Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 17 645
  • 644
  •   3
Отговори
# 105
Може ли някой да ми изпрати пробния тест по БЕЛ на Междучасие като лично съобщение? Ще Ви бъда много благодарна!
П.П. Нямам достъп до пощата.

# 106
Привет и честита нова година с пожелания за здраве, успехи и късмет и всеки да постигне, каквото си е набелязал Simple Smile
По обсъжданите теми накратко:
- карта/Револют няма. Ще направим, но малко по- нататък. Иска ми се да се научи да работи добре с хартиени пари (макар че вече започвам да се чудя дали е толкова нужно), да свикне да не ги забравя вкъщи и да предвижда до някаква степен колко и какво ще й е необходимо.
- телефонът и таблета са й с ограничено време, дори и Вайбър. Гледам, че все по- често се застоява на моя компютър напоследък,  уж учи, но си мисля, че го ползва и да си гледа и нейните неща вместо да си хаби от времето на устройствата
-  През ваканцията поучи, реши няколко ПИ, но можеше и повече
-  Газирано мисля, че не пие много. Вкъщи не пием изобщо- от едно празненство стояха две коли над месец и накрая ги дадохме на съседите. Обикновено ми казва когато си купува- например като ми разказва как еминало киното или излизането с приятелките. Надявам се енергийни напитки съвсем да не пие. От класа й има едно- две деца, които пушат.

# 107
Познайте кой пише домашно в този час? Да, след като цяла ваканция не благоволи.

# 108
Познайте кой пише домашно в този час? Да, след като цяла ваканция не благоволи.
+ 1, както се казва. Геометрия, която никак не му е на сърце.

# 109
Може ли някой да ми изпрати пробния тест по БЕЛ на Междучасие като лично съобщение? Ще Ви бъда много благодарна!
П.П. Нямам достъп до пощата.
Имам.теста и отговорите, но като лично съобщение не мога да пратя файлове.

# 110
Домашните ще се пишат утре в последният момент 😅 има и за школите домашни. Още само 6 месеца и ще се отървем от тази мъка.

# 111
  • shumen
Нашите още не са започнали с геометрията.От сега подозирам,че ще му е трудна и не на сърце.
Моя днес уж ще пише и учи.Ще видим дали ще отвори нещо.

# 112
Браво на децата, моята още спи😂
на моето момиче геометрията ѝ е по-лесно поне засега. Тези днес направихме няколко теста, които Фортуна беше качила. Като цяло добре се справя. По БЕЛ е добре, но я накарах да си припомни произведенията от 5 и 6 клас. Даже започна да рецитира "Братчетата на Гаврош". Тук се обърква кое произведение на кой автор е, но да се надяваме и това да се изчисти.

# 113
gigi-gagi, успокои ме, че не само аз давам задачи през ваканцията и следя за решаването им. Наборката няма лоши оценки по математика, даже са прекалено добри според мен. Вярно, че много настоявам да решава, проверявам какво е направила. Дъщеря ми каза, че в училище се съсредоточава и някак ѝ идвали знанията 😃, затова се справяла. Донесе вкъщи класното, тип НВО беше като първата част . Като сложност според мен беше като реално НВО от последните една - две години (приключиха алгебрата, та само на нея беше класното). За една точка е влязла в шестицата. Още две деца имат шестици, едното е с амбиции за МГ.
Като сложност НВО от 2025 и 2024 ѝ бяха много лесни (реши задачите, които може да решава с взетия досега материал). НВО 2023 я затрудни малко повече. На следващо място по трудност са ѝ тестовете от сборника, който споделих с вас (прилично се справя). Най-сложни са ѝ ПИ, които споделяте тук.

По БЕЛ я оставих сама да се справя през първия срок и има пропуски, но са върху материала от 6 клас. Извадих сборниците, които купих за лятото (от единия има доста тестове, които не е решила, та ще има да се занимава).

Тези, които купихте "Забавно редактиране", доволни ли сте от помагалото?

П. П. gigi-gagi, и моята още спи. 😊 Закуската е готова, отивам да я събудя и да ѝ кажа какво съм ѝ замислила за днес. 😁

# 114
  • shumen
Браво на децата.Моя сега стана,закуси и ще учи за Понеделник.Ама като гледам какъв мързел го на е налегнал едва ли.
По БЕЛ и Литература се справя,но МАТ е мъка.Повече от 4,най-много 5 не може да изкара,а ходи на уроци.

# 115
gigi-gagi, успокои ме, че не само аз давам задачи през ваканцията и следя за решаването им. Наборката няма лоши оценки по математика, даже са прекалено добри според мен. Вярно, че много настоявам да решава, проверявам какво е направила. Дъщеря ми каза, че в училище се съсредоточава и някак ѝ идвали знанията 😃, затова се справяла. Донесе вкъщи класното, тип НВО беше като първата част . Като сложност според мен беше като реално НВО от последните една - две години (приключиха алгебрата, та само на нея беше класното). За една точка е влязла в шестицата. Още две деца имат шестици, едното е с амбиции за МГ.
Като сложност НВО от 2025 и 2024 ѝ бяха много лесни (реши задачите, които може да решава с взетия досега материал). НВО 2023 я затрудни малко повече. На следващо място по трудност са ѝ тестовете от сборника, който споделих с вас (прилично се справя). Най-сложни са ѝ ПИ, които споделяте тук.

По БЕЛ я оставих сама да се справя през първия срок и има пропуски, но са върху материала от 6 клас. Извадих сборниците, които купих за лятото (от единия има доста тестове, които не е решила, та ще има да се занимава).

Тези, които купихте "Забавно редактиране", доволни ли сте от помагалото?

П. П. gigi-gagi, и моята още спи. 😊 Закуската е готова, отивам да я събудя и да ѝ кажа какво съм ѝ замислила за днес. 😁

На курса по БЕЛ на дъщеря ми работят по "Забавно редактиране" и има доста голям напредък по частта с редактирането - естествено, не съм сигурна, дали е само заради помагалото, но според мен обхваща различни видове грешки. Освен това има много текстове и детето може да си коригира на воля колкото иска. Wink

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 10:59 от mimi 1234

# 116
При нас също математиката е мъка. Ако върже пет ще е направо триумф. Аз затова се притеснявам. Не знам как вкъщи успява да реши задачите дори от втората част,юа в училище едва изкарва пет, повече четири. Даже сега на класното има четворка. Ще чакам в понеделник да видя какви са ѝ грешките. Затова питах как ви се виждат тестовете от помагалото качено от Фортуна. Според моята са много лесни. В училище били много по-трудно. Дъщеря ми каза, че математиката се занимава основно с децата, които ходят по състезания. От нашия клас две отиват на следващия кръг от олимпиадата, но си мисля че трябва и на другите да се обърне внимание. Не всички мечтаят да са математици.

# 117
  • София
Gigi-gagi, вероятно им дава по-трудни задачи в училище. И оценяването е може би режещо. Да не се скапва детето. Другите в класа как се справят, знаеш ли, без "олимпийците"?

# 118
И аз се опитвам да я събудя от зимен сън. Виждам, че има затруднения да започне сама и с мотивацията като цяло. Ваканциите винаги при нея не действат добре. Отпуска се и после много трудно обратно в график. Вчера я замъкнах на някакъв йога курс - сила и мобилност(каза, че и е харесало), а днес на пробна тренировка по тенис на маса с брат и. Някак да я извадя от летаргията. В 15 часа ще се включи на урок по БЕЛ(извънреден). Замислила съм се и за някакво спортно училище с волейбол. В интернет ми излиза  132 -ро СУ, ж.к. Бъкстон. Дали някой има отзиви?

# 119
  • София
132ро е зле. Ползва се в случаи, когато трябва да се завърши гимназия. Там може и да не се ходи на училище. Отдавна не е спортно.

Общи условия

Активация на акаунт