🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-39

• 20 381
  • 558
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро, момичета
Дзак Simple Smile

Много е готин, и имам чувстяото, че е отслабнал✌️
Сладко е с морските детайли в караваната Simple Smile

Честит Антоновден,

# 496
Nanni,благодаря, че ме редува, за да пиша за Хъдър. Hug
Типично като за сериал, Хъдър научи истината за сина си по най- болезнения за него начин. Докато истинският му син Кадир се бореше за живота си, прострелян от сина, за който си мечтаеше- Ешреф.
В един и същи миг му се отне и илюзията, и надеждата. Neutral Face
Получи се нещо като сблъсък на две бащинства. Едното е биологичното,а другото-изградено с избор, уважение и ценности. И двете се оказват несъвместими в този момент.
За Хъдър това е разкъсване, защото
ако застане до Кадир, предава Ешреф и
ако остане до Ешреф, отрича кръвта си.
Мислих, че Хъдър ще успее да остане твърд в позицията си, но той се пречупи пред тежестта на истината и спаси Кадир от ръцете на Ешреф. Дори за първи път излъга Ешреф.
А какво ще кажете за реакцията на Кадир, когато чу, че Хъдър му е баща?

# 497
Още не съм сигурна, защото не съм стигнала до там.

Но ми направи впечатление, как Хадър спасява Кадир, но в същото време се заканва, че ще изпълни най-страшното ако той е виновен. Чудя се дали това са само думи на силна емоция и яд или изразяват истинските му намерение.

# 498
Гери, аз лично го възприемам като смесица- една част е моментната емоция, но дрега част е сериозно предупреждение, което показва, че Хъдър не се страхува да действа, ако се потвърди вината. Тоест, емоция и принцип вървят ръка за ръка при него.

# 499
Добро утро, момичета!☕
Незнам от къде да започна, догледах си серията тая сутрин с кафенцето.
Оказа се, че доста неща съм разбрала. Но друго си е с превод. Серията много ми хареса.
Да видим сега Хадър. Ами и той двойна игра заигра, пак предателство което ще трови Ешреф, предателство от най-близкия, каква борба пак му предстой на Ешреф. Как само му се довери в болницата и Хадър най-безцеремоно го излъга. Но, разбирам и Хадър когато става въпрос за детето ти...всъщност се замислям сега като родител дали си способен да излъжеш в името на детето си!?
Според мен Хадър ще се опита да сплоти Ешреф и Кадир, да стопи омразата между тях. И да ги направи отново братя.

На мен адски антипатична ми стана Чийдем. Със всеки се съюзява, само и само да  си отмъсти на Ешреф. Друго ми е интересно дали пък тя която от самото начало тръгна с мръсни деяния не го прави с цел да изкара цялата истина на яве, точно тя. Направи Нисан информатор, сприятелява се с Кадир и Динчер, хрумна ми, че тя може да изкара цялата истина на Рюя и Ешреф от миналото им до сега и да излезне с факта, че е била принудена да  прибегне до такива мерки.  И все пак да докаже, че макар и  да не е избраницата на Ешреф, за нея той е вечен. И така като комисар да си измие всичкия кал, която си лепна.
Седа яка мацка, остави се на Чийдем да я държи с една ръка, малко детски ми се видя тази сцена.
Прокуратурата отново ме ядоса,  въвлича тинейджърка в делата си, само какъв пример дава. Каза най-важното и то пред Чийдем и трябва да излязала. "Чергата, гори от вътре". Много  елементарна реакция, ама нали като на филм.
Джерен освен, че е голяма паника  погледна Динчер и Седа като си говориха, дали не чу нещо.  Поне едно нещо да направи.
Много харесах Иърмак роклички ала-бала, хубавица е тя, ама трябваше ли такива важни неща с Хафизе да обсъжда. И тя издъни положението.
Ох, има да беснее Ешреф като разбере. Как ли ще измъкне  Нисан,  сега още по-любопитно ми е. Сценариста с какво ли ще ни изненада?
По- късно ще се включа пак.
Връщам се да ви чета, че да не се повтарям.
Прекрасна събота ви желая!
Любима ми е!😉

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 11:42 от eliet

# 500
Хъдър определено е разочарован от разкритието кой е синът му, но той сам каза, че е чакал този миг да го погледне 20 и колко години. Естествено, че няма да го застреля, също за скриването от Ешреф го разбирам. Може би иска да го опознае, да види дали всичко в него е червиво или има капка доброта. Ако разбере, че е убил Якуб Баба, сигурно ще му тегли куршума, щом е убил един баща, може и втори.

# 501
Ели, ще довърша за Хъдър, имайки предвид това, което ти казваш.
Хъдър дълго време живя с илюзията, че може да бъде „над“ кръвта, че изборът и моралът са по-силни от биологията.
Не искаше да знае резултатите от теста.
Но когато истината го удари в най-уязвимия момент, животът на сина му да е на ръба, инстинктът победи принципа. Не мафиотът, не старият стратег, а бащата излезе на преден план.
Фактът е, че за първи път излъга Ешреф.Това не беше просто лъжа това е счупване на един свещен за тях договор- честността. Досега връзката им беше изградена върху истини, дори жестоки. Сега Хъдър прекрачи граница, която сам беше очертал.
Не знам как ще реагира Ешреф.
Допълвам, след като прочетох Хриси.
Да, той дори точно това каза на Ешреф в болницата, че Кадир може би все пак е бил добро момче, но видя реакцията на Ешреф и това много го натъжи.

# 502
Голяма болка предстой най-вече за Ешреф. Той толкова му вярва на Хадър, такъв респект  има към него  като на истински баща, а той се оказа истински баща на Кадир.  Много е интересен този момент.  
Кадир от тук насетне как ли ще реагира?
Хриси, ами права си, веднъж е убил баща си, защо да не повтори.

Айтен, и тя ще изиграе няква врътка. В първия момент много е съжелих, но като видях вдига си телефона и се оглежда не и е чиста работа. Паричките взема тя, все още омъжена и се среща с мъж, влюбен в нея, хич не ми харесват такива жени.

Да, играта на актьора Ахмет Рифат е много добра, не само в тая серия. Изобщо  Фарук, Мюслюм, Гюрдал вижда се, че са опитни актьори, много им е добра актьорската игра.
Динчер, Кадир, че и Кенан и той се разигра напоследък- мимика, жестове... справят се много добре с отрицателните си роли.

Чачко е бил на кебап...(дали е опитал кебапчета и кюфтета в Банско?)

Скрит текст:
Като споменах кебапчета се сети моя шеф преди две години беше ходил в Банско и ми вика в България ядох, ама толкова вкусно нещо не съм ял през живота  к..., к... -и се опитва да си спомни( за англичаните не е толкова лесно българското произношение) и аз засмях и отвръщам: кебапчета и кюфтета. И той - точно това, голям смях падна😀!

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 20:00 от eliet

# 503
Ще донеса мнението на господин Седат, от Х.
С някои неща съм съгласна, с други не, но при всички случаи е интересно.
Успехите, неуспехите и областите за подобрение на сериала:
Кинематографичен език, визуални ефекти и използване на обективи, значително надвишаващи турските стандарти.
Силна основна тема.
Внимателно проектирани и иновативни сцени и кадри.
Спонтанно създаде много тенденции.

С изключение на епизоди 4-5 от втори сезон, използването на музика беше подходящо. Дизайнът на костюмите в ранните епизоди беше фантастичен и обслужваше добре героите. Въпреки рейтингите и широко разпространения натиск от страна на публиката, сериалът успя да запази реалистичен, пост-методичен актьорски стил, доколкото е възможно. Кастингът, особено за тримата главни герои, беше много точен.
Недостатъци:
За мен този сериал е 9/10.
Но ако малтретирането, което Нисан е преживяла в детството си,
оформи нейния живот, психология, устойчивост и кариера,
а разпадането на характера, трансформацията и вътрешното опустошение на Есреф след инцидента бъдат пренебрегнати,
според мен сериалът пада до 1/10.
Използването на ретроспекции е много неадекватно. Те са били пренебрегнати дотолкова, че актьорите, играещи детските версии, са пораснали. Мотото „Сърцето обича само веднъж“ се превърна в „Обичан повече от сън“. Мисля, че са сложили динамит под основната тема на сериала. Ако се загуби достоверност, ставаш нежелан.
Освен главните герои и Кадир, не беше установена емоционална връзка с публиката. Премахването на екипа на Есреф от историята нямаше да повлияе нито на публиката, нито на рейтингите. Това е проблем със сценария.
Пример: В сериала TDB са създадени 8 героя, които е трудно да бъдат премахнати.
По начин, който не подхожда на езика на изкуството, популярните в SM редакции бяха пренесени в епизода. Редактирането на песента, защото публиката го искаше, изобщо не отговаряше на естетическата цялост на сериала.
В един момент те сведоха използването на музика до нивото „ние сме двама, Бату е с мен“. За щастие, бързо се върнаха към това.
Неща, които трябва да се направят:
Необходимо е спешно завръщане към стария, хитър, могъщ и безмилостен Ешреф.
Ако историята не може да се движи напред, епизодите, фокусирани върху героите, са от съществено значение. Постоянното действие и бързането от „едно приключение към друго“ е изморително. Поне няколко епизода трябва да бъдат изцяло посветени на укрепване на взаимоотношенията между героите.
Нека си го кажем, „Aşiyan“ беше много добра песен. Допуснатите грешки попречиха на голям хит. Не донесе полза нито на песента, нито на сериала. Трябва да се напише песен, която да се свърже с миналото на Нисан.
Музиката за екшън сцената на Есреф е „Dar-i Dunya“. Никаква друга музика не трябва да се използва.
Връзката между социалните медии и сценария трябва да приключи.
Ролите на информаторите са забравени, критиките се трупат в социалните медии и след 3 епизода, подобрената роля на информатор се завръща. Натискът да се „използва тази песен“ се увеличава и сериалът е редактиран.
Каквото и да се обсъжда в социалните мрежи днес, виждаме отражението му в сериала 2-3 епизода по-късно. Дори критиките за това, че полицейският комисар, който беше в центъра на събитията през първия сезон, е забравен, да се увеличат, той ще се появи отново след няколко седмици.

Оставям го за прочит и коментари.
Аз по-късно ще напиша какво е моето мнение.

# 504
Господин Седат, засегнал е основните  точки в серияла. Съгласна съм, че има послания и че трябва да се предаде повече емоционална дълбочина на сериала, особено за главните роли.
За мен ретроспекциите не са излишни даже необходими. Да, прав е за някои сцени - бързи, даже и не на място.
Но всички виждаме, че сериалът е много въздействащ и всеки има различна интерпретация за нещата.

# 505
Ели, аз го разбрах, че ретроспекциите са недостатъчно и, ако е така, аз съм съгласна.
Не ни показаха нищо от повече от вечерта на убийството.
Надявам се, че сега, когато децата са на сета, ще получим още нещо. Wink
Съгласна съм и с това, че Мотото „Сърцето обича само веднъж“ се превърна в „Обичан повече от сън“.
Разбирам, че тук имаме една любов, която е една и съща и става по- голяма, но това го знаем само ние, зрителите.
Ешреф да забрави Руя ми е малко встрани от основния сюжет.
За песните не мога да взема отношение, защото не знам кое с какво е заместено.
Единствено мога да кажа, че песните в един  сериал, поне, от досегашните ми наблюдения, се явавяват като едно красиво допълнение към историята. Докато тук не оставам с това впечатление...
Поне не и за всички песни. Hands V
Не съм съгласна и с това:
Освен главните герои и Кадир, не беше установена емоционална връзка с публиката
Но при всички случаи оценявам критиката като градивна и дано този, който трябва, се вслуша в нея.
Ново от Чаатай

Момичета, някои вече повтарят! Wink

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 17:18 от NeZ_9

# 506
Нези, да не намекваш, че и ние трябва да повторим. Ако пак тръгна към Истанбул, моя мъж ще реши, че верно си имам любовник там. Wink Ще цитирам една позната, това е виртуалната ми любов.

Догледах серията. Чийдем не съм сигурна, че иска Ешреф мъртъв. Нисан може и да я иска мъртва, но за него не съм сигурна. Странно ми е, че не я разкри като доносник. Хем щеше да я очерни, хем щеше да я разкара. Истината за Руя може и да я спести. Пони до момента не виждам тя да действа. Внучката като информатор е прекалено. Почти нищо не знае, прокурорката я излага на голяма опасност. Само проблеми ще навлече на момичето. А и работи за това да затвори Ешреф, а не както каза на Нисан. Тя май само за своите дела мисли. Няма разлика с начина, по който се е държала с Чийдем. Само се прави на добра.

Ешреф почти се е разпаднал. На мен ли ми се стори, но заплаши и своите, че ще ги гръмне и после себе си. И аз го искам решим, търсещ начин, а не просто скачащ с главата напред безразсъдно. Няма го онзи комбинативен човек от първите серии.

Как Нисан още не е стъпила на крака, а Кадир вече само коремни дето не прави. Ама да са живи и здрави. Нейното ми е по-реалистично.

И за всички, които се чудеха за номера на Ешреф…

# 507
  • Ямбол
Добър вечер момичета 🥰 .Изчетох ви.Нези и аз не съм съгласна с някой неща от мнението на Г-н Седат,но ще коментирам утре както и епизода,че не съм го изгледала целия все още.
Честит Андонов ден!Ако някой има именници да са ви живи и здрави.
Моя мъж днес ми е именник и сме се събрали на вечеря у дома.Оставям ви за сега.Ще се включа пак. ☺️🥰

# 508
Рокси, да ти е жив здрав именика!🥂

О, и аз забелязах, че номера на Ешреф започва с 05...ама само толкова.  
Честно да си кажа в повечето време в движение ви чета и може нещо  да не съм разбрала правилно. В коментарът на Седат се  споменава използването на ретроспекции е много неадекватно, аз мисля, че са си на място ретроспекциите. Даже са много ефектни и много добре подбрани.

Гери, дядо Коледа ми подари билети за екзкурзии, за съжаление дистанцията Истанбул липсваше. Но нищо непрече да си направя като миналата година.
Чаатай вече ни е запомнил, все пак първи бяхме, не забравяйте правилото:"Началото и края са важни и най-запомнящи се"😉.

Допълвам със снимки от караваната на Чачо.

Малко се поразгледах, ами очилата в шапката (познато ми е😉), анурака/блузата метната на дивана, пакет мокри кърпички, несисер с face clothes, парфюмче или body spray, в тъмно синята кутия сигурно си слага  ланеца и часовникът изглежда ми кутия за бижута и хапчета или лещи е това върху нея, опитах се да видя какво пише в тетрадката- уви, не можах.
И двамата са усмихнати това е важно.

От "Only Cagatay Ulusoy
Каква е разликата между Чагатай и останалите?
Други актьори канят репортери в караваните си за самореклама.
Чагатай кани феновете си да им благодари за подкрепата, която са му оказали, както и за шоуто.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 23:27 от eliet

# 509
Рокси, да ти е жив и здрав именяка и да те усмихва!
Гери, благодаря за телефона, 054 – код на Шумен или Аржентина – Ешреф ме привлича и бих се запътила навсякъде, за да го видя - на по-близо или на по-топло. Той става обаче все по-необуздан и все по-дълго е на ръба, а животът му виси на косъм /от косата на Нисан Simple Smile /. Май ще приключи с 2 сезона…
Нези, рецензията не я разбрах в детайли, но ретроспекциите трябваше да са по-разбираеми, песните-повече и е крайно време да разбера какъв ще е отключващия шамар за спомените на Нисан.
Поне вече се знае, че Кадир не е сирак, т.е. Ешреф е единственият лидер, а Хъдър щ е му връчи короната.

Общи условия

Активация на акаунт