Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 18 637
  • 682
  •   5
Отговори
# 150
Сега виждам на Просвета друг сборник с интегрирани ПИ. Някой дали го е взел? По-добре ли са задачите от оранжевия (който се вижда отдолу на снимката)? Защото в оранжевия определено имаше неточно съставени задания.
*Извинявам се ако е обсъждано в предната тема, но декември нямах време да следя.

# 151
Аз същи смятам, че се тренират. Преди да седне за пише преразказ я карам да си чете рецензиите от предните и да се фокусира да коригира една забележка - примерно “повторения”. На следващия преразказ - друга забележка и т.н.
На тезата не се надявам на много точки. Но с писане на курса й тръгна от2-3 и сега ги докарва до 4-4.5.

# 152
И при нас преразказът е слабо място, въпреки високите резултати от олимпиади в 5 и 6 клас. Особено ако е от името на герой, има неточности, докато при такъв от неутрален винаги е над 30 т. (в училище, другаде не ходи на уроци). Не смея да коригирам на глас рецензии, но понякога не виждам причина за някои забележки. Най-вероятно аз греша и затова го съветвам да пита за всяка рецензия, която не му е ясна. Никакви грешки не допуска на въпроси от граматика и литература, но в първата част (четене с разбиране) често има въпроси, които объркват и зрял човек, съответво има понякога грешки.

# 153
  • shumen
При моя също МАТ е трудно.Утре е класното.Решава днес задачи и уж ги разбра.Ще видим утре какво е разбрал.

# 154
  • София
Знаете ли  кои  училища в София  имат  отворени врати и кога  ориентировъчно ?

# 155
  • София
Е, то те са доста училищата  в София. Проверете страниците на тези, които ви интересуват - обикновено в секцшя Новини пише кога  са имали миналата година. Не всички правят отворени врати.

# 156
На много места са люезни и по телефона за конкретни въпроси.

# 157
Сега виждам на Просвета друг сборник с интегрирани ПИ. Някой дали го е взел? По-добре ли са задачите от оранжевия (който се вижда отдолу на снимката)? Защото в оранжевия определено имаше неточно съставени задания.
Shushi2, показаният сборник на Просвета го купих сега по празниците. Не сме започнали да работим по него, но като първо впечатление - интегрираните задачи са по-сложни и изискват повече време за изчисления, спрямо оранжевата книжка на Просвета и ПИ на БГУчебник. Според мен и останалите задачи са по-трудни от ПИ на БГУчебник. Тук са дали един от тестовете

# 158
  • shumen
В някои училища и не само в София отговарят и по телефона на въпроси.
Ох,от утре пак се почва с ученето и ставането рано.

# 159
Честита нова година! Бъдете здрави! На седмокласниците пожелавам успех и късмет на изпита, да бъдат упорити и да вярват в себе си, а на родителите - спокойствие! Сигурна съм, че всички ще се справим успешно с предизвикателството, наречено НВО Wink
Назад сте обсъждали как се справят с преразказа. При моята е най-трудната част, защото малко механично чете. Тя ходи на пробния по БЕЛ на СМГ учители и малко се постресна, защото на преразказа има по-малко точки отколкото е очаквала. На мен това ми беше идеята - да я приземя и да я накарам да обърне внимание.
Новият сборник на Просвета с интегрирани задачи не бях го забелязала, но ще го поръчам. Сигурно и други издателства ще отпечатат и на пазара ще излязат и още.

jsed, благодаря за пробния на Междучасие. Ще го дам следващия уикенд.

Пожелавам успешна първа седмица и да започнем с обратното броене Wink

# 160
Новият сборник на Просвета с интегрирани задачи не бях го забелязала, но ще го поръчам. Сигурно и други издателства ще отпечатат и на пазара ще излязат и още.
Да, вече доста издателства (Регалия, Анубис, Булвест, Ай Ди Еф) са издали сборници с ПИ по новия формат.

# 161
Ще има избори, така че отворени врати ще има.

# 162
  • shumen
Maya,има вече сборници с интегрални задачи.Моя още не е започнал да решава такива,но скоро ще трябва да видя да започне.
Днес една позната ми даде един стар сборник за матурите по МАТ,но моя дали го отвори познайте.

# 163
А за вида на интегралните задачи какво се говори във вашите училища? Аз чувам 2 версии:
1. Ще бъдат чисто математически задачи. Каквито са публикувани на сайта на МОН
2. Ще има 2 подточки като първата ще бъде отговор на въпрос от предмета и втората ще бъде математическа. Примерът, който ми дадоха е за задача по география с валежи в някоя страна: в първата подточка се пита коя е столицата и втората подточка се пита нещо за валежите.

# 164
Засега нищо не се говори при нас, но (по спомен) сред примерните интегрирани задачи имаше и такива, които не са математически. Нещо от рода на "кои са здравословните навици" или подобен, елементарен въпрос с изброени очевидни верни и грешни твърдения, но все пак не е математика. Нищо не пречи и по-сложни нематематически въпроси да измислят.

Общи условия

Активация на акаунт