ЮЛСКИ мами обикалят и за форум време не оставят!

• 11 920
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Честито на всички месечинки!
Ето нашето режимче: 8.00 попара;АМ мляко с гриз и плод;АМ мляко с бисквити
12.00 зеленчуково пюре;месно пюре(жълтък още не съм давала и май скоро няма да дам)
16.00 плодово;кремче
20.00 каша с АМ
Май като гледам ние сме най оскъдни в храненето,но то мойто си е злоядо от както се е родило.Ама важното е,че си наддава повече от добре.Ние АМ мляко не пиеме от 5 месечни.Просто спря в един момент и сега се опитвам където мога да бутам от него.

# 46
  • ES
6.00-6.30 кърма, но реших вече да дохранвам с АМ, че май не му стига.
Как разбра, че не му стига?

# 47
Radostina,
аз давам единствено заешко и пилешко,защото имам домашни от село и съм сигурна,че са чисти.Имам приятели,които се занимават с птицевъдсто и те са ми казвали,че на всички гадинки им дават хормони и разни боклуци ,за да наддават по-бързо и повече,а така и печалбата да е повече.Заради това не смея да купувам пуешко и други меса и ползвам,само каквото имам под ръка.

# 48
  • Габрово
Radostina,
аз давам единствено заешко и пилешко,защото имам домашни от село и съм сигурна,че са чисти.Имам приятели,които се занимават с птицевъдсто и те са ми казвали,че на всички гадинки им дават хормони и разни боклуци ,за да наддават по-бързо и повече,а така и печалбата да е повече.Заради това не смея да купувам пуешко и други меса и ползвам,само каквото имам под ръка.
Аз затова питам, защото постоянно гледам по телевизията за хормони, антибиотици, пестициди и нитрати. Вече незнам какво да купувам и давам, но каква е гаранцията, че в българските пюрета продуктите са по-чисти, а не като тези, които продават в магазините?
Майка скоро гледала предаване за плодовете и зеленчуците, които се продават в България, силно завишено съдържание на пестициди, което води до повишаване на заболеваемостта от рак особено при децата Sad. И аз изумявам вече с какво да си храня децата.

# 49
  • София
radostina, аз давам заек от село, иначе хипски и герберски пюрета. Освен да изровите роднини или познати от село, от които да си купите домашно, друго не мога да те посъветвам. Можеш да купиш пиле, пуйка, телешко, заек, да го свариш, пасираш и замразиш в ледарника на кубчета и после да си добавяш по едно в пюрето - едно кубче е по около 20 грама. Или пък можеш да го нарежеш сурово на парченца и да замразиш всяко в отделно пликче.

elip, не беше писала скоро  Hug. Преди, като не даваше АМ, беше казала, че режимът ви е почти като нашия. А сега като даваш АМ, събужда ли се нощем?

# 50
  bouquet  bouquetЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ!  bouquet  bouquet

Месо за сега съм давала само от пюрета,като български пюрета не копувам! Naughty
Диди:и ние излизаме към 13:00 часа,че и по-късно някой път.Не можем да се сколасаме по-рано. Mr. Green
Чета,че грис давате newsm78Не беше ми хрумвало точно за грис,а ми се иска да поразнообразя малко.Я кажете как го приготвяте.Аз от 2 седмици пък кисел и правя.Става страшно бързо и лесно и го харесва. Peace
Да питам и още нещо.Трябва ли да давам като спра да кърмя АМ?  newsm78Мисля,че ми се върти из главата от четеното из форума,че е хубаво да се дава до 1,5 год.Или мога да давам вместо АМ кисело мляко.Не че съм давала де,ама смятам да го въведа тези дни,че не може само с каши и кисели.

# 51
  • Sofia
Привет за днес

Hug ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ!   Hug

Tizija Ние се храним така:
9,00-9,30 АМ 180мл от скоро по 150мл
13,00-13,30 Пюре зеленчук с жълтък/през ден месо/
16,30 кисел , кус кус , кремчета
19,30 попара или каша
22,30 АМ 180мл
И като става въпрос за ядене при нас вече е невъзможно да се яде в нейно присъствие иска да опита от всичко което ядем ние  ooooh! без значение че тя е яла преди 5 секунди

Didi_fiesta Ние до вчера спяхме до 8,30-9,00 след това в 11,00 за час час и половина после обяд и излизах само следобед за 2 часа на разходка през което време не спи и не и се спи.Но даже и да и се приспи навън при нас не е проблем заспива си  Peace

Месо дава само каквото имам домашно  Peace

Моето чадо днес реши да спи до 11,00 часа от снощи от 10.30  Shocked и съответно ни беше първо хранене след това реши в 3,30 да заспи гладна  ooooh! та така до 6,30 ни беше второ хранене за деня.Незнам какво и става днес мисля че са зъби  newsm78 Дано е това

# 52
  • София
arllina разбира се,че ще даваш АМ като спреш да кърмиш.Киселото мляко е добре да се дава след 1г. пък и не виждам какво толкова му харесват на него.Не може да се сравни с АМ по нищо. Naughty. Сега ще ти кажа как правя гриз(пшенична или оризова-пшеничната е по ситна от другата) : 1с.л. я слагам постепенно с непрекъснато бъркане(за да не ти стане на бучки) в 150мл. вряща вода.Оставям да поври като бъркам постоянно около 2-3мин. След това слагам вътре 2л.АМ ,1ч.л.масло,1/4 ябълка.Пасирам!Става мнооого вкусно-щом моето злоядо човече го обожава.Можеш без масло ако още не си давала.
mim pl как правиш кус кус?

# 53

И като става въпрос за ядене при нас вече е невъзможно да се яде в нейно присъствие иска да опита от всичко което ядем ние  ooooh! без значение че тя е яла преди 5 секунди

И при нас е същото положение  Sick

Моето чадо днес реши да спи до 11,00 часа от снощи от 10.30  Shocked и съответно ни беше първо хранене след това реши в 3,30 да заспи гладна  ooooh! та така до 6,30 ни беше второ хранене за деня.Незнам какво и става днес мисля че са зъби  newsm78 Дано е това

Според мен не им се яде може би заради жегите.Така си мисля,защото и Криси нещо понамали грамажа на яденето,като се има в предвид каква е лакомия  Joy А може и да е 2 в 1-зъби+жега

Арлина,по принцип АМ се препоръчва и след 1 год. да се дава.Има специални млека за 1-3 год.,които са обогатени с желязо и мн. др. полезни в-ва за децата.
Бета,20 гр.месо не е ли малко  newsm78.ама като се замисля аз слагам около 60 гр. месо,но стават 2 дози поне. Peace

# 54
Честити чесечинки на Даниел на мама Nanny и татко Kredor smile3525 Цветан на мама Ivka76  smile3525 Божидар на мама toni_chetinovа  smile3525 Ева на мама KetiK  newsm51  Алекс на мама IanaAlex smile3525
Tizija - нашият ражим е почти същият като на Ветта и Яна.  Peace
radostina - село си нямаме, за което много страдам още от малка  33uu  и купуваме от Била охладено пилешко, измивам го добре, махам жилките, нарязвам го на парченца, колкото орех и ги замразявам във фризера. После слагам по едно купче при зеленчуците. Заешко давам на Gerber, пуешко - на Hipp, но рядко. За сега тези меса давам.
Цикъл още нямам. Преди ми беше доста болезнен, та като дойде, ще видим как ще е. По  този повод майка ми разправя, че като ми дойде, да се хвана за три стола,  Joy  за да ми е три дни, иначе ми е по 7-8 дни. И за четири ще се хвана ако трябва.  Joy  Joy
Болните мами и бебоци бързо да оздравяват.  Flowers Four Leaf Clover
 lovekiss

# 55
  • Sofia
ronkis Правя го както нормално си се прави само дето го варя повечко почти до кашване и след варенето добавям малко масло 1м.л.АМ и сирене ако искаш по желание това е то.Не пасирам  Peace

За месото аз слагам по 2 бучки в 190гр пюре

Nita Дано помогне това със столовете  Peace щото при мен преди беше по болезнено и по 7 дни .А сега е по безболезнено но пак по 7 та и повечко  ooooh!  ooooh!  ooooh! дни.

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 22:36 от mim_pl

# 56
  • София
didi_fiesta, мисля, че едно кубче е добре, като се има предвид, че в готовите пюрета съдържанието на месо е примерно 8% на 190г пюре. Те се водят добре балансирани, могат да се използват на критерий.

Nita, да ти кажа за цикъла при мен - има подобрение, почти не усещам болки, а преди беше ужас. Но е много по-обилен, а продължителността си е пак около седмица, даже по-скоро удължен ми се струва. Но ти пробвай със столовете все пак  Joy.

Честити месечинки на бебчовците, които днес стават на 9 месеца   bouquet!
И да минат да почерпят мамите  Laughing!

# 57
elip, не беше писала скоро  Hug. Преди, като не даваше АМ, беше казала, че режимът ви е почти като нашия. А сега като даваш АМ, събужда ли се нощем?
Нямаше нищо ново при нас и затова реших да не ви досаждам много  Twisted Evil. Но определено ни липсвахте  Hug.
Относно АМ, отначало Тито се будеше през нощта, но само веднъж /преди това по 2 пъти - в 2, в 4 и в 6 ставахме/, но от около седмица взе да пропуска. Снощи беше третата нощ, в която не се събуди от 8.30 вечерта  newsm44 /но не смея да се похваля още да не промени решението си   Laughing/. Не знам само дали това се дължи на АМ. Нали казват, че детето само щяло да спре да се буди. Може сега да ни е дошло времето /не искам да те отчайвам обаче   Hug/.

6.00-6.30 кърма, но реших вече да дохранвам с АМ, че май не му стига.
Как разбра, че не му стига?
По принцип аз го кърмех на ядене от едната страна и му стигаше, но от около месец започна да изпразва страната и да търси още и затова му давах и от двете страни. Но ми направи впечатление, че от седмица ми изпразва и двете страни и през нощта вече нямаше нищо, тъй като не го чувах да гълта, а само скърцаше като гумен биберон /как само го обясних  Twisted Evil/. А миналия ден направо не пожела да суче сутринта като стана, а беше много гладен, че едва изчака закуската. Снощи не се събуди през нощта, затова си имах кърма, но не знам какво ще е положението утре сутрин  newsm78. Освен това ми се струва, че вече не му прави такова удоволствие да го кърмя. Все още предлагам често, но в повечето случаи той само дръпва няколко пъти докато усети кърмата и пуска. А след това като му предложа вода, пие като невидял  Thinking.
Направих голямо литературно съчинение, но ме извинете  Blush.
Лека нощ на всички  Hug.

# 58
Ето ни и нас..минавам за малко само да ви кажа, че не сме избягали...последният ми изпит е в сряда и сега уча усилено Praynig
Добре дошли на новите мами Hug
Вчера Пламена за първи път се изпишка без памперс Grinning Днес я хванах още 2 пъти..дано за напред да е така. Освн това днес направихме и първата крачица, ама след това не пожела да повтори опита...беше толкова сладка като вдигна ръцете з баланс и тръгна...добре че е мама да я хване обаче Blush
Айде чао за сега

# 59
ИЗГОНИХА КАЛИННННН,ААААААА! smile3514 smile3514 smile3514
Кольo e голям манипулатор! 
Mного ме е яд! Ама много! Как само извъртя вота!ААААААААА! smile3514 smile3512 smile3515

Общи условия

Активация на акаунт