ЮЛСКИ мами обикалят и за форум време не оставят!

• 11 922
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Мами, поздравявам вас и семействата ви! Да са живи и здрави дребосъците, и много положителни летни емоции!!!!

Всъщност искам да ви помоля, да дарим спасителен лев чрез СМС на номер 1365 за малкия Светльо, ..той е с тежка форма на левкемия за него няма лято, няма положителни емоции..
Моля ви ..всяко отлагане е фатално. Имаме 2 месеца ...после...

# 256
  • Габрово
Мами, поздравявам вас и семействата ви! Да са живи и здрави дребосъците, и много положителни летни емоции!!!!

Всъщност искам да ви помоля, да дарим спасителен лев чрез СМС на номер 1365 за малкия Светльо, ..той е с тежка форма на левкемия за него няма лято, няма положителни емоции..
Моля ви ..всяко отлагане е фатално. Имаме 2 месеца ...после...

Praynig Praynig Praynig
Ще кажа и на приятели.

# 257
  • Казанлък(Бургас)
Честита месечинка на София на мама Писана!

Честити нови зъбчета!Ние си имаме само 2 засега!

Болните  бързо да оздравяват!

От почти седмица и ние боледуваме.Първо Филип имаше температура,зачервено гърло и хрема.А от три дена и аз съм така!А днес главата ми ще се пръсне от болка.

Karil Пратих СМС и ще се моля за малкия Светльо.

# 258
  • През девет земи в десета
Здравейте и от нас,най-накрая успях да стигна до компа Party

Нанни и аз точно като вашето шише исках,но попаднах на това и ми хареса Peace

Бетта,ето мястото,което се натиска:

Цвети също започна да казва доста думички:мама,баба,тата,деде,айде,ей,не,да и много хубаво казва букавата р,но не в дума,а си бръмчи,когато пусна музика пее много смешно с на-на-на.Маха за чао,сяда и се изправя сама и вече тича с проходилката,даваме боц и даже на себе си като се гледа в огледалото прави боц и се залива от смях. JoyКато я държа за ръчичките обикаля цялата къща,но нещо и на мене не ми е останал кръст за такива упражнения.С дистанционното си играе и определено знае за какво служи.Това е и единственното нещо ,което не е за игра,но и го давам,докато седи на гърнето.Гледа си ТВ детето. Simple Smile

Карил  Peace

При скарлатина ако има обрив по лицето,точно около устата и брадичката остава участък който не е изприщен и седи по бял от останалата кожа.Ръба на езика ще е огненочервен и може да има налепи по сливиците.Не е задължително да има обрив по тялото.Преди да започнеш да даваш антибиотик е добре да се вземе гърлен скрет за да се установи дали причинителя е бета хемолитичен стрептокок,който причинява обрива при скарлатината или е обикновена ангина!При скарлатина лечението продължава минимум десет дни със пеницилин-съдържащ антибиотик.В случая най удачен може би ще е Оспен.Но като ви вземат секрет ще направят и антибиограма.

Slyncho,все забравям да те питам,ти защо се прекръсти?

За сега толкова от мен,похвалих си и аз бебката Embarassed,после пак Peace

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 14:57 от Pigi

# 259
http://www.roditeli.info/children/bss/idea1/
А за Светльо вече го направих на Великден Peace
желая му от все сърце да се оправи милото ще се молим Praynig

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 14:49 от isi_kam

# 260
  • Казанлък(Бургас)
иси кам тов с детските играчки е супер! Peace

# 261
  • Варна
Бетта ,тъкмо търсих описание точно тази част на ухото как се казва и гледам Пиги ти го е обяснила нагледно. Laughing

# 262
  • Габрово
Момичета не е скарлатина, а инфекциозна лимфомононуклеоза /жлезна треска/.
Симтомите са сходни  с ангината и има обрив, като при дребната шарка. Аз снощи сложих диагнозата след като почетох в книгите и днес педиатъра я потвърди, ама джипито не та не алергия от антибиотика #Cussing out.
Ако не бях учила сто години право може би щях да се навия да уча медицина за собствена употреба, ама нейсе много учене трябва  Mr. Green.
И в крайна сметка да затвърдя правилото, че всяка майка знае най-добре за детето си и педиатъра си е педиатър и най-добре той да преглежда децата, а не писача на рецепти за всякакви възрасти. #2gunfire

# 263
  • Варна
Ами както с много неща така и с личните лекари объркаха всичко.Едно е да си общопрактикуващ лекар друго педиатър.Аз за това си  оставих децата при педиатърката и записах и нас при нея.
А вие Радостина от къде сте я лепнали тая треска newsm78

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 16:50 от suzi_a

# 264
  • somewhere over the rainbow
Гледах за Светльо по новините...милото Tired Много е удобно това с смс-ите, иначе не всеки може да се разхожда до банка. Ще кажа на познати Peace
Ели, милата Юл Tired Бързо да свършва всичко Praynig М/у другото на братовчед ми момченцето често боледуваше от отит. Правиха му някаква операция в Пловдив и сега е по-добре. Но дано при вас не се стига до операция Praynig
Вчера най-после се запознахме с Мама Дани и Крис. Големи сладури. Криси и Дая много се харесаха отначало, но после тя почна да вика /много е гръмогласна hahaha/ и младежа се уплаши. Мъча се да й обясня, че мъжете се разкарват по-деликатно, че току-виж не се върнат вече Joy

# 265
  • Габрово
А вие Радостина от къде сте я лепнали тая треска newsm78
От детската градина, характерна е за възраста от 2 до 8 г., но симптомите са много и не при всеки се проявяват всички, може да премине и без обрив и много от лекарите не я разпознават. Педиатърът каза, че 85% от възрастните в Б-я имат антитела към тази болест, т.е. са я боледували под някаква форма.

# 266
Привет и от мен,

тук покрай тоя апартамент вече втора танекия ми връзват и ще взема да стана лоша. Днес трябваше да идва един да отчита тока и не дойде в 2h - чаках го 30 мин #2gunfire В 4.30 трябва пак да се разхождам до там - тоя път пък ще отчитат парното и водата. Дано и те не решат да пропуснат.

За това натискане на ушите бях чела тук из форума, че повечето бебета ги боли от самия натиск и не било показател за инфекция. На Ясмин педиатърката я гледа всеки път с ония уреди с лампички, незнам как се казват  Embarassed

Радостина, Яна, бързо оздравяване на бебчетата.

# 267
  • хасково
Привет от нас.

Честито зъбки на всички

На нас ни излезнаха двата долни наведнъж- само намали яденето , друго не почуствахме.
Честито месечинки!
Ели, бързо оздравяване.
От нашата педка знам, че при съмнение за болка в ушето трябва леко да се натисне до дупчицата и да се прокара пръста от задната страна на ухото към сливиците. Ако има болка детето ще реагира.

Ние казваме: мама , баба, нещо като кака( нямаме в наличност) и разбира се "тати". С "тати "ставаме с "тати "лягаме, като звъни тел. пак "тати "и така до откат. Показва , че ще стане голяма до лампата и само като види лампа вдига ръцете, нито можеш да я нахраниш , нито памперс да смениш , нищо.

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 16:37 от munka1

# 268
  • Sofia
Привет отново

Нани ето погледни тук : http://www.bg-mamma.com/site/content/view/148/61/
Това е в 1-ви микро район лесно се намира мога да обясня на лични ако имаш нужда.Само капачките дето са 60 вместо 30 иначе всичко е описано точно ако има нещо неясно питай пак  Hug

Нашите постижения са че лазим вече много бързо и из целия апартамент,ходим като се държим за двете ръце но не се практикува често  Naughty заради кръста на мама,става си сама където докопа опора даже и по стените,казва баба мама тата дядя и айде,показва колко е голяма и казва как прави баба меца т.е. ръмжи якоооооо,а на музика си се клати много яко седи си на дупето и се поклаща  Joy сега се учим да вдигаме ръката за здравей.Ами мисля че това е за сега от нас.

Оп събуди се бягам

# 269
Момичета,направо ми се реве днес Cry
Ходихме на преглед и онази ти ми докторица ме изкара едва ли не,че не си храня детето,защото било наддало само със 100 грама #2gunfireОбясних й съвсем като на човек,че си суче на поразия,яде си и твърдите храни по режим,но не и не.Накара ме да му купя АМ,за да го дохранвам.Направо като в развиващите се страни все едно   SickИ след една седмица пак на преглед.Дори тя само го видя,че Алекс и за секунда не стои на едно място и дори и легнал непрестанно върти крака ,дупе и всичко възможон.Как да ги качи тези кила това дете newsm78
Дори ми каза ,че вече за вечеря трябва да му давам ЯДЕНЕ-примерно картофи с месо като за големи хора и никакви ти ми там сукания за приспиване или пък АМ в шише.Вече съвсем се обърках,защото тя уж минаваше за по-съвременна доки

Общи условия

Активация на акаунт