ЮЛСКИ мами обикалят и за форум време не оставят!

• 11 916
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
Nanny:
Цитат
Ама много сложно ми става, той се върти, накланя се напред, търка си очите и покрай тях и устата, мазало...него ли да пазя, купата ли да държа...
Aма то и ние сме така,от въртене днес както беше на гърнето се заби по лице на пода! EmbarassedА мазалото и при нас е голямо. ooooh!

Тиция:на мен ми дойде още на 4 месец и то,защото Зоя започна да прави много големи паузи вечер.Имаше дни с 12 часа паузи,не се събуждаше просто.Но за сметка на вечерите,през деня си наваксваше.Понягога на 1-2 часа се хранехме.После нещата се обърнаха.От 5 месец започна пък да яде вечер,обяснавам си го със зъбите,а може и друго да е,знам ли.

# 31
  • ES
Бетта, чудесна пролетна темичка! Имаш усет към красивите неща и подреждането им.

Абе ние не сме правили големи паузи никога ама си ми дойде на 4-ия месец. Май няма да е от паузите в кърменето. Сега ми идва c 10 дена закъснение всеки месец. Ама така ще е докато кърмя.

А ние още нямаме зъбче, нито температура. Е, има дни, в които е неспокоен като вчера, например, и карахме основно на кърма.

Проходилка не съм купила и няма да купувам, но мaй ще имаме нужда от една кошара за игра. Че от както взе да става сам е много опасно да е на леглото и трябва все да съм до него, а това означава да не мога нищичко да свърша. Тъй, че бам в кошарата да се изправя, да си играе... Кошарата ни за спане е в друга стая, неговата си, вече го отделихме, уж да не се събужда, ама не, събужда си се, че на мен ми стана и по трудно да ходя в другата стая. Та тази кошара не можем да я използваме през деня, щото не мога да я местя из стаите, а е и голяма. Тъй, че май ще ни се наложи да вземем още една. Само се чудя дали да не я вземем от БГ, хем да я ползваме за спане за престоя ни там.

Мммм, Лала, сега видях снимките в подписа ти, наистина много са пораснали дечицата ти, да са ти живички и здравички. А Пипи цял мъж е станал и е заприлича повече на теб.

Хайде до скоро!

# 32
  • София
Nanny, като го видях Дани между маргаритките и не можах да се сдържа да не сложа наша подобна снимка като аватар.

Добре, че Яна ходи по голяма нужда сутрин след ставане, че нещо не мога да си представя как бих я хранила на гърнето. Тя се върти ужасно много и ако не я държа (сядам зад нея), направо си тръгва нанякъде, като свърши работата. Тя и като се наяде, си маха лигавника, за да разбера аз, че колкото и да я поднасям тая лъжица, няма да хапне и хапчица повече  Joy.

От вчера давам едно пюре с манго и ни се появиха колики, три пъти се буди, откакто е заспала в 22 часа. Ние все още си имаме колики от някои храни - спанакът например много ни измъчи.

На мен ми дойде точно две седмици, след като захраних Яна и започнахме да правиме нощни паузи от 5 часа.

# 33
Честити месечинки на Ева, Алекс,Цветан, Божидар и Дани! Да са весели и здрави ! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 Tada На Ева вчера и проби първото зъбче, как стана изобщо не разбрах, на обяд при мазането на венеца и започна да ми боцка. Дано и другите избият без проблем. Снощи обаче беше вного кисела. Слънчо, как е Мимето?

# 34

Ох!Спокойна съм,че не е само мойта такава въртОглава(странен пернешки израз)!
  Ели има 4 зъба-2(предните) от долу и 2(вторите!)от горе!
Тиция,аз Ели я отбих постепенно.Намалих кърменето до 3-4 пъти-вечер,нощем и сутрин.След около 2 седмици се разболяхме и двете и се наложи да спра окончателно.Не,че не можех да задържа кърмата,просто исках да спра вече.През цялото това време при напрежение в гърдите изцеждах по малко,докато спре да ме боли.И така кърмата сама спря след време.Преди няколко дни от любопитство проверих има ли нещо и от лявата гърда потече малко коластра!
Избора си е твой,как да постъпиш! Peace
 Винаги забравям(не нарочно,извинявам се) да честитя месечинки и други такива!
Честито на Ева,Алекс,Дани,Божидар и Цветан smile3525 newsm51
 Добре дошли и на новите мами-бонбон и ронкис  bouquet

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 09:57 от MARIAELI

# 35
Добро утро.
Честито на днешните месечинки!
Всички болни дечица да се оправят и да няма повече болни.
Лала,голям мъж си имаш ти.Дано болестите вече са далеч от вас   bouquet
И Ема от известно време е станала голям въртел,изобщо не седи на едно място.Направо ме прави рошава  Crazy Пълзи на зад и това е,като стигне до някъде където не може да продължи заден ход започва да мрънка и обръща посоката като се върти по корем.Абе големи образи стават,но понякога идва в повечко...
Вече е доста по-спокойна,и дано за напред да е така  Praynig
На мен ми дойде седмица след като ми спряха лохийте,и от тогава не пропуска.
Аз още не съм приключила с чистенето,а да кажате че чистя кой знае какво-не,една мижава гарсониера,но си е бавна работа като вдигаш всичко и всикчко мия и пера  Crazy

Чао за сега!

# 36
  • Габрово

baloniЧестити месечинки на Ева, Алекс,Цветан и Божидар! baloni
 Да са весели и здрави !

Специална честитка на Данчо-Капитанчо на мама Нанни и татко Кредор!
Да е много здрав и щастлив!
newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67 newsm67

# 37
Някой знае ли как става отбиването на кърмачето,защото май се замислям вече над това.Не ми се иска,но не ми идва цикъл,заради кърменето и това и се отразява много зле на организма и на миомата  Sick
Аз изобщо не успях да установя връзка между кърменето и цикъла- и при мен като при Попова, ми дойде седмица след свършването на лохиите. А за връзката на цикъла с това подчертаното не знам нищо, а би трябвало Embarassed Кажи нещо повече.

# 38
Тиция искам да напиша аз как спрях, а не да давам съвет,всеки сам ще си прецени в крайна сметка!Та аз си насъбрах мнения и идеи от много места включително форум,комшийки,майки,баби,педиатърката и така си направих мое си общо виждане какво да правя!Първо си минах на 2 кърмения сутрин и вечер,нощно нямахме!Сутрин кърмех като стане към7-8 после попара в 9-10,пюре на обяд и каша към 17 а вечер пак кърмех!Реших че мога пюрето да го заместя с нещо от кухнята, а кашата също с нещо от кухнята и я записах!Така на обяд давах основното от кухнята а към 17 крема !Кърмех 1 месец като си бях и на кухня,къде от кухня къде на пюре, но постепенно взе да си яде от кухнята!Така в края на месеца със кухня, реших да спра и кърменето,като във втория месец вече не давах, и то от 1во число на месеца, вече си го реших като срок и си казах от 1ви не давам!Много трудно ми беше като решение защото си е емоционално и незнам на детето, на на мен ми беше гузно!Карай мина, но да го преодолея беше трудно,плаках че не съм силна и че не мога да издържа да я кърмя,но определено си знаех че ако продължа после ще ми е още по- трудно спирането!Много съм емоционална и чувствителна(да се гръмна #2gunfire)
Та от 1. 04. вече не я кърмя, давам си и Нан2 и пак от кухнята си хапва във същия ред!Сега 23 дена по-късно да кажа че съм пробвала да и дам за пробата, но тя не ще, не иска и да ме види,сърди се явно Laughing,само ги гледа и ги бара и им се смее!Не се сеща явно вече за тях,наяжда си се с другото!
Може да пробваш да запишеш на кухня и да даваш по няколко лъжички на обяд от яденето и следобяд от кремчето!Постепенно ще прояде и със кърменето ще решиш постепенно да го спреш!Не знам колко и дали и през ноща кърмиш, но и момичетата са казали като намалиш кърменията природата си знае работата,Аз точно така направих и нито съм се изцеждала нито имах напрежение но от 2 кърмения да спреш е по лесно, така че ги намали до 2 първо!
Благодаря на всички които са ми помогнали и са ми дали съвет или изказали мнение, защото така са ми помогнали аз да си взема мое решение!  bouquet

А докато пишех надълго и нашироко моето бивше кърмаче взело че заспало в кошарката за игра! Wink

Честити месечинки!Здрави весели игривки!  bouquet

Бай до скоро! Hug

П.П. Тиция в кухнята дават макарони, да не те учудва, спагети ,кус кус,има и пюрета даже със кус кус на бебевита мисля че бяха!!newsm78

А на мен пък си ми дойде на 2рия месец след раждането! newsm78

# 39
  • Варна
Честити месечинки Party Party PartyМноооооооого специални поздрави на Данката Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ние се храним така:
сутрин около 8ч-240мл АМ
Наобяд-зеленчуково пюре+жълтък/месно пюре
около 16ч-попара ,кисел,грис +плод или каша
преди лягане-240мл АМ+2бискв.Плазмон
м/ храненията плодово пюре по 1/2

Честити зъбенца,на всички новоозъбени дечица tooth

# 40
Добро утро и от мен Stop
Betta   bouquet
Хайде и аз да попиша малко  Embarassed
Nanny,Arlina,ужас с това акане по време на ядене  Grinning.Може пък след време малко да им се промени режима и сами да спрат да акат по време на ядене,знам ли  newsm78.Криси вече 100 пъти сигурно си сменя часовете за голямата работа ,даже сега напоследък е сутрин след ставане и все го изпускам на косъм.И след обед към 17:30 пак  Shocked
Гледам ,че обсъждате цикъла и кърменето-аз нали не кърмя и на мен ми дойде 2 седмици след като спрях да кърмя,но от тогава ми идва,когато си поиска и винаги е мн болезнен цикъла ми.Преди ми идваше точно на 24-я ден,а сега понякога и на 31-32 ден  Sad.И винаги се чудя да не би да съм пак бременна  ThinkingМай ще излезе вярно едно твърдение,което бях чула преди да забременея:"Ако си имала болезнен и нередовен цикъл след бременността се регулира",а при мен се случи точно обратното -имах "цикъл-мечта" Joy,а сега е някакъв ужас направо  Cry
Момичета,моля ви споделете-по кое време горе-долу излизате на разходки,защото аз вече се виждам в чудо.Криси не иска да спи на вън,спи му се,но му е по-интересно да гледа,да си бута количката,но не и да спи-и се започва едно мрънкане-ужас е направо  SadИ сега като е хубаво времето,излизаме към 13 часа/нещо не мога да се оправя по-рано  Embarassed/и като се приберем към 18 ч.,заспива от раз и се налага да го будя към 20:30,за да заспи после към 21:30 ч.И не знам как да процедирам вече  newsm78 Сутри все още е хладно и не става да излизаме към 10,после да се прибираме на обед и след обед пак да сме навън ,та не знам какво ще правя. newsm78
Вчера бяхме на р.д. на едно детенце в KFC-еми просто не си струваше-и от към ораганизация,и като подход към децата.Най-голямото дете беше на около 7 год.,а най-малкият беше Криси.А менюто за децата беше бургер,пържени картофи,сок и тортата/която предтсавляваше една мноого голяма поничка с крем и шоколад/. #Crazy.И рожденника,който стана на 1 год. яде от всичко  #Crazy.А Криси си яде пюрето на мама и изпи само сокчето.
Ох,нещо много се разписах и пак май нищо не казах,ама така е-като мозъка ми ноще спи  Joy
Хайде,слънчев ден на всички   bouquet

# 41
Здравейте майчета. Честито на месечинките.
Менюто на Цвети е следното 7 - кърма, 11,30 - 250гр. зел./месно пюре, 3,30-4,00 - кърма, 6,30-7,00 - 250гр. плодово пюре+каша, 9,30-10 - кърма. Аз не съм привърженик на кърменето на поискване а и Цвети не е настоявала за такъв начин на хранене, затова засега си се кърмим 3 пъти и има 2 заместени хранения, ако наддава си мисля така да остане до годинката и после да намаля кърменията на 2, ще видим.
И на мен цикълът ми още не е дошъл изглежда трите кърмения са достатъчни за да не ми идва още.

# 42
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Честито на месечинките днес!

Tizija, погледни тази статия:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/569/76/
Аз не знам за споменатата от теб връзка между кърменето и миомата  newsm78. Ние се кърмим сутрин и вечер, а след следобедното хранене цоква по малко.
Didi_fiesta, ние излизаме или към 10 до 12ч или след 14ч. Когато се позатопли следобедните разходки ще са доста по-късно. На Вяра, ако й се спи, като излезем, заспива моменталически!

Бързо оздравяване на болните!

Весел и слънчев ден  sun!

# 43
Здравейте.
Честити месечинки   bouquet!!! Да растат весели и щастливи деца.
Бета,   bouquet за темичката!
Tizija, нашия режим е следния:
6.00-6.30 кърма, но реших вече да дохранвам с АМ, че май не му стига.
9.00-9.30 закуска: АМ с бисквитка, каша, настърган плод с бисквитка
12.30-13.00 обяд: през ден зеленчуково пюре и месно пюре /вчера захочнах да въвеждам и по малко жълтък/
16.30-17.00 следобедна закуска: каша, плодово пюре с бисквитка
20.00-20.30 АМ + кърмене преди сън, но много рядко, тъй като той започна да отказва и аз се възползвам от това  Embarassed
На мен ми дойде преди седмица, но и кърмата много ми намаля, тъй като Тито започна да отказва да суче дори и през нощта, когато му се спи. Сигурно не му е интересно вече като пуска много малко. За отбиването си мисля, че и ти може да намалиш кърменията до сутрин и вечер и постепенно и тях да премахнеш. Вечер примерно децата са доста изморени и гладни така че може да му даваш АМ, но преди това се увери, че детето харесва млякото. Аз смених две марки, че преди това не хареса Симилака. Сага давам Аптамил2 и е ОК.

Иначе при нас няма много нови неща. Тито започна да се изправя вече самичък и постоянно иска да обикаля /да ми е жив и здряв кръста  Mr. Green/. От 4-5 дена започнахме да правим голямата работа в гърнето, но само сутрин след ставане. През другото време не мога да го усетя  newsm78. Поне съм радостна, че вече не плаче като седне, но трябва да имам нещо под ръка да го занимавам, че иначе не стои.

Бързо оздравяване на болните!

Весел ден на всички  Hug.

# 44
  • Габрово
Върнахме се от масаж и малко ще попиша докато детенце спи, уморено от фитнеса.
Днес от мерак да го науча на гърне щеше да се пребие горкото ooooh!, падна по нос и голям рев беше, изобщо не иска на гърне.
Нашият режим е :
5.00-6.30 АМ;
9.00-9.30 АМ;
12.30-13.00 зеленчуково пюре + жълтък/месно;
15.30-16.00 АМ;
18.30-19.00 каша+плодово пюре;
21.30 АМ.
Искам да попитам майчетат, който готвят пюрета, откъде купуват месото и какво месо точно, защото Теди не харесва готовите пюрета и ще трябва да му готвя.
Ние сме назад със захранването още, само пуешко съм давала, но не му харесва.
Ох, отивам, че ме викат feeding

Общи условия

Активация на акаунт