Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 15 079
  • 554
  •   5
Отговори
# 480
  • shumen
Svetlaem,говорила съм с учителката от уроците,но други часове няма и не може да го размести.Ще изкара още две седмици до края на първия срок и втория ще го мислим,че ще са 2 смяна.Надявам се да им разместят и програмата и да не им е толкова натоварен Понеделника.

# 481
В нашето училище също олимпиадите са в делничен ден. Обикновено започват около час след последния учебен час.

Дано не удължат грипната ваканция, макар че моята дъщеря сякаш по-малко се уморява, но пък става по-разсеяна.

# 482
  • София
Ох, нашето пак се разболя - с температура и болки в гърлото е и утре сме при лекаря. И ми казва - съжалявам, а аз го питам - е защо,  ще пропуснеш сигурно цялата седмица училище 🤣😊. Язък за класното по БЕЛ, контролните по химия и по математика (не, че нямаше да се справи). Та важното е да са здрави - другото ние вкъщи сме го оставили общо взето, както дойде.

# 483
  • пустинята Гоби
И при нас олимпиадите винаги са се провеждали делничен ден. Тази година предвид това, че уикендите са ни заети, даже е по-добре.

Пробен изпит при нас по МАТ ще правят другата седмица в училище. По БЕЛ не са правили, но постоянно правят на части от изпита, примерно преразказ и госпожата го оценява с точки като на НВО-то.

# 484
  • shumen
При моя някои олимпиади са през седмицата след часовете,но някои са уикенда.
Магента,да се оправя скоро набора.След варицела много им пада имунитета и лепят де що мине.
Нашия сега се сети,че за утре по Технологии трябвало да носят продукти да правят сандвичи.По Физика пък имали проекти да правят,но добре,че са за Четвъртък,че никои не му каза,а случайно разбра,че едно момиче пита в групата за кога им са проектите.Утре ще пита госпожата точно за какво са и той за какво да пише.
Моя днес излезе на снега и успя да се пребие.Пързаляли се,паднал,подпрял се на ръката и сега го боли в китката.Вързала съм го с ластичен бинт,но седи и охка тук до мен.И калпазанина не ми каза веднага какви ги е сътворил поне на спешен да го заведа.

# 485
  • София
Леле, колко сте писали, имах да наваксам 29 страници 😂.
 Аз изпуснах да запиша детето на пробните на Регалия, хем си бях сложила напомнянка на телефона на 7.01 да го запиша, но имах тежки дни напоследък, покрай моите здравословни проблеми и  сега гледам, че всичко е заето. Явно ще ги прави онлайн.
  Вчера ходи на пробен по БЕЛ в НИЯ, другата седмица ще е на математика пак там. На уроците като правят пробни се движи все между 70 и 75т и направо лошо ми става, че времето напредва, но не и той 😂.
  И моят син има по един предмет само 1 оценка и то от входящо ниво. Ще правят на 27.01 контролно за втора, което не е сериозно за мен. По математика има 6 на класното , но нищо чудно да е с 5 за срока, защото има една четворка на домашна работа, другите му оценки са три петици и 3 шестици от контролни, утре щяха да го изпитва. По БЕЛ има 5, но там си  е за твърдо 5 за срока и изобщо не ми харесва това, ама това е положението.

Beeps, моят миналата година беше на тая тема, не даваше дума да се каже да се подстригва, но изведнъж сам реши, че иска пак да е с къса коса и след близо година с дълга, сега отново я държи къса и така го харесвам повече.
 Jsed, ние с баткото така направихме. От чужбина редихме желанията. Нямахме търпение да зачезнем някъде. То с него беше лесно, изкара много висок резултат и беше ясно, че и 2 желания да напишем само, ще влезе, та сложихме само 4 училища за всеки случай. Сега подозирам, че повече ще трябва да си по играя и бая паралелки да напиша, но като видим резултата ще го мислим.
 За матурите и аз смятам, че е по-добре да са по-трудни, а най-добре да ги няма и да има отделни изпити. Едно време за езиковите съм ходила на изпит по БЕЛ и МАТ и за НПМГ бях на отделен изпит по математика и биология. Съответно изпита по математика за НПМГ беше в пъти по-труден от този за езиковите.
Мишленце, какъв проектор имате за гледане на телевизия и т. н., че моят мъж се е запалил да купува и се чудим какъв. А за пробния на Регалия - онлайн или присъствено записа, че за присъствено не видях да може само за 1 дата да се запише.

# 486
zori_g_n ето този е мисля проекторът в стаята на дъщерята.Отделно има и TV box на Xiaomi, за да може да си пуска директно на него Netflix, HBO, YouTube и т.н. Не е нещо уау като качество, но имайки предвид, че в нейната стая нямаше място за телевизор, то остана вариантът за проектор с електрически екран, който да може да спуска и прибира, когато няма да го ползва.
Ето така изглежда горе-долу картината (на живо е по-добре принципно):
Скрит текст:

При нас започнаха да оформят вече и срочни оценки. Очертават се и няколко петици, за съжаление две от които по математика и БЕЛ. Надявам се следващия срок да успее да се стегне, ако не, ще му мислим как да редим желанията накрая.
И на олимпиадата по химия за малко не се е класирала за областния кръг, но каквото-такова.

# 487
Mishlence, съжалявам да прочета за “бунта” на дъщеря ти. Убедена съм, че е сериозно и отговорно дете, което вероятно минава през криза на идентичността.
Разговаряла съм с психолози на тази тема и са ме съветвали, че най-правилното, което може да направим е да ги чуваме винаги, когато искат да говорят и да знаят, че са приети, подкрепяни и обичани, дори с лилава и яркорозова коса😉. Нека не забравяме, че те гледат личния пример ❤, а не чуват на момента мантри и напътствия.

# 488
silan, аз уж на теория ги знам нещата (с бакакалавър и магистратура по Психология съм, макар не детска), но когато ми е в семейството е много трудно да се дистанцирам емоционално и да действам рационално. Допускам всички грешки по учебник Simple Smile
За външен вид, хобита, забавления, интереси, приятели, гаджета съм я оставила да следва каквото й е на сърце. Обаче що се отнася до образованието и задълженията й съм безкомпромисна - за мен привилегиите са обвързани със задълженията - не може едното без другото.
Аз съм приела, че ще съм лошата в семейството, а баща й съм го оставила да бъде довереното лице.

# 489
Колко ми е познато….

Скрит текст:
Нашият батко, който винаги е бил свръх сериозен и отговорен, в 7 клас откри момичетата или те него😉. Бягаше от училищни школи, впечатляваше девойките с много нетипични за него дейности и на моменти се чувствах безсилна.
За наша радост, увлеченията не му попречиха да постигне собствените си цели, но през цялото време не спирах да му повтарям, че вярвам в него и знам, че ще се справи, но бягство от школи и часове не е нещо, което толерираме и дори за едната ситуация го накарахме да пише обяснение и извинение до класен ръководител и директор. След това не си и помисли да прави подобни глупости, но съм наясно колко е трудно, когато си емоционално замесен в ситуацията. 

# 490
  • shumen
При моя също започнаха да оформят срочни оценки.Днес са им казали по История и ИУЧ Математика.По История ще е с 6 за срока,но по МАТ и ИУЧ МАТ с 5.По История каза,че и от олимпиадата им са излезнали резултатите и има 50 точки и не се е класирал за областен кръг.
По Химия правиха контролно миналата седмица и днес им ги е върнала госпожата и има 5.По Физика за Четвъртък има проект да прави за Лещи и Око.По МАТ утре контролно щели да правят на геометрията и оценката да е за втория срок.
Магента,как е набора?Ние ходихме след училище на лекар,че много го боли ръката в китката дето е паднал вчера.Даде направление за рентген,но вече утре,че беше станало късно и не работеха.Според нея няма счупено,но може да е пукнато или много натъртетено.
Сега видях и програма за 2 срок имат.За сега нямат ден с 8 часа,което е добре.

# 491
  • София
Дани, нашето е с гнойна ангина и е на антибиотик. Решихме да си стои вкъщи до края на седмицата, за да не се зарази с нещо пак, че от другия понеделник ще са на ски от училище.
Ние ще имаме родителски срещи следващата седмица  по желание с учителите, с които сме заявили. Аз поисках по БЕЛ и МАТ.
Нашият има достатъчно оценки, за да му пишат срочните, без химията, където е само с входно, но да се оправя учителката.
Този екземпляр по география с единствената оценка за активно участие ми писа някакви брътвежи в Школо в отговор на моето питане защо детето не е наясно с нестандартните му критерии за оценяване и как смята да му постави оценка за срока и той измисли да го изпитал на работа с карта, но нашият е болен. Покрай цялата история хвърлих едно око на Географията за седми клас -  за мен доста глупости и страшна скука, та поне разбрах, че няма шанс нашият да иска за профил този предмет в 11 и 12 клас. Интересно ми стана, че се справя отлично с Биологията и Химията, но засега няма специален интерес към тях.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 08:36 от Magenta2022

# 492
  • София
Здравейте! Може ли да препоръчате помагало за преразкази. Моят не се справя с тях. Трудни му били. Ходи на урок веднъж в седмицата за  час и половина и госпожата казва, че не могат да пишат там преразказите, ще загубят време. Не знам как да му помогна... Мисля да ходи още някъде поне за час, в който да работят само преразказ.

# 493
# 494
Магента,благодаря.
Мисля,че по предмет с два часа седмично трябва да имат минимум 3 оценки.
Моя си дойде от олимпиадата по БЕЛ.Каза,че са имали 31 въпроса като 25 са били по БЕЛ и Литература и 6 с отворен отговор.По Литература е имало да пишат Отговор на Литературен въпрос от Немили-Недраги.Въпроса е бил защо браилските хъшове ходят толкова често на Дунава?Писал моя уж страница и половина.Ще видим като излязат резултатите какво е писал.

Дали някой е успял да намери самите въпроси от олимпиадата по БЕЛ?

Общи условия

Активация на акаунт