Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 11 927
  • 448
  •   1
Отговори
# 30
Нашите май само по 1-2 предмета имаха учебни тетрадки, за което аз лично се радвам, защото са само поредното нещо, което пълни раниците.

Моята има карта Revolut от около 3 години някъде. Много ми е удобно, защото си зареждам моя Revolut без такси, след това превеждам и на нея без такси. Само има ограничение за пазаруване от някои обекти, които са маркирани, че не са подходящи за деца (обикновено където се продават алкохол и цигари). Плюс е това, че виждам къде какво е плащала.
Сега и на езиковата ваканция основно с Revolut ще плаща и само някаква по-дребна сума в брой ще има за всеки случай.
И моя син е с Revolute. Много е удобно, но след новата година вече ще има такси.
Ние днес гледахме "Това го знам". Преди време съм улучвала някои предавания, a днес изгледахме днешното + няколко в Youtube. Леле, хора, покъртителна е общата култура на родителите, които участваха днес... За деца никога не бих давала определения, но от записите общата картина ми е много мътна. Ако ви е интересно да преговорите елементарни знания на децата, вижте го в Youtube.
Гледаме го всеки път и го следим. Последно беше нещо празнично с известни личности. Там също положението беше трагично.
Учебни тетрадки има само по История, География, Химия и Английски език. Много е зле със задачите от движение и работа и като цяло с Математиката. Ходи и на уроци. Ваканцията не е спирал да решава задачи. Всеки ден по 5 задачи, не се е претоварил. Бел е добре. История и география са неговото, но уви в нашият град няма да има такава специалност. Не иска да учи в по- голям град и най - вероятно ще е в професионална гимназия с дуално обучение, колкото и аз да не искам.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 23:54 от migles

# 31
Благодаря ви, момичета! Ще трябва май доста да порешаваме от тях. Доста голям дял от оценката заемат...

Аз вчера купих помагалото на Веди с интегрирани задачи. Някои задачи ми се сториха по-трудни от тези в другите подобни помагала, но въпреки това са реално чисто логически задачи и ако имат стабилна основа и разсъждават децата, би трябвало да се справят.  И определено са по-трудни от тези на последния пробен изпит от ОТ.

# 32
  • София
Интегрираните задачи от пробния на ОТ бяха много лесни. Никой не знае какви типове интегрирани задачи ще дадат на реалното НВО. Сигурно и МОН не знаят.

# 33
Интегрираните задачи от пробния на ОТ бяха много лесни. Никой не знае какви типове интегрирани задачи ще дадат на реалното НВО. Сигурно и МОН не знаят.

Да, мисля, че от МОН най-малко знаят, за съжаление. А наборниците да му мислят... и родителите им.

# 34
Привет,
има ли качен някъде из темата ПИ на Образователни технологии по БЕЛ?

# 35
  • София
Благодаря за новата тема!
 При нас почти по всичко има УТ, особено по разказвателните. Попълват ги и им ги проверяват от време на време.
 Моят няма карта все още. На брат му направихме в ДСК преди няколко месеца, че събира пари за кола и работи цяло лято, та да не правим буркан банк под матрака. Но той февруари става на 18г, та си е голям човек вече. Малкото засега не иска, не му трябвала, но и той доста пари е събрал покрай разни празници през годините и май няма да е лошо и на него да направим.
 Още нищо не е пипнал и днес му казах, че тая няма да я бъде. Обеща след НГ, но кое по-напред тогава и аз не знам. Ще има класно по БЕЛ и МАТ, както и контролно по биология още първата седмица.

# 36
При нас имат контролно по химия още на 5. Не знам защо е тоя зор веднага след ваканцията, но .... Иначе още няма резултати от двете класни, дано се е справила. Просто с това недоглеждане много се ядосвам.

# 37
  • у дома
Благодаря ви, момичета! Ще трябва май доста да порешаваме от тях. Доста голям дял от оценката заемат...

Аз вчера купих помагалото на Веди с интегрирани задачи. Някои задачи ми се сториха по-трудни от тези в другите подобни помагала, но въпреки това са реално чисто логически задачи и ако имат стабилна основа и разсъждават децата, би трябвало да се справят.  И определено са по-трудни от тези на последния пробен изпит от ОТ.

Пробните  изпити от това помагало са върху целия материал,тоест вкл и геометрията и затова ви се струват трудни....Тестовете от него са качени в пощата,но преди края на април няма как да се решават..

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 22:10 от svetlaem

# 38
  • shumen
"Това го знам"и ние го гледаме и наистина положението е трагично.Млади хора,а  някои  почти нищо не знаят.
Migles,и моя по МАТ е зле.В училище казва,че господина не им обяснява задачите и затова ходи и на уроци.По БЕЛ е добре.Там преразказите го затрудняват.
Гиги,моя ще имат класно по МАТ на 5.01.
Зори,и аз в ДСК ще му изкарам,но ще е след празниците,че днес беше лудница.

# 39
Реших и аз да погледна кога имат класни и контролни моите, та си проверих и статистиките. Има ли ги при вас, в Школо? Зелени стрелки има, но няма цифри за място в класа, випуска и училището. Някакъв бъг ли е при мен или при всички е така?

# 40
Бъг е в Школо, докато бяха на училище имаше цифри при класирането. И при мен излизат стрелки в момента.

# 41
  • София
Девойката има детска карта към ПИБ. В ПИБ имат различни нива на лимити за детските карти.
Ваканцията я ползваме за почивка и разходки. Има много домашни от училище и от школата по БЕЛ. Ще трябва да отдели време за тях в следващите дни. През седмицата е много натоварена и сега гледам да почива и да се разтоварва.

# 42
  • До морето
Ние сме на НЕИСПУО, никакви статистики не показва. Адски тъпа платформа е. Липсва ми Школото.

# 43
  • shumen
Ние сме на Админ плюс.Също никакви статистики няма.

# 44
Ние сме на Школо. Сутринта гледах, след като прочетох в темата, че има бъг, нямаше проблем, виждаха се всички стастики. Очакваме оценката от класното по БЕЛ и проверявам периодично, че понякога се бавят съобщенията в пощата. Не съм имала проблеми.

Вчера наборката отиде на гости на кака си, взе помагалото с тестове по БЕЛ. Ходили в мола, на коледен базар, хапнали в KFC, не знам дали е останало време за решаване на тест (кака ѝ е в сесия и уж щеше да учи, та покрай нея и малката). Днес се прибира, след обяд ще направи някой тест.

П. П. Някой питаше за ПИ по БЕЛ на ОТ. Гледах на лаптопа дали не съм запазила нещо, гледах и на телефона, нищо нямам. Помня, че имаше споделен ПИ на Междучасие, но и него не откривам.

Общи условия

Активация на акаунт