Случаят Doordash girl - културен феномен и социален проблем.

• 4 946
  • 146
  •   1
Отговори
# 75
Открехната входна врата продължително време и никой наоколо в нормалния свят с нормалните хора означава проблем. Никой не си оставя вратата открехната и да духне към кръчмата или тоалетната. В нормалния свят с нормалните хора тези нормални хора, когато видят как никой не се появява на вратата, докато разтоварват и носят поръчка, ще се притеснят какво се случва зад тази открехната врата.
Има и един друг свят с други хора, които са на принципа ‘абе кво ми пука’. Ама защо ли съм сигурна, че ако се случи комшията да види тяхната врата открехната твърде дълго - ще предпочетат той да влезе да провери, а не да подмине, защото не му пукало.

На много места в Европа, да. Но в САЩ не съм сигурна дали е повод за притеснение, особено ако е в малко населено място. Вече друг въпрос е дали вратата е била само открехната или широко отворена. Ако е второто, това ми говори, че мъжът е ексхибиционист и случката изобщо не е инцидент.

# 76
  • Пловдив
Ок, мъжът е ексхибиционист. Е доордашърката има ли право да нахлува в дома му, личното му пространство и да го снима? Че и нагло да пуска клипа в мрежите? Защото можеше да го снима, да НЕ пуска клипа и да го използва само за доказателство в полицията, докато пуска оплакване.

# 77
  • София
Чакайте сега, имаме някакъв обикновен човек или ненормалник, каквото и да е. Поръчва си пица и иска да я оставят пред вратата. Стои си вкъщи както му харесва. (така и не разбрах в коя държава е това и дали няма закон, който да забранява да стоиш гол вкъщи).
Идва куриер, оставя пицата пред вратата и надниква. ОК, случва се при отворена врата да си помислиш, че може и крадци да са влезли. Може и сериен убиец междувременно да е нахълтал и вършал вътре.
Нормалният човек звъни на полицията, ако се съмнява, че е извършено престъплението. Не снима и после да качва в тик-ток, нали?
Аз разбирам, че живущият не е хукнал към нея със заплашителни действия или обидни думи, нали?
Какво има повече да говорим. Раздухала е случая, понесла си е наказанието и толкова.

# 78
  • Пловдив
Чакайте сега, имаме някакъв обикновен човек или ненормалник, каквото и да е. Поръчва си пица и иска да я оставят пред вратата. Стои си вкъщи както му харесва. (така и не разбрах в коя държава е това и дали няма закон, който да забранява да стоиш гол вкъщи).
Идва куриер, оставя пицата пред вратата и надниква. ОК, случва се при отворена врата да си помислиш, че може и крадци да са влезли. Може и сериен убиец междувременно да е нахълтал и вършал вътре.
Нормалният човек звъни на полицията, ако се съмнява, че е извършено престъплението. Не снима и после да качва в тик-ток, нали?
Аз разбирам, че живущият не е хукнал към нея със заплашителни действия или обидни думи, нали?
Какво има повече да говорим. Раздухала е случая, понесла си е наказанието и толкова.
САЩ, не ми е ясно в кой щат, защото законите варират от щат до щат. И той си е спял.

# 79
  • София
Ами, ясно е, че девойката яко е сгафила с цел да бъде известна или да направи малко бързи пари. Да оставим тогава това настрана и да се съсредоточим върху въпроса на Третия.
Дали новите реалности и социалните мрежи са повлияли това поведение.

# 80
  • Пловдив
Ами, ясно е, че девойката яко е сгафила с цел да бъде известна или да направи малко бързи пари. Да оставим тогава това настрана и да се съсредоточим върху въпроса на Третия.
Дали новите реалности и социалните мрежи са повлияли това поведение.
Повлияли са, естествено. Защото ако нямаше социални мрежи тя нямаше къде да пусне клипа и от къде да очаква монетизиране.

# 81
  • София
Ами в Щатите обикновеното население доста го е закъсало, така че явно доста жени са навити да се хванат на работа като куриери, за да изкарат някой лев. И си понасят рисковете на професията.

# 82
  • София
Повлияли са, естествено. Защото ако нямаше социални мрежи тя нямаше къде да пусне клипа и от къде да очаква монетизиране.

Ми аз пак да кажа, че ако нямаше къде да се раздухват тия глупости, великият феномен щеше да си остане на ниво селска драма стил "а вий разбрахте ли, че Ленчето е видяла бай Мишо по без гащи". Голямо събитие... за шестокласниците.

# 83
Около мен често можеш да видиш съсед да пуши на балкона по гащи. Това никога не е представлявало драма. Просто не разбирам какво толкова е станало, та тая жена да го качва в социалните мрежи. Мъж спи гол на дивана си. Може да е пиян, може и да е дрогиран. Не разбирам как това може да се тълкува като проблем, след като си е у дома.

# 84
Е, по гащи и без гащи е доста различно. Съседка по сиси виждала ли си да пуши?

# 85
  • Пловдив
Е, по гащи и без гащи е доста различно. Съседка по сиси виждала ли си да пуши?
Виждала съм. И гол съсед, ама гол-гол, по кренвирш.

# 86
То една съквартирантка моя също излизаше по сиси и прашки тип въженце да пуши, а един бивш - гол по кренвирш, но са единични случаи, по тъмно и не се е очаквало да посрещнат някого в този вид.

# 87
Добре де, как според вас трябваше да реагира момичето - доставчик, като е напълно наясно че мъжът е без гащи /толкова му е топло, че той е с пуловер, а тя с яке/, вратат отворена, и той лежи там, за да го види тя? Става и неприятно, както на всяка от нас, която е видяла ехбиционист. Но от десетките отминали и видели и извърнали глави, но вътрешно погнусени,  тя е реагирала някак.
Вие какво щяхте да направите, осъзнавайки, че тази постановка е за вас - спящия красавец по ***?
Нали осъзнавате, че това не е случайно скрит в храстите извратеняк, който чака която мине, а това е "засада" за куриера - по-лично е!

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 22:05 от the Дорис

# 88
Грам нямаше да се трогна.
Мятам пицата пред вратата и си бия шута.
Чак пък да изпадам в потрес и сексуално насилие, при условие, че социални и всякакви медии бълват нон стоп голотии, айде няма нужда.

# 89
Няма да се трогнеш сега, на тези години и със опита който имаш.
Пред ден в тази тема ми обясниха как голотии се махали отвсякъде.
Тя колко точно се е стреснала/притеснила, какъв опит има с мъжката голота и как ще и се отрази това - нямаме представа.

Да видиш ехбиционист на 12, 20, 30, 40 и т.н е различно ...

Общи условия

Активация на акаунт