Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 18 154
  • 666
  •   8
Отговори
# 135
Ето го забавното редактиране:

Аз имам въпрос към тези, които се готвят за олимпиадата по химия - на олимпиадата дават ли им да ползват Менделеевата таблица и ако да - трябва ли да я носят или от там им я предоставят?
Дават им я от там като листа с формулите по математика. Виж някоя от предходните години на природни науки и ще го видиш и този лист с таблицата. Другото, което много деца пропускат е, че могат да ползват калкулатор. Но имат изискване да не е програмируем.

# 136
Дават и таблица за разтворимост във вода на соли, хидроксиди и киселини. Поне така е публикувано в материалите от миналата година.
Нашият още се чуди дали да се явява, защото с тази ще му станат 6 предмета. Много са.

# 137
  • shumen
Моя засега не е казвал за олимпиада по Химия.По История се е записал на 10.01.Сега каза,че в Сряда на 07.01. в часа за консултации госпожата им е казала,че може да отидат,че щяло да има подготовка.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 20:03 от danaeka

# 138
Моята пропусна олимпиадата по история. При нас беше в събота следобяд, а тогава имахме празник вкъщи...
Сега остава само по БЕЛ от тези,
на  които иска да участва, но не знам кога е.

# 139
На олимпиада по БЕЛ и моята иска да се яви. По спомен досега общинският кръг е бил втората половина на януари, а областният около средата февруари.
При нас дори общинският кръг е през учебен ден, след часовете.
В 7 клас, обаче, е отговор на литературен въпрос или отговор на нравствен въпрос, не е преразказ.

# 140
  • shumen
Гиги,моя миналата година по География искаше да се яви,но се разболя точно тогава.Тази година не е споменавал.По История иска сега,по БЕЛ още се чуди.По МАТ тази година не поиска.От целия им клас се е явило едно дете и имало 4 точки каза моя.

# 141
Как се справят децата ви с преразказите ( втори модул по БЕЛ), успяват ли да ги запомнят?
Моят юнак е правил изпита на Междучасие при госпожата от частните уроци, има 60т. на първи модул. Преразказите обаче не може да ги запомни и често ги гледа, не знам..

# 142
Дъщеря ми се справя добре на преразказите. В 5 и 6 клас се явява и на олимпиади, близо до максимума изкара. Лятото я накарах да направи няколко преразказа, уж щеше да ги носи на госпожата да ги провери, нищо не направи.
Отдавна не е правила преразказ, дано не е загубила тренинг.

П. П. Преди малко я попитах дали са правили скоро преразказ в училище, отговори, че преди ваканцията са правили в часа по ИУЧ.
Тя започвала веднага да пише, без да си прави план. Първо на чернова, после на белова.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 13:29 от Fortuna

# 143
Моето момиче се справя без проблем. Грешките са ѝ някоя запетайка или нещо подобно. На пробния веднага след като са ѝ взели текста си е написала имената на героите и е направила план. Имаше над 30 точки и се надявам в бъдеще да изчисти и проблема със запетайките. В първата част се обърква с кое е вярното и кое не вярното, бърза и не дочита въпроса, но и тук и трябва малко повече концентрация. Най-голям проблем е тезата, но на пробния са ѝ дали 4 точки, което е добре.

# 144
  • София
Нашият миналата година се справяше отлично с преразказите. Тази година е направил само един. Мисля, че при преразказа много не могат да се вдигнат точките дори и при писане на много преразкази. Общо взето около един и същи резултат върти всяко дете.

# 145
  • shumen
Моя миналата година се справяше с преразказите.Тази година в допълнителните часове са правили 1 или 2 и има грешки,но основно в запетайките и в пълен и кратък член.В първа част и той не дочита и бърза и допуска грешки в кое е вярното и невярното и по Литература в героите от произведенията.
Аз съм в търсене на пробни в нашия град и ако намеря ще го запиша.

# 146
Моята със запомнянето на текста за преразказа няма проблем - помни с абсурдно много подробности, че и след това вкъщи ми го разказва. Но допуска правописни и пунктуационни грешки, които ѝ изяждат точки.

# 147
С преразказите е добре. Но правопис и пунктуация го мъчи, макар, че вече и там е доста по- добре. Но и учителя в училище, а и частният също са много добри преподаватели . Но голямата мъка е Математика и то задачи от движение.

# 148
Като цяло преразказите са му слабото място, но на пробния изпит на СМГ учители изкара 30 т., на тезата 5/6, но беше сгрешил въпроси, които изобщо не би следвало. В училище на преразказите има между 28 и 32 т.
Аз съм на мнение, че писането на преразказ и на теза са умения, които се тренират.

# 149
При някои деца се тренират, при други не. Зависи от детето.

Общи условия

Активация на акаунт