафето- редовния седмичен анализ.

Ешреф си връща хотела и е загубил цялото си търпение с Кадир. Дребен престъпник, който е правил евтини номера през целия първи сезон, нахалното поведение на Кадир като Голям шеф във втори сезон е едновременно смешно и нереалистично. Никога не е изглеждал като страховит противник за Ешреф, но сега изглежда, че Кадир има всички интересни сцени. „Умникът“, който побеждава Ешреф в убийството на Садък, Ромео, който флиртува с Чийдем, дори когато умира, този, който сега има могъщ баща. Лоша стотинка до мозъка на костите си, Кадир получава толкова много от сюжетните линии, докато Ешреф сляпо търси мястото си в света, докато всички му намигват, остарява. Също така, фарсовата интерпретация на Кадир от Гьоркем изглежда е лоша услуга на по-ранната сериозност на героя. Понякога твърде голямата популярност разсейва от това да остане верен на занаята си.

Изборът на Нисан да бъде информатор на Селма се корени в нейното убеждение, че това е единственият начин да предпази Ешреф от затвора.  Тя се изправя срещу най-лошия си враг и е принудена да се преструва на нормална с него, докато всичко, което иска, е да убие Динчер. Тя се преструва, че е ядосана на Ешреф заради недоверието му към нея. Вероятно има доза истина в нейното възмущение, но го прави, за да се отърве от следотърсача.

По време на конфронтацията тя не бива да се изненадва от неговия отговор. Той трябва да подозира всичко и всички, защото призванието му е нещо далеч отвъд него самия. Ако не внимава, хората, за които се грижи, ще умрат. Когато си мисли, че влиза в смъртоносния си капан с Кадир, той ѝ казва най-красивите неща. Доколкото е способен, той изразява колко дълбоко я обича. Дълбочината на любовта им би трябвало да е осезаема, но нещо сякаш липсва. Продължителната липса на честност във връзката им подкопава силата на мистичната им връзка. По този начин паралелизмът между прострелването на Ешреф и прострелването на Нисан, докато и двамата казват „отдавна“, когато им се казва, че са ранени, е неуместен въпреки поетичната си структура.

Въпреки че в този епизод се случиха много събития, включително клетвата на Чийдем за вярност на Кадир вместо на Ешреф, той се усещаше разтегнат и му липсваше приемственост. Сцените с Чааатай/Демет винаги са страхотни, но някои изглеждат не на място в потока. Съкрушен от загубата на Садък Аби и завръщането от снимките на Кадир - всичко това в един и същи ден - Ешреф оставя тази част от живота си настрана, за да дойде на концерта на Нисан. Нито Ешреф, нито Нисан показват вътрешните си конфликти, докато споделят момента в съблекалнята. Едното тълкуване е, че те са един за друг убежище срещу един сложен свят, или другото е разказ, който е загубил своята дълбочина.

Надявам се, че зимната ваканция ще осигури така необходимата почивка на екипа, за да се прегрупира и да се върне по-силен от всякога. Изтощителна работа е да се пише 2,5-часов сценарий всяка седмица. Етем е под напрежение и пукнатините се показват. Надявам се, че ще може да се върне към основите и да запази целостта на оригиналните си герои, в които се влюбихме, включително техните човешки недостатъци.  Всички герои се нуждаят от движение и развитие. Ешреф и неговата весела банда се нуждаят от някои последователни и обмислени победи, за да възвърнат баланса в историята. Тези победи трябва да надхвърлят добре изпълнените, естетически приятни екшън сцени.

Имам какво да кажа по повод на това ревю, но ще го направя в следващ пост, за да не стане прекалено дълго, а и да не ви влияя.

Желая ви прекрасен ден!

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 09:00 от NeZ_9

# 65
Добро утро!

Тази рецензия беше доста критична. Аз ще се съглася с разсъжденията за Кадир. Бяха ми забавни сцените с него. Но неговото участие твърде комично за голям престъпник като него. Смешник, смешник, но Ешреф постоянно има проблеми с него.

В последния епизод Ешреф и Нисан нямаха много охка екранно време. Но единствените им моменти бяха силни. При разговорът по телефона се казаха много красиви думи. Беше малко рецитиране на поезия. Аз това даже не го виждам като обща сцена. Но пък двамата много хубаво се скараха. Чаатай го бива в екранните скандали. Интересно как успява като всички го определят като много вежлив, възпитан, спокоен, уважителен, скромен. Ама явно търпи търпи и си позволява на снимки да избухне.

# 66
Намирам ревюто за добре аргументирано и писано от човек, който обича сериала, а не просто търси кусури.
Аз бих го коментирала така, на няколко нива.
Първо за Кадир.
Критиката тук е напълно разбираема. Има реален риск образът му да се преекспонира за сметка на логиката,закото преходът от „дребен играч с комплекси“ към почти всесилен гирой е рязък и на моменти изглежда повече като сценарна нужда, отколкото като органично развитие. Лично аз оставам с усещането за изкуствено „вдигане“ на Кадир, но може би сценариста така е решил да е в последните му моменти.
Забележката за играта на Гьоркем също е интересна. Тук съм съгласна с ревюто-  рискът за разпад на сериозността е реален.
За Нисан и избора и да стане информатор,съм съгласна.
И ние го коментирахме-любовта към Ешреф и омразата към Динчер са в основата на решението и. Пишещия този анализ много добре назовава лицемерието на сцената с колието, защото възмущението на Нисан е емоционално разбираемо, но морално е доста нестабилно.Показва я като човек, който лъже, за да оцелее. Wink
Частта за Ешреф и идеята, че той „сляпо търси мястото си в света“, докато всички около него печелят ходове, е малко преувеличена. Мисля, че Ешреф не губи, защото е слаб, а защото любовта го е извадила от равновесие. Но… и тук съм съгласна с критиката донякъде, защотж сериалът не винаги ни показва достатъчно ясно вътрешната му борба и това вреди на образа му.Също и на сцените между Чаатай и Демет, които са силни, но понякога изглеждат извадени от емоционален контекст, вместо да са естествено следствие от него.
И въпреки, някои различия, мисля, че  ревюто е доста справедливо. То не атакува сериала, преднамерено, а го държи отговорен за потенциала му. И точно такива критики са знак, че сериалът е значим, защото хората не са безразлични и искат да го видят отново цял, дълбок и честен, какъвто беше в началото.

Изглежда и прокурор Селма е била в болницата, след раняването на Нисан.

# 67
Привет!☕
Благодаря за анализа, Нези!
С кафенцето сутринта, (то вече е обяд) добре ми идва.
На мен анализа ми харесва. Има право като казва:"Дълбочината на любовта им би трябвало да е осезаема, но нещо сякаш липсва. Продължителната липса на честност във връзката им подкопава силата на мистичната им връзка."
Усеща се емоционалната любовна връзка която по-рано беше заявена да отстъпва, фокусът се измества във разправии, конфликтите и интригите от външния свят. ЛЮБОВТА  им сякаш е повече думи отколкото преживявания. Липсва копнеж.
Знаете, че аз си падам по любовните сцени във филмите. И винаги усещам когато има дистанция.

Щастлив Вторник!

# 68
Ели, в момента няма как да няма дистанция. Той не ѝ вярва на 100%, тя има какво да крие и се страхува да не бъде разкрита. Ще видим как прокурорката ще оправдае присъствието си в болницата.

И май го коментира някой, но не помня кой. Според мен Динчер искаше да нарани Нисан, а не Ешреф. Той знае, че така би го наранил повече отколкото директно да го убие.

# 69
Да, Гери и аз мисля, че целта на Динчер беше Нисан.
Сега и двамата ще са ранени и физически и психически. Ешреф по-бързо ще се възстанови и ще иска да разбере кой стой зад престрелката. Даже си го представям Ешреф, Чаатай е майстор точно на такива превъплъщение във всеки негов сериял сме го виждали по болници и ранен, страдащ за неговата любима.

# 70
Аз мисля, че все пак целта беше Ешреф. Той май също е ранен.

От продукцията - "Последни пози за 2025г

# 71
Според мен са го завършили вече и са се пръснали за нова година. Още никой не ни е докладвал къде е излетял Чаатай. Може и на лозето да е отишъл. Напоследък само от там го виждаме и от сет.

Но не бих му държала сметка. Само да си почине му пожелавам.

# 72
Точно така, Гери! Да си почине добре и да посрещне Нова година в компанията на най-любимите си хора.(или един човек)

Поздрав от Teakina

И една статистика

# 73
Страхотна е елхата!
С коледна декорация на "Teakina".

Къде ги продават тия сокчета с такава декорация? Искам да  си купя.

Чачко ще си почине той, невярвам само с любимата. Той и до мама и тати ще отскочи, той си ги обича и уважава, по някое подаръче да им сложои под елхата. Турците по принцип си отварят подаръците в новогодишната нощ и се събират или излизат по заведенията след 12 ч., както е и в България изобщо навсякъде. Нова Година се посреща навън сред фойерверки и с чаша шампанско. (Аз така знам🤪)
На Чачко му пожелавам да посрещне Новата година заобиколен от хора, които го обичат - весел и пиян от любов.

Редактирам се...
Джерен красива е! Хубави очи има!

Готова е за новогодишната нощ.

Да се надяваме, че и Чаатай ще се появи.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 21:58 от eliet

# 74
От Polifilms

Доминирахме на върха. Тази година станахме продуцентската компания с най-много филми в топ 15, с общо 5 филма.

Нашият екран оживя с вашето присъствие. Тази година, с общо 3,8 милиона зрители, бяхме най-претъпканото място за срещи на кино.

Бяхме на нов връх в сектора. Тази година, с пълен пазарен дял от 14%, надминахме гигантските американски студия и се превърнахме в най-голямата продуцентска компания в Турция.

Светлините угаснаха и нашата история започна. Тази година се срещнахме с вас в кината, за да гледаме цели 7 филма.

На всички наши зрители,
БЕЗКРАЙНИ БЛАГОДАРНОСТИ

Радвам се, че и Чаатай беше част от всичко това и даде своя реален принос.

И на фона на всичко - идва една нелепа  според мен награда:

В Mаg е платформа за дигитално съдържание от ново поколение (от Турция), стартирана от Dogun Burda, предлагаща актуални новини, дигитални сериали, подкасти и съдържание на списания.
Богато медийно изживяване с широк спектър от съдържание, преминавайки от традиционно издание на списание.

И още нещо- тази снимка, която са използвали е от 2019 година, от списание Еlle. Колко години минаха от тогава? Междувременно той мина през: The Protector, Yeşilcam, Paper Lives, Terzi, Tam bir Gentleman, Kubra, Gaddar, Eşref Rüya...
Какво да ви кажа...просто ще го оставя без коментар! Close
А и мисля, че последното нещо, което Чаатай е или пък би искал да бъде е модна икона. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 22:33 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт