Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 21 013
  • 746
  •   3
Отговори
# 390
Нашата мадама има 6 по математика на класното и е първа в училищната класация на Школо по математика. Като знам колко я бива реално, малко ме притеснява този й резултат. Не съм я пускала на пробни изпити, материалът не е взет и мисля, че ще се сгромоляса в представата си за себе си.

# 391
  • у дома
То материала ще се вземе чак към май месец,а тогава е много,много късно за запълване на пропуски.

# 392
brumm, и моята дъщеря е така. Наредила е само 6 по математика. Но аз не съм спокойна. Вярно, има знания, но има и много пропуски. Затова още в края на месеца ще отиде на ПИ. Обясних ѝ да не се притеснява, че е необходимо да види спрямо другите ученици на какво ниво е и как я оценяват други учители. Ще види и как протича изпитът, да прецени как да си разпредели времето и да не мисли колко точки ще получи.

Boho chic , има ли вече заповед, че Варна и областта ще са в грипна ваканция от 14.01? Последно снощи се чакаше заповед от министъра, директорът на РЗИ Варна обяви грипна епидемия и предлага грипна ваканция за учениците.

# 393
  • До морето
Ами ние имаме имейли.от училище, би трябвало да има и заповед.

Черна станция, грешно съм се изразила. Базови не е точната дума. По- скоро имах предвид стандартен изпит по математика както си трябва със задачи различни по вид и сложност. Няма нужда всеки министър да се чуди как да измисли топлата вода и какви изг@зици да НОВОвъведе.

# 394
Получих отговор от омбудсмана на  мое писмо във връзка с намерението на МОН ИИЧЕ да се осъществява само в ЕГ.
На една страница преразказват за какво се жалвам. После ми благодарят за доверието в институцията и отбелязват, че има и други постъпили сигнали от родители, които изразяват недоволството си от предвижданите промени.
Омбудсманът се е обърнала към министъра на образованието, информирала го е за недоволството на гражданите, свързано с промяната и липсата на диалог.
Отправила е препоръка за информация относно промените в ДПП в 8 клас за учебната 2026/2027, свързани с ИИЧЕ, както и провеждане на обществен дебат по темата с оглед на широкия отзвук сред родители, учители и ученици.
Накрая ме уверява, че като национален омбудсман полага усилия и настоява гласът на гражданите да бъде чут от институциите в страната.

# 395
Ама тя пропуски запълва всяка седмица с урок по математика. Иначе мисля пролетта са отиде, март месец може би ще е оптимално или края на февруари.

# 396
  • София
Към момента има и петиция по поводът за безумията с чуждите езици на НМД. Надявах се тази глупост да отпадне в "министърът", но уви явно продължава...

# 397
Нашата мадама има 6 по математика на класното и е първа в училищната класация на Школо по математика. Като знам колко я бива реално, малко ме притеснява този й резултат. Не съм я пускала на пробни изпити, материалът не е взет и мисля, че ще се сгромоляса в представата си за себе си.

Повечето пробни изпити са съобразени с материала в училище.

# 398
Някой ходил ли е на пробен изпит за Пловдив в Алгоритъм и ако може мнение?

# 399
  • shumen
Браво на децата с 6 на класните.Моя по БЕЛ все малко не му стига до 6.По МАТ съм щастлива,че и 5 е хванал.Учителя им в училище е тотал щета и само пише и трие и децата нищо не разбират.Затова ходи и на частни уроци.
Фортуна,мисля,че има заповед вече и от утре ще са в грипна ваканция Варна и областа.
Моя тая седмица си е вкъщи.Болен е отново.За 20 дни ми прави втори Ларингит с ужасна лаеща кашлица.Правим инхалации с Пулмикорт и пие лекарства вече 2 ден,но продължава да кашля и направо се плаша.

# 400
  • Някъде по Дунава
Синът ми има 5 на класното по математика. По БЕЛ го правиха преди празниците, но още няма оценка. Надвам се на 5.

# 401
Нашите от днес до 20.01 включително са в грипна ваканция и онлайн обучение.

Много съм доволна от "Забавно редактиране". Благодаря, че споделихте помагалото.
Назад в темата остана един въпрос на съфорумка без отговор. Да го повдигна и аз. Препоръчайте, моля, помагало по БЕЛ за подготовка.
Бързо оздравяване, danaeka, на момчето ти.
Добре дошли на новите! 🌹

# 402
Получих отговор от омбудсмана на  мое писмо във връзка с намерението на МОН ИИЧЕ да се осъществява само в ЕГ.
На една страница преразказват за какво се жалвам. После ми благодарят за доверието в институцията и отбелязват, че има и други постъпили сигнали от родители, които изразяват недоволството си от предвижданите промени.
Омбудсманът се е обърнала към министъра на образованието, информирала го е за недоволството на гражданите, свързано с промяната и липсата на диалог.
Отправила е препоръка за информация относно промените в ДПП в 8 клас за учебната 2026/2027, свързани с ИИЧЕ, както и провеждане на обществен дебат по темата с оглед на широкия отзвук сред родители, учители и ученици.
Накрая ме уверява, че като национален омбудсман полага усилия и настоява гласът на гражданите да бъде чут от институциите в страната.

Има ли някакъв начин, по който може да помогнем да се даде повече гласност на проблема? Може ли да се подаде още някъде някаква жалба? Тук се говори, че натискат училищата да спазват заповедта за намаляване на чуждоезиковото обучение. Мен ме притеснява, че тихомълком ще го прокарат и ще е късно като пуснат план приема април месец. Преди време пуснахме петиция, но дали имаше някакво значение, не мога да определя.

# 403
mimi1234, аз също се подписах под петицията, която беше пусната.
Още когато се разбра за тайния мейл, написах своите аргументи против намеренията на министъра за орязването на ИИЧЕ. Изпратих ги до МОН (sanaka беше дала две пощи, до които може да се пишат жалби) с копие до омбудсмана и Белобрадова.
Веднага получих входящ номер от МОН и омбудсмана. Засега имам само този отговор.
Не знам дали може в момента още нещо може да се направи.
И мен ме притеснява, че може тихомълком министъра да прокара своите намерения, затова се моля час по-скоро да се закрие това НС и дано служебния министър да е читав.

# 404
Нашите от днес до 20.01 включително са в грипна ваканция и онлайн обучение.

Много съм доволна от "Забавно редактиране". Благодаря, че споделихте помагалото.
Назад в темата остана един въпрос на съфорумка без отговор. Да го повдигна и аз. Препоръчайте, моля, помагало по БЕЛ за подготовка.
Бързо оздравяване, danaeka, на момчето ти.
Добре дошли на новите! 🌹

Здравейте, не успях да намеря "Забавно редактиране"

Общи условия

Активация на акаунт