Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 12 818
  • 482
  •   2
Отговори
# 465
  • у дома
Ако в усл е дадена табличка то трябва задължително да се попълни -по спомени  НВО 2015 беше така. Иначе ако детето е описало подробно кое какво  е няма проблем има ли табличка или не...Обаче по наблюдения без табличка просто не описват напр. х-нормата на първия работник ,а по условие втори работник  изработва 20 детайла повече
х+20-нормата на втория работник и т.н,а ако е с табличка това е заложено в клетките на таблицата.

# 466
  • пустинята Гоби
Точно това щях да напиша и аз - таблицата замества част от разписанието на задачата, затова е полезна. Специално за задачи за път не мисля, че толкова помага за решението, колкото чертежа, ама ходи обяснявай. Караме се постоянно вкъщи да има чертеж и да се описва подробно задачата.

# 467
  • shumen
И аз само повтарям да се пишат подробно задачите и да се чете условието какво се иска,но кои ли ме чува.

# 468
  • Пловдив
Mishlence,на Регалия  ПИ като минат  дали ще ти е възможно да ги сравниш по -лесни или по-трудни са от тези на ОТ?
Моята не иска да я записвам,нещо енергоспестяващо взе да го раздава.Баш сега  любовни трепети я тресат .Решила е,че на ПИ на ОТ се е представила прилично и не ще да си дава зор.

# 469
ПИ на ОТ беше лесен за дъщеря ми.
Онзи ден го решава. Другата седмица е на ПИ в "Материка ".
По математика все още има някои затруднения, но има и напредък.
По БЕЛ я затруднява граматиката. С текста се справя прилично, макар че може още. Най-лесно и успешно се справя с въпросите по литература.
В началото на учебната година беше изявила желание да ходи на олимпиадата по БЕЛ, после се отказа и не се записа, защото не бил същия формат като миналата година и явно не се чувства подготвена.
Купих ѝ две помагала по БЕЛ (на Веди и Просвета), които могат да се ползват за текуща подготовка, има и тестове по формата на НВО.

# 470
  • shumen
Princess Leia,и моя взе да го дава енергоспестяващ.
Fortuna,и моя по Математика има затруднения все още.По БЕЛ се справя,но има още какво да се изисква.

# 471
  • София, Младост
Пропусна днес ПИ по БЕЛ в НИЯ. Много кашля. Ще се договорим за друга дата.

# 472
  • shumen
Viliandar,да се оправя бързо набора.Кашлицата е ужасна.
Лошото е,че утре имат лека атлетика и не ми се иска да играе,а без бележка госпожата им не се съгласява.
Моя и той още прокашля,а пие АБ,че и мен зарази.Добре,че поне Т спря да вдига.
Сега пише домашно по География и ще учи по Физика и История за утре.

# 473
Princess Leia, да разбира се, когато минат пробните в Регалия ще дам отзиви. Те са на 8-ми февруари по БЕЛ и на 22-ри по математика.

На мен ми се иска дъщерята да я пратя на повечко ПИ, за да свиква с формата, пък и да следя да не изскочат пропуски.
Тя се притесняваше от това, че на ПИ в ОТ не се справи добре с преразказа и помоли учителката от частните уроци да ѝ дава преразкази, та се разбраха, че вече всеки път ще прави преразказ за домашна. Също така сама си реши, че изказа ѝ се е влошил, защото напоследък не чете толкова книги, както преди и започна пак да чете редовно.

# 474
  • Пловдив
Mishlence, благодаря!
Моята ще прави още ПИ в ОТ,но исках и на други  да пробва.Предложих и на Търговската гимназия поне,но ме отряза.
Тя си повярва с тези ПИ,а не знам спрямо други школи каква трудност е.Просто не ми се иска да се отпуска.
Успех на наборката,ще се справи щом е постоянна!🙂

# 475
  • До морето
При нас другият уикенд са първите пробни по БЕЛ и Математика, макар че май се говори за удължаване на грипната ваканция и не знам при това положение ще има ли изпити.
И на класното по математика изкара шестица. 5,57 де, ама го броим. Като иска може, като се заблее обаче....

# 476
  • shumen
При нас пробни не съм чула да има все още.
Boho chic,ако удължат грипната ваканция не би трябвало да има изпити.
Моя днес е по добре.Почти не кашля и няма Т,но зарази и мен.

# 477
Бързо оздравяване на болните набори!
Моята е все още "сговорчива" нищо, че и при нас понякога избухват искри.
Да се оплача от нашето училище - не им се занимава явно на учителите да организират олимпиади събота или неделя. Олимпиадите са в учебни дни 10 мин след приключването на последния час ... За олимпиадата по Химия се е разправяла с учителя по физическо (който по принцип е много неразбран) да я пусне поне 5 мин по-рано да се преоблече и да се придвижи.
Направо почвам да ги съжалявам децата и днес пак си говорихме с моята, че нищо не е на всяка цена. Усещам я, че се панира, че някъде ще направи някоя глупава грешка и се тормози.
Днес е от 9 до 18 в НПМГ - пробен, извънреден час по БЕЛ и Химия. Върна се за 2 часа да обядва.
Утре е от 8 до 13:50 на училище и 14 започва олимпиадата по биология  и сигурно ще бъде поне до 16. Безумно е това натоварване.
Поне вече съботата ще й е свободна и се надявам да успявам да прокарам някой-друг втори модул и текст за редактиране.
Вижда се вече края на първия срок... Тепърва очаквам и по-сериозен сблъсък с геометричните задачи. Днес четох за предложение за удължаване на междусрочната ваканция от 3 до 6ти февруари. Хем е добре, че ще поемат повече въздух децата, хем материалът си седи и след това ще препускат през него.

# 478
  • shumen
Jsed,моя всеки Понеделник е така.От 7,30 до 16 са на училище,идва за час,яде и отива на Английски от 17 до 18 часа.Добре че уикенда си помага и учи за Вторник.Виждам го,че е доста изморен.Ето тази седмица беше болен и беше вкъщи и спеше сутрин до 10 часа,а вечер лягаше най-късно 22.30-23.00 часа.
Тяхната госпожа по Физическо също е много неразбрана и без бележка не се съгласява да ги освобождава,а мен ми се иска да не играе поне малко,че много се изпотява,а още не се е оправил напълно.
Моя още прокашля не много,но поне 10 пъти за деня.Утре го връщам на училище.

# 479
  • у дома
Аз бих говорила с учителката от уроците да го размести с друго дете и да е в друг ден-винаги може при желание.

Общи условия

Активация на акаунт