Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 21 546
  • 768
  •   5
Отговори
# 735
В клуба на болните съм - с ужасното комбо, което тестовете не отчитат ни като грип, нито като ковид. Отвратително е (за който не е минал през това)! Има ли надежда децата да не се тръшнат?
Думите на нашата докторка,, Първи ден е рано за тест, трети е късно". Но трябва да изчакаш. Тестове не хващат. Права си. Пихме Тамуфлу, но 4 дни не станахме от леглата. Коварен е. Бързо оздравяване.

# 736
  • у дома
Дано някое дете днес е на ПИ във Вектор Варна и се споделят после задачите-техните ПИ винаги са били хубави.

Ние не винаги боледуваме заедно-едното ми дете боледува много,а аз и др дете почти не.
През декември единия светна на теста за грип,личната вкл Тамифлу и на 2рия ден беше добре,аз и др не се разболяхме,въпреки контактите с него.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 11:25 от svetlaem

# 737
Болните да оздравяват, околните да не ги хваща.
Синът ми е изкарал 82 точки но ПИ по БЕЛ в Междучасие. Не че е лош резултат, но му казвам, че до НВО трябва да мине 90, а той ми отговори с Да бе, да. Ще го питам после при реденето на желанията какво ще прави, ако изкара нисък резултат.

# 738
Благодаря ви за информацията!
Скрит текст:
Трети ден ми е и съм значително по-добре. Тест правих първия ден - валиден и чист като сълза. Затова не взех Тамифлу. Само симптоматични пия. От дете не съм вдигала високи температури, сега 2 дни бях с 39, спадаща за кратко до под 38°. Няколко познати, а и част от вас споделят, че не всички, обитаващи едно домакинство, се разболяват. Много се надявам и при нас да е така.

# 739
Бързо оздравяване на всички!
Аз не знам как ще се оправи моята седмокласничка...не работи добре на тестове и това е. Резултатите от пробните са трагични, а се справя отлично в училище, на творчески задачи и в школите, които посещава..

# 740
Имам опит с пробните на Междучасие и са по-трудни от реалното НВО и по бел, и по мат.
Така че точки над 80 на ПИ в Междучасие е чудесен резултат и спокойно можете да очаквате над 90 на реалния

# 741
Наборът има 5 по български за срока. А уж учителката обеща да го изпита за повишаване. Дано втория срок се пребори за шестица.
Правихме кръвни изследвания и са добри. Поне изключихме синдром на раздразнените черва. След няколко седмици ще пуснем кръв  за глутенова непоносимост. Четох за доктор Байчева и звънях в болница Надежда, но там за февруари няма вече часове. Далече сме от София, но ако се наложи, ще дойдем.
Наистина в тази възраст и този стряскащ 7-ми клас - като нищо може да е на нервна почва.
Ако не минава може да пуснете и изследване на Хеликобактер пилори. Взима се от фецес.

# 742
  • Където морето целува небето...
Благодаря ви за информацията!
Скрит текст:
Трети ден ми е и съм значително по-добре. Тест правих първия ден - валиден и чист като сълза. Затова не взех Тамифлу. Само симптоматични пия. От дете не съм вдигала високи температури, сега 2 дни бях с 39, спадаща за кратко до под 38°. Няколко познати, а и част от вас споделят, че не всички, обитаващи едно домакинство, се разболяват. Много се надявам и при нас да е така.
Спокойно, може и никой друг да не лепне вируса. При нас точно този, който не се лови от тестове (домашен и лабораторен правихме) донесе малкото дете. Някакъв ужас беше с много висока температура и силни болки в костите. Лепна го набора, който го изкара много по-тежко от нея, с всички възможни екстри. Баща им, който от въздуха лепва бацилите не го хвана, както и аз, като 5 дни спах на едно легло с малката, докато беше зле.

# 743
Mamma Suzanna, вие с таткото ваксинирани ли сте за грип? Никога не съм мислила по този въпрос, тъй като винаги карам всичко, но леко. Тази година (вече е късно, но за догодина) силно се замислям...

# 744
  • shumen
Моя днес прави проект по ИУЧ МАТ за 03.02.на урока за построения с линийка и пергел.Уж беше за 09.02.и онзи ден господина им казал,че го иска за първия ден от втория срок.
Детелина,ние преди години се ваксинирахме и пак изкарвахме грипа и правихме усложнения и спрях.

# 745
Усложнения при сравнително млади хора? danaeka, или почвате късно лечението, или нещо с имунитета не е наред...

Успех на химиците утре! Нашето наборче отива за спорта, без специална подготовка и без мераци за участия в класирания. За когото е важно пожелавам max!

# 746
  • shumen
Детелина,не знам защо,но пак се разболявахме и правихме усложнения и се отказах тогава.Лечението започвах от ден първи със симптоматични,но при мен поне не действаха и ставаше по-зле.
Успех на химиците утре!

# 747
  • Където морето целува небето...
Mamma Suzanna, вие с таткото ваксинирани ли сте за грип? Никога не съм мислила по този въпрос, тъй като винаги карам всичко, но леко. Тази година (вече е късно, но за догодина) силно се замислям...
Не, не сме ваксинирани.

# 748
  • София
Ние се ваксинирахме всички срещу грип и тази и миналата година. Не карахме грип миналата година, тази ще видим.
Наборът цяла седмица беше на ски и сега е уморен, днес следобед заспа. Каза да го събудя рано утре, че има да пише много неща по български.

# 749
Guinness , дано бързо се открие причината за неразположението на детето и да отминава бързо. 🤗
Бързо оздравяване на болните. 🤗
Ние се ваксинираме против грип, включително и детето вече трета година (преди много години имаше период, в който се ваксинирахме ежегодно, после прекъснахме, от 3 години подновихме). Не сме се разболявали (детето се разболя тази есен преди да успея да я ваксинирам). Без проблем понасяме ваксината.

Вчера беше много емоционален ден. Дъщеря ми беше за първи път на ПИ по математика. Блокирала още на първата задача, после успяла да се събере. Каза, че по едно време щяла да се разплаче, после ѝ станало смешно, после пък започнала да трепери. В колата се разплака, после заспа по пътя. Успокоих я, че първото явяване е да види как протича изпита, да се ориентира как да си разпредели времето, пък точките, колкото, толкова.
 Беше на ПИ в Материка. Каза, че били трудни задачите. Докато чакахме да влязат едно момиче сподели с проятелчета, че нейна позната е била преди обяд на ПИ и втория модул бил много труден, дори имало преждевременно излезли деца.
Нямало е интегрирани задачи, само по математика.

Общи условия

Активация на акаунт