Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 17 926
  • 657
  •   3
Отговори
# 495
  • shumen
Магента,да се оправя скоро набора.Нашия миналата седмица беше с бронхит на АБ и си беше вкъщи.Днес исках да го оставя заради ръката,но не пожела.Имал оценки да оправя.Ще ходим на рентген след обяд.Дано няма счупено,че е дясната ръка.
По Технологии имаха по 2 оценки,но вчера госпожата им дала да търсят инфо за азиатска кухня в интернет за оценка и има 6.
Сега ми писа,че има 4 на контролното по МАТ на геометрията.Оценката ще е за 2 срок.

# 496
  • пустинята Гоби
В училище не правят ли преразкази? Според мен е добре някой да обясни на детето някакви базови правила и от там може да работите и вкъщи, ако имате време и възможност. На повечето деца преразказите и тезата са най-трудни. Моят син в училище се справя добре с тях, а на курса учителката не беше доволна от него (на пробния изпит). Според детето на пробния изпит било шумно ?!? и това го разконцентрирало. Учителката от училище проверява матури и като цяло е много в час, аз го записах и на курс, защото изобщо не учи вкъщи и каквото и да научи на курса все ще му е от полза. Тезата обаче си остава проблем, мисля аз да се захвана с обясненията как се отговаря на литературен въпрос като му измисля някаква схема, която да ползва. Засега обаче математиката е с приоритет, че евентуално ако има възможност да си повиши оценката за срока.

# 497
  • shumen
Мими Роуз,нашите в училище почти не са правили преразкази.Имат допълнителни часове по БЕЛ и МАТ,но там правят тестове.
Мими 1234,нямам въпросите по БЕЛ на олимпиадата.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 11:54 от danaeka

# 498
Здравейте и от мен! И аз имам да ви дочитам. Да се оправят всички болни.
Незнам кога се завъртя този срок, и ей ги вече със срочни оценки.На мен много бързо ми мина тази година.
За олимпиадите , при нас са само уикенда. Беше на математика, химия, биология ( уиекнда ,който мина). По мат има 21т, по химия и биология чакаме. Но господина им по химия ( ала директорът) и казал, че се е класирала.
На класното по Мат се беше раздала от липса на концентрация и съответно,вместо 5 пише 7 и оттам цялата задача. Разбира материала, има логическо мислене ,но това разсейване с пренасяне на числа, +/- и т.н ме е най страх.
Не ходим на пробни матури .освен по БЕЛ в школата и. Има още нагоре,но госпожата е доволна от нея.
Вкъщи нон стоп са проекти по всичко и аз я оставям да си почива след това, нямаме време за пробни.
По всичко са оформени за срока.

# 499
  • София
Еха, Гери, много бързи тези учители. Никола днес има контролно по БЕЛ, утре по география, а другата седмица по компютърно. Още нямат нито една срочна оценка.

# 500
  • София
И ние нямаме срочни оценки. Да не говорим, че класното по мат ще е в петък.........
Преразкази никакви не са правили в училище. Като отиде на курс беше в небрано лозе. В началото правеха много преразкази, учителят ги проверява, дава насоки, посочва грешки и постепенно се понаучи. Почна да ги прави бързо, отначало и трябваха няколко часа, сега ги прави за половин. Но си гледа текста. Казах и, че трябва да тренира с изчитане и после да не гледа, ама кой да ме слуша.

# 501
Аз й взимам текста след 15 мин. Не питам иска или не. Каквото напише, напише.
След 5 месеца също няма да я питат дали може без текст.

# 502
  • София
Нашето дете миналата година, когато е имало за домашно преразказ, винаги е четяло текста за 10-15 минути и след това пише без да го гледа. Иначе не става според мен. Тази година е писал само два преразказа в училище, единият път е било много шумно и не беше го завършил. Според мен където и да се пише, трябва да е на тишина. И трябва проверка от учител, за да нанесе корекции и насоки.

# 503
Преразкази правеха миналата и по-миналата година в часовете. Освен това като подготовка за олимпиадата аз ѝ давах да напише по един, два. След това ги носеше с текста на госпожата за проверка. Тази година мисля, че един път са правили в часовете за подготовка за НВО.
Когато прави преразказ вкъщи, давам текста за 15 минути, след това го вземам.

На нашите сякаш им удължиха грипната и ще продължават онлайн.
На 24 и 25 бях я записала на ПИ, сега сигурно ще се отложат.

# 504
  • shumen
Еха Гери много бързи тия учители.Нашите са оформени по част от предметите,но има още по които не са.
Преразказ като прави давам да прочете 15-20 минутки,взимам му текста и да пише.Каквото напише,напише.По БЕЛ днес има 6 на активно участие.
По БЕЛ се оформя за срока с 6,но по МАТ е с 5.
По Биология ще им е на 22.01.олимпиадата след часовете.
Ние минахме рентгена.Няма счупено,но е много натъртено.Ще мажем с Диклак и конски кестен.От физическо го освободи до края на срока педи.

# 505
Браво, danaeka! Да минава и заминава. Моята днес ми разправя как тичала през 3 стъпала, за да хване автобуса и едва не се пребила. Обясних й как ако продължава така, 2 седмици ще е затворена вкъщи преди НВО Sweat Smile и няма да използва остри предмети и да се доближава до горещо.
Госпожата им по БЕЛ в училище нещо се е притеснила, че не се справя класа и им дава изключително много домашни. Лошото е, че ги кара да преписват някакви таблици с цитати все едно са в първи клас. Само по едно, две изречения имало да се пишат. Моята естествено е във "възторг" и негодува. Очертават й се петици по физика, география и история. Но до голяма степен тези оценки са и от нехаресване на учителите и методите на преподаване.
Олимпиадата по биология била доста сложна вчера, но той господинът се слави с "гадни" тестове. От 45 въпроса 20 са били схеми, свободен отговор и т.н.  Каза, че не знаела някои неща, но според нея ще мине на областен.
И тихичко да се похваля, че по Химия отива на областен кръг.

# 506
  • shumen
Jsed,браво на наборката.
И аз съм му казала,че преди НВО ще е затворен вкъщи,ако продължава така.Това му е втори път и все дясната ръка.
Моя сега ми каза,че допълнителните часове по МАТ ще са в Четвъртък от 10.50 втория срок.По БЕЛ и УЧСД още не се знае.Днес разгледах подробно програмата им и се оказа,че 2 дни ще имат по 7 часа,а другите по 6.В Четвъртък ще имат 3 разказвателни.Не знам кои малоумник е мислил програмата.

# 507
А нашият човек пребори и БЕЛ. Толкова е несигурен като пише, че се самоподценява до крайност. ОЛВ не е писал или поне на мен не ми е известно. Прочете малко теория как се пише и толкова беше подготовката. Разбира се, и анализите, които им дават в училище. Колко хубаво би било на мястото на преразказ да има ОЛВ или поне да могат да избират...

# 508
  • До морето
При нас утре е олимпиадата по БЕЛ, въпреки че сме в грипна ваканция. Викат ги на обяд, ще бъдат с маски!

Все още няма информация за ПИ през уикенда, ще има ли, дали и как.

# 509
  • shumen
Детелина,и аз не знам да са писали ОЛВ или поне не ми е известно.Моя им обяснила госпожата по БЕЛ как се пише и той прочете малко теория и подготовката беше толкова.

Общи условия

Активация на акаунт