Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 18 008
  • 661
  •   12
Отговори
# 120
Може ли някой да ми изпрати пробния тест по БЕЛ на Междучасие като лично съобщение? Ще Ви бъда много благодарна!
П.П. Нямам достъп до пощата.
Имам.теста и отговорите, но като лично съобщение не мога да пратя файлове.

Бихте ли могли да ми ги пратите и на мен на пощата?

# 121
gigi-gagi, явно в училище е високо нивото, щом вкъщи детето се справя. Много неприятно, че госпожата се води по тези, които ходят по олимпиади. Нека не се демотивира детето, има знания и ще се справи на НВО. Виж какви са оценките и на другите ученици.

# 122
  • София
На първа страница от темата са описани подробно условията за достъп до пощата. Нека не тормозим непрекъснато услужливите съфорумки, качващи ПИ и отговори за тях.

Може ли някой да ми изпрати пробния тест по БЕЛ на Междучасие като лично съобщение? Ще Ви бъда много благодарна!
П.П. Нямам достъп до пощата.
Имам.теста и отговорите, но като лично съобщение не мога да пратя файлове.

Бихте ли могли да ми ги пратите и на мен на пощата?

# 123
Gigi-gagi, вероятно им дава по-трудни задачи в училище. И оценяването е може би режещо. Да не се скапва детето. Другите в класа как се справят, знаеш ли, без "олимпийците"?
Горе-долу като нея. Има някои по-добре, но не отличници. Естествено има и деца с двойки. Лошото е, че ако така продължи втория срок само оттук ще има по-малко точки.

# 124
gigi-gagi, не може ли да се говори с учителката или с класната? Всяка точка е важна и да не подрязва крилата на децата.

Когато голямата беше в 7клас, учителката им по математика казваше, че шестици заслужават само две деца. Другите, на които пише шестици, реално са за четворки, но ще им даде от себе си, заради старанието и за да не им подрязва крилата . Дъщеря ми беше от вторите. Вярно, стараеше се, учеше, ходеше на уроци, но математиката не ѝ беше сила. Тогава изпит след 7клас държаха само тези, които искат да учат в ЕГ или МГ. Моята дъщеря на изпита имаше около четворка. Това ѝ бяха възможностите, по БЕЛ изкара близо 6 и благодарение на това, че учителката ѝ писа 6 за годината, успя да влезе в ЕГ. После в ЕГ по математика имаше 4 и 5 при много строга учителка, държаща на предмета си.

# 125
Относно различните дискутирани въпроси:
1. Има лимит на телефона си около 90мин, включва всичко. Колкото и е да е отгворна се изкушава и виси в Инстраграм. Мисля след изпитите за лятото да и пусна по голям лимит.
2. Тя е в сериозно училище, и като цяло средата е доста добра. Но винаги има 1-2 по "напред деца",които пият кафе, енергийни напитки. Тя мисля, че не пие, няма пушещи в класа и или поне тя незнае. Рядко пие газирано- май основно лимонада:)
Ние се готвим за олимпиада по химия/биология. Реши 2 пробни от минали години . Има класно по математика след ваканцията. На олимпиадата по мат има 21 точки.
Аз лично смятам, че фокуса и е много разпръснат- БЕЛ/МАТ/Биология/Химия, но за специалността ,която иска трябва да се готви и по 4те.

# 126
  • София
Питах току-що нашия има ли Инстаграм. Нямал, що съм го питала 😄

# 127
Честита Нова година на всички! Да сте живи, здрави и спокойни Grinning Седмокласниците да са послушни и ученолюбиви и да се представят блестящо на НВО!
Много съм изтървала, попрочитах от телефон, но ми е трудно от там да пиша Weary
Госпожицата направи някоя друга олимпиада, но се изтарикатява и поне по Химия прави само първата част.... Втората й била трудна или я мързяло да пише .... По Биология направи 3 олимпиади и се справи изненадващо за мен добре.
Днес и тя щяла да се подготвя по математика за курсовете. По БЕЛ няма домашно и е много щастлива.
Поръчах и както се шегувам коледни сборници и ги чакам Smiley Да видим дали ще ми се получи с решаването допълнително, че е малко вироглава.
Газирано не пие много - по поводи. И при тях има пушачи и е възмутена, че се завират в тоалетните и не можели да я ползват. Но вкъщи има усилена "пропаганда" Flushed
Видях питания за пробния по БЕЛ на Междучасие.
Качвам ги отново тук:
https://dox.abv.bg/download?id=993d98a953
https://dox.abv.bg/download?id=c63679f147

# 128
Фортуна, след перипетиите в предишното училище сега предпочитам да не развихрям нищо около нея. Ще видя как ще бъде втория срок, т.е. как ще тръгне, и ще реша. По принцип има и друг проблем моята много се притеснявах , когато е писмено, та може нейните проблеми да идват и от там. Иначе задачите в училище са трудно, но се надявам да се пребори с тях.

# 129

Тези, които купихте "Забавно редактиране", доволни ли сте от помагалото?

Fortuna на наборката й харесва и се занимава дори по нейно желание (което се случва рядко). Има доста текстове и като цяло и аз смятам, че е полезно.

# 130
Момичета, благодаря за отзивите за "Забавно редактиране". 🤗 Ще го поръчам, че дъщеря ми се справя с някои текстове много добре, с други много зле. Явно има нужда от допълнителни упражнения.

gigi-gagi, убедена съм, че девойката ще се пребори с по-трудните задачи в училище. 🤗

# 131
  • у дома
Забавното редактиране го ина качено в седмокласната поща.

Оказа се,че в пощата е било линк към файла,явно е бил голям и вече е изтекъл-може ли който го е качил  или пък ако някой го е свалил от там да го качи пак?

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 15:34 от svetlaem

# 132
  • shumen
Гиги,и моя по МАТ,ако му остави 5 за срока ще е триумф.Има 5 и 4,но повече 4.Класно ще правят Понеделник.Господина им в училище е ужасен по думите на децата и не им обяснява нищо.Моя ходи на уроци.Там госпожата казва,че се справя.
По БЕЛ е добре.Там има 6 и 5 и клони към 6.На класното има 5 като е допуснал грешки повече в часта по Литература.
При него драмата е по География.Има 4 и 5,а на последното и единствено контролно за срока 3.Тук проблема е,че учи уроците,но госпожата не ги изпитва на тях да ги разказват,а на упражнения.Чакам да го донесе да видя какво им е дала.Сега сподели,че госпожата им събирала телефоните и пак преписвали някои.Питах го как и каза,че носят 2 телефон и така.Яд ме е,че на родителската среща я нямаше госпожата и не можахме да говорим с нея.

# 133
Ето го забавното редактиране:

Аз имам въпрос към тези, които се готвят за олимпиадата по химия - на олимпиадата дават ли им да ползват Менделеевата таблица и ако да - трябва ли да я носят или от там им я предоставят?

# 134
Отговорът на наборчето е: Естествено, че те ти я дават да се ползва.

Не че не му вярвам, но е добре и друг да потвърди 😉.

Общи условия

Активация на акаунт