ЮЛСКИ мами обикалят и за форум време не оставят!

• 11 951
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Ели,така е,и Ема има същият поглед като баща си.Но на двете снимки е съвсем различна,сякаш са различни деца.На едната е със строгия поглед,а другата е като ангелче.  Simple Smile  Мен ако питаш,по-добре е с този поглед,та мъжете да имат респект от тях  Joy

Преди малко забравих да напиша за излизането.И аз все не мога да се оправя да изляза по-рано от 13ч.Дори и в момента се помотквам,а си имам работа....Та аз мисля като се затопли да излизам преди обед и след обед.Ема и без това в къщи си откарва по 2-3 часа сън,докато на вън не спи повече от 40 мин.
Айде отивам да се оправям докато малката спи,и после излизаме.

# 76
  • Варна
Честити месечинки на Пиер Павел ,Дориан,Траян  и Митето на Гери_то!!!Да са здрави и послушни!Честито и на вчерашните месечинки Данката ,Цветан,Божидар,Ева и Алекс!

Тези дни не ми остава време да се добера до компютъра.Седи си на страницата и толкоз.
Мамите които перете със Сано максима /аз си купих лилав/как се отразява на цветните дрехи.Прането ми се изпра великолепно и не остана и следа от петънца,но да не действа избелващо на цветните дрехи newsm78.
Трябва да ходим за повторно БЦЖ ,ама все се ослушвам.
За дневното ни меню съм писала не веднъж ,но ние не сме на кърма ,а ядем от кухнята от която мноооооого съм доволна.Купих и аз овесени ядки ,но от това зъбоникнене сме малко разстроени и май ще ги поотложа.Макар,че аз хич не ги тача.

# 77
Честити днешни месечинки на Траян, Пиер-Павел, Димитър и Дориан  smile3525! Да са живи и здрави и много усмихнати.
Ивичка, Попова  Hug.
Успех на изпитите  fingerscrossed и бързо възстановяване на болничките.
Бетта, не съм правила още кисел, затова и аз ще следя  Blush.

Днес направих домашно пилешко за пръв път. Много се хареса  newsm44.
А аз тези дни имам такива проблеми с храненето. Тито се е научил да "излиза" от стола за хранене и сега не мога с нищо да го задържа там  #Cussing out. Вече ни пеене, ни играчки помагат. Не искам да го уча като сестра му да се храни в движение  Naughty. Поне единия да се научи да яде нормално. Вие как се справяте?
Освен това сме в процес на обучение да си играе самичък. С Рая си хванах голяма беля, че като първо дете постоянно бях с нея и за минутка не я оставях сама. А сега, 3 и половина години по-късно, пак сме същите. Иска постоянно някой да си играе с нея и дори и телевизия да гледа, пак трябва да съм там /а на мен вече не са ми интересни нейните Том и Джери и Пепеляшка  Confused/. А ако й откажа се започва едно "боли ме тук, боли ме там"  Thinking - ужас направо. Та това исках да споделя, тъй като видях назад, че бяхте обсъждали въпроса за самостоятелните занимания на децата. Верно, че от дете до дете има голяма разлика, но все пак реших да започна да го оставям за кратко да се занимава сам.

# 78
Момичета,благодаря ви за изчерпателните отговори относно храненето Hug
Аз не мога да се съглася ,че киселото мляко не е полезно.Е,не става дума за купенето,в което 90% е суха мляко или някакви други боклуци.Аз взимама домашно и си го подквасвам.Няма да ставам банална като изреждам известните преимущества на киселото мляко и особено за стомахчето и дебелото черво на децата.А,и един път на седмица не пречи.
В кус-куса няма ли яйца newsm78На мен ми звучи малко притеснително да се дава,ама и аз съм си параноя Sick

# 79

Ивичка newsm03 newsm51

Lala,голяма напаст са тия сополи ей и аз не вярвах,че може де тече носа от зъбите,ама Цвети ми разби всички илюзии,на всеки зъб е уууууужас! #Cussing out

Пиги, когато снимките (и Попова Laughing) говорят...
детето ти е убийствено лъчезарно и наистина изглежда много спокойно и щастливо Heart Eyes

ЛалИ, да се оправя бързо Пипи, че голяма мъка с болни и тъжни деца Sad
и Траян изкарва зъбите мнооого трудно ooooh! имаме 5, чакаме (съвсем скоро според мен, съдейки по нощните му зъбо-ласки Crossing Arms) още два...писна ми вече
на Мая не й усетих зъбоникненето, това човече се измъчи Sad

...Нашият режим на хранене е кърмене,кърмене и пак кърмене.Между кърменето на обяд има зел/месно пюре,и привечер каша или плод с бисквита.Не знам дали е добре,дали малко я храня,и се замислям да започна и със закуска да правя,но....мързи ме  Embarassed ...

знаех си, че няма нужда да го пиша аз Joy
у нас е същото + отказва твърда храна при някой нов избиващ зъб Rolling Eyes
и аз се чудя чат-пат, но и на мен ми е най-лесно с маминото млечице Laughing

Елип, заради подобни изпълнения на нашата кака и аз гледам на оставям на Титко самостоятелни занимания hahaha най-често откарва по 30-40 минути в кошарата за игра, затрупан с играчки, в съседната стая; явявам му се чак когато ги чуя всичките да падат на земята (вашите дечковци научиха ли колко е интересно хвърлянето Crossing Arms) и той да почне ядосано да крещи (или да плаче, но това е много рядко)
но определено си е до дете Wink моето лъвче е по-спокойно и самостоятелно от кака си на неговата възраст Grinning

# 80
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Честити месечинки на днешните юнаци!

Elipwavey , Hug.

Radostina33, и аз като другите мами давам месо само от домашни животни – в моя случай заек, всички други видове месо Вяра консумира в пюрета – Хип, Нестле, Гербер. Български пюрета на купувам  Naughty. Зеленчуци също използвам само домашни. Постоянно говорят по медиите, че по пазарите и най-вече в големите търговски вериги, продуктите, които се предлагат са проверени и дори би трябвало да си имат документ, но аз нямам вяра...

Arllina, детето трябва да продължи да консумира мляко и след като спреш да кърмиш! В тази връзка искам да ви питам – има ли разлика между АМ и сухо мляко. АМ си е сухо, но мисълта ми е, че имам спомен, че има някакво сухо мляко, което се дава след годинката или  newsm78...хич не съм в час с тези неща.

За Калин и мен много ме е яд  Sad. Аз исках или той, или Маги да спечелят.

Ети, имам специално питане към теб! Имаш ли представа дали фирма Месалина имат магазин в Русе, в който продават на дребно? И все съм чувала за някаква улица във вашия град, на която имало много магазини на шивашки фирми - така ли е? И лесна ли е за откриване? Наумила съм си да прескоча до Русе да понапазарувам дрешки за работата, че тук все няма нищо за моя вкус.

Успех на мамите, на които им предстоят изпити!

И аз днес много се пипкам, но сега отивам да се приготвам за разходка!
Весел ден!

# 81
Бързам да честитя на днешните медунчовци, че и аз нещо не мога да се добера до компа тези дни.
Да растат здрави, весели и игриви!
ИвИчка, gery_to Изтекоха ми очите!  Crazy Има ли допълнително? Embarassed
Благодаря за поздравчетата по случай вчерашната ни месечинка, но не ми остана време да пиша и да ви почерпя Rolling Eyes
Сутрин излизаме към 9:30-10ч, после спи вкъщи, след което отново излизаме към 16ч.
st.q: Нашият режим на хранене е едно към едно с вашия. Peace
Но мисля скоро да намаля кърменията на две/сутрин и вечер/.
Сега пак заспа сам на спанята, чак и аз се поунесох, но работа ме чака.
 wash hang Изчезвам!

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 18:18 от Nanny

# 82
Pepi,
наистина има цяло улица с фирмени магазини на шивашките фирми в Русе и се намира до завод"Арда".НО ...пълно е само с костюмчета за лелки или пък хипер изчанчени.Вече въпрос на вкус.
Аз и  като студентка в Търново до последно,а и тази пролет отново ходих до там ,за да се обновя гардероба и пак се върнах с празни ръце.

# 83
Привет

Честито на всички месечинковци през последните (незнам колко) седмици.  Hug
Аз млако позачезнах, но вече надявам се съм пак тук.

Ние ядем всеки ден различно
5:30-6 АМ 120мл
9-10ч. Попара или някаква каша
13-14ч. Зеленчуково/месно/ пюре
17-18часа и аз незнам какво правя му разни неща но обикновено яде бисквита и малко банан. Не обичаме почти нищо което става за следобедна закуска
и после когато той реши обикновено към 12ч верерта пие пак 120мл АМ

Но на последък като изключим попарата друго почти не ядем и затова по цяла нощ пием АМ. Незнам зъби ли са какво ли нямам идея. Най-много обича хляб и бисквити. Основно на тях и АМ мляко живее. Добре, че поне на няколко дни успява да си изяде пюрето. Не яде нищо което е купено, само на мама домашните екстри  Wink.
Не яде никакви плодови пюрета ( понякога може да изяде 1/2банан). Това ни е плода. Сокове не иска да пие, само водичка и чай. 
Храня го на 4 часа, но защото аз така съм решила, никога не ми е показал чее  гладен. Имам чувството, че никога не огладнява. Но ако види, че някой яде започва да преглъща и да примлясква, но ако му дадеш нещо затваря устата и върти глава.  ooooh! Незнам какво е това неговото чудо.
Последните 2 месеца не съм го водила да го мерят и теглят, защото ни нямаше и смятам в четвъртък да се замъкна на консултация.

Бяхме няколко дни болни с много висока Т и сега мъничко накашля, но се надявам да мине бързо. 

Вече правим по 2-3 крачки сами смело и много безотговорно, защото не мислим, че можем да паднем. Обикаляме по цял ден хванати за едната ръка и в другата (понеже ходим много стабилно) бутаме една такава играчка.  Ако не ходим лазим подхвърляйки се пред нас една колика, топка или нещо друго. Така си се забалвява.

Иначе е много самостоятелен играе си сам понякога и по 1-2 часа, но трябва да ме вижда. Основно стоя при него и го гледам какво прави. За сега се подвизаваме само в една стя, че в коридора сме с теракот и едно че се пързаля и друго е много студено и не го пускам там да лази.
Това е при нас.
Лек ден на всикчи и бързо да оздравяват малките сладки душички.  Hug Hug Hug

# 84
  • Варна
Пепи,аз съм очарована от тази русенска фирма :http://www.leopard.bg/.Тук във Варна имат едно магазинче и винаги когато ми е трябвал спешно тоалет съм си купувала от тази фирма.Но все пак зависи от стила ти на обличане.Моят е малко по-дамски Embarassed

Бета,моята рецепта за кисел /приблизително  200 г/е следната:100 г.плод,10г захар,15 г нишесте,100 г мляко и 150 г вода.Като млякото е обикновенно сухо или ако го правиш с бебешкото мляко го добавяш след като се свали от котлона без да го вариш.Плодовете се измиват и настъргват на ренде.Нишестето се разбърква с  вода и се изсипва във врящото мляко/вода/.После се  вари сместта до сгъстяване.Суровата плодова каша се прибавя към млечната каша при постоянно бъркане накрая.Да ви е сладко Peace

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 17:07 от suzi_a

# 85
  bouquet  bouquet  bouquetЧестити  месечинки на Траян, Пиер-Павел, Димитър и Дориан!    bouquet  bouquet  bouquet

Бета:начина по който правя кисел е следния:  в 150 мл. вряща вода,изсипвам 2 пълни с връх с.л натурално нишесте/царевично или пшеничено,редувам ги Wink/разтворено и разбъркано предварително в малко студена вода.То почти веднага се сгъстява и се маха от котлона.Към него добавям 1 малко бурканче плодово пюре,аз лично слагам на Хип и разбърквам.Нищо повече не слагам.Но ако искаш можеш да  сложиш захар или 2 м.л АМ,или вместо пюре,да прибавиш настърган плод,примерно.Много бързо става.
Лала:бързо оздравяване на Пипи. Hug Hug
gery_to:събра ми очите с тази мелба! #Crazy #Crazy #Crazy  Mr. Green
ronkis:благодаря ти за рецептата за гриса,днес купих,утре сигурно ще направя,да видим дали ще ядем! Grinning
Забравих да се похваля,Зоя вече пълзи не само назад,а и напред! Mr. GreenТакива работииии. Laughing

# 86

Хайде да напълним чаши в края на деня! Wink
Аз си свърших работата и нещо поожаднях. beer
Данката днес беше много кротък и ме остави да се вихря.
Сега спи, но онези диванета над нас скачат здраво, та скоро очаквам включване. smile3514
arllina: Браво на Зоя, Дани пък само се клати и като му омекнат китките се пльосва по корем.
ronkis: Оздравяхте ли?  Praynig Днес не можах да те питам, пусти телефони, уговорки...после запрашихме с количките да приспиваме бебоците...

Ще заминаваме по празниците малко извън Сф., чакаме петък с такова нетърпение, че вече издивяваме с мъжо.
pepi111 : Аптамил 3 до колкото знам може да се дава и до 3 годишна възраст, а и това Нестле Джуниър също става за след годинка. Peace
ивИчка:
Цитат
съвсем скоро според мен, съдейки по нощните му зъбо-ласки
ooooh! Joy Tired Hug
Ние сме с 6 зъба, за сега никнат добре-като гъбки, но не се знае нататък как ще е. newsm78
Знам, че кучешките са доста проблемни и трудно избиват. Whistling
Хайде лека вечер от мен!  bouquet
На ученичките-УСПЕХ! fingerscrossed
А на болничките бебчета много цунки и бързо да оздравяват! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 20:19 от Nanny

# 87
  • Sofia
Привет и от нас за днес
  Hug Честито на месечинките  Hug
Много усмивки и слънчеви дни им желаем

Бета Киселчето го правя като Арлина само че понякога и бисквитка прибавям  Peace
Лала Големи сладури си имаш  Hug Дано скоро Пипи се оправи
gery_to И на мен едни лиги ми потекоха малееееееееее  ooooh! Голяма вкусотия
elip Незнам как се измъквате от стола аз като я вържа няма къде да ходи нямате ли колани на столчето  newsm78 .Но тя пък гладна ли си е яде без пазарлъци и за 10-15 минутки сме готови,ако не е гладна просто не си отваря устата и не можеш я накара по никакъв начин да яде  Peace

Момичета да ви питам нещо.Вашите маници като сте навън искат ли да ходят като ги държите за ръчички  newsm78 Ние вече ни е голям мерак и се чудя какви обувки да взема по този повод.Вие купихте ли обувки за прохождане и какви  newsm78  newsm78  newsm78
Благодарим предварително на всички които ще споделят с нас   bouquet

# 88
днес явно ми е денят за писане тук Rolling Eyes Flutter

.Вашите маници като сте навън искат ли да ходят като ги държите за ръчички  newsm78 Ние вече ни е голям мерак и се чудя какви обувки да взема по този повод.Вие купихте ли обувки за прохождане и какви  newsm78  newsm78  newsm78
Благодарим предварително на всички които ще споделят с нас   bouquet

от известно време сме по вървенето и ние, кюта кюта колкото го можем де и докато мама не я заболи кръста hahaha
предимно вкъщи го практикуваме, но вчера опитахме и навън и се оказа супер интересно, че по земята растат тревички и има събран прахоляк Joy

купих ето тези буйчета - http://www.kolevikolev.com/indexNEW.html - нямаше никакъв избор в магазина, в който влязох Crossing Arms

сега видях, че линкът е към сайта на фирмата Crossing Arms
обувчетата ни са в Колекция-Стъпка по стъпка-Пълзене и пристъпване - първите

Нанни, изпих бирата, мерсаж Grinning от сладоледчето питаш за допълнително м - как да няма - целият ми виртуален фризер е пълен Laughing

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 20:01 от ивИчка

# 89
  • София
suzi_a, аз поне не съм забелязала да ми избеляват цветните дрехи с бебешкия Сано Максима.

elip, Яна е вързана добре на стола за хранене и не може да излезе. В парка яде в количката и там е вързана.

tizija, и аз се научих да квася мляко наскоро и давам за закуска с бисквитки.

mim_pl
, и ние сме със същите обувки като Ивичка, но и най-малките са ни големи с два чифта чорапи.

Ние днес минахме с един сън от 11 до 1 часа и после седяхме в парка до 18.30 (тя нали не спи навън), сега се отнесе рано-рано в 20.30, даже за малко да заспи на столчето, докато ядеше каша  ooooh!.

Щях да питам нещо, ама...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт