На море в Турция - тема 88

• 5 606
  • 78
  •   3
Отговори
# 75
  • София
Аз хич не съм запознат с цените на полетите, поради простата причина, че все с рейс ходя, ама тая година си надвих над масрафа и викам дай жена да ходиме с аероплан, тя се нави, ама като кото ми пратиха тая цифра ми се уплаши окото. Прадполагам тая цифра след месец например ще е коренно различна.

# 76
Аз хич не съм запознат с цените на полетите, поради простата причина, че все с рейс ходя, ама тая година си надвих над масрафа и викам дай жена да ходиме с аероплан, тя се нави, ама като кото ми пратиха тая цифра ми се уплаши окото. Прадполагам тая цифра след месец например ще е коренно различна.

Valerko, не знам къде гледаш но такив цени няма. Ето ти цена за 2-ма възрастни директни полети и с чекиран  багаж при това.

# 77
  • София
Скрийншота е препратен от една агенция, не съм го гледал дали е истина. Не е манипулиран категорично, понеже няма минута откакто им поисках цена и ми го пратиха, физически няма време да се обработва, пък и защо ще го правят, освен да искат да се откажа. Но пък след това веднага ми дадоха цена на Сън Експрес драстично по-ниска от на Педерасус.

Valerko, не знам къде гледаш но такив цени няма. Ето ти цена за 2-ма възрастни директни полети и с чекиран  багаж при това.

# 78
AirHint е сайт, както и по-удобната му мобилна версия, който може да ви бъде полезен, когато не сте наясно какви са типичните цени на полетите за даден период и дестинация и също за известяване при падане на цените. Изключително лесен за използване е, само с няколко опции за избор на полети (еднопосочни/двупосочни/само директни) и дати, представлява AI софтуер за прогнозиране на цените на полети на базата на натрупани данни и евентуален модел. Не е нещо, на което може да се вярва напълно, такива неща няма, но е полезен допълнителен инструмент, особено за популярните авиокомпании с повече данни.

Да вземем дадения пример за двупосочен полет София-Анталия-София 15/29 Септември 2026 с базова цена около 600 ЕUR на първата снимка.

Скрит текст:

На първата графика ви дава прогноза в проценти за падане на цената и ако процента е висок, в случая 85%, ви препоръчва да изчакате. Обикновено, когато има много време до полета се прави така и имате и възможност за известяването по имейл или много по-удобно през приложението, когато цената падне. Това е много полезна опция особено за нискотарифни компании, където цените се променят често и се задържат за кратко. Нямате гаранция за тези прогнози, особено когато полета наближава или за някакви по-търсени дати, така че не се предоверявайте излишно.     

На втората графика ви показва как са варирали цените на полетите, в случая от 597 ЕUR до 89 ЕUR, при което, ако разполагате с гъвкавост можете просто да потърсите за други близки дати и такива в случая има достатъчно. На втората снимка съм ви дал пример за 10/24 Септември с базова цена около 150 ЕUR за двупосочен полет.

Друго, което ви показва приложението отдолу са алтернативни полети с други авиокомпании за същите дати.

В края на миналата година с доста хора тук коментираме хотели и цени и да ви обърна внимание пак, че DirectBooking, който е сайт агрегатор на оферти от различни местни агенции, често предлага много добри цени за някои хотели и дати, обикновено по-ниски от навсякъде другаде, така че проверявайте винаги и там. Примерни хотели са IC Santai Family Resort, Susesi luxury resort, Сornelia diamond golf resort & spa, Calista Luxury Resort …, които напоследък бяха на много прилични цени и вероятно за някои дати още са. Самият сайт е надежден и сме го коментирали и използвали години наред, освен това може да го използвате и за други държави (например Египет).

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 13:29 от Adventurer

Общи условия

Активация на акаунт