?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 27 195
  • 671
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Честита Нова Година! Да сме живи, здрави и успешни през 2026 г.! Nature Star2

Някой знае ли дали някъде в София все още е възможно да се намерят от стартовите пакети евро монети? В БНБ ми казаха, че нямат – само през декември разполагали с такива. В търговските банки дали е възможно да имат някакви изостанали количества? Мерси! Simple Smile
Само до края на декември били пакетите. И аз търсих в Пощенска, вече не се продавали.

# 316
  • Sofia
Благодаря! По-назад попаднах на мнение на една потребителка, на която от UniCredit ѝ казали, че ще имат отново след Нова година, но явно тази информация не е вярна. Simple Smile

А знаете ли, в такъв случай, откъде могат да се вземат нови моменти (във всички възможни номинали)?
При обмяна в банка, чийто клиент си, дали се съобразяват с подобно изискване?

# 317
Вчера докато чаках в банката ,жена директно отиде до касата и попита дали ще й сменят монети,каза,че са по номинал в плик и изброени. Отказаха й ,казаха ,че са затрупани и ако иска да остави телефонен номер. Не вярвам да й се обадят де.
Та и варианта да се чака до последно,не е вариант .

# 318
И аз се чудя. Аз нямам все още нито банкноти, нито центове. И така съм си супер, ако може завинаги, ще е много добре.

Дева, сама ти, пишеш, че нямаш евро и центове, значи имаш левове.
Дори да плащаш с карта, не на всякъде е възможно  и си трябва и кеш.
НО, другите с левове са прости, мда...!

И как стигна до извода, че имам левове?
Имам 520 в банкноти, които ще внеса след месец, два, когато няма опашки в банките.
Плащам единствено и само с карта през януари, за да избегна риска да ми върнат ресто в левове. Приключила съм форевър с лева. Simple Smile

# 319
На открития пазар в нашия град продават много роми като зареждат зарзавати от борсата.
Никакви ги няма откак дойде еврото, та даже и кебапчийницата и закуските по пазара и те
не са отворили. Платените им маси загърнати с някакви мушами.
Вероятно чакат да остане пазаруване само в евро.
Иначе друг закрит магазин за зарзавати на пазара си работи с двете валути.

# 320
  • На брега на реката
Дева, ето че имаш 520 лв. Дали ще ги харчиш или не, имаш ги, както повечето хора, за зор заман.
Предупредиха през декември, че е хубаво да имаме кеш и предвид това, че се очакваше търговицте да не са подготвени с евра, логично е да има лева. Никой не твърди, че трябва да ги похарчиш, но и не навсякъде може да се плати с карта.
Подразни ме изказването ти за простотията, за имащите левове, пък се оказа, че и ти имаш и съм повече от убедена, че ако се наложи ще ги използваш.
Грозно е, да се правят такива заключения в тази объркана ситуация.

# 321
Да имам останали левове и да пазарувам с левове са 2 различни неща. Не за зор заман, а защото са ми останали и не съм ги похарчила. Ще ги внеса, както казах, няма да ги ползвам за пазаруване. Не обичам да нося пари с мен, нито да държа вкъщи.
Докато опашките по банките са от хора, които не си държат парите в банка и не плащат с карта.

# 322
Има всякакви случаи и съм съгласна, че обидите към различно действащите от нас, са излишни.

# 323
Хора, помогнете.
Сложих сим картата на новия телефон, искам да настроя и ми иска да сканирам баркод със стария телефон. Отварям камерата и нищо не се случва. Как да го включа тоя скенер. Търся някакви опции, не откривам.

# 324
Елора,
Плъзни пръст отгоре надолу, трябва да имаш по подразбиране скенер за QR. Въпреки че и камерите вече автоматично разпознават такива кодове, малко странно, че при теб не става.

# 325
Елора,
Плъзни пръст отгоре надолу, трябва да имаш по подразбиране скенер за QR. Въпреки че и камерите вече автоматично разпознават такива кодове, малко странно, че при теб не става.

Благодаря ти. Никога не е ставало автоматично при този.
Явно стар модел, не знам.

# 326
Баща ми е възрастен ,изплащат му пенсията в пощата ,тоест разполага с евро в брой. Опасявам се ,че в кварталния магазин където ходи,ще приемат плащането ,но ресто ще върнат в лева. Реално няма да се отърве от от левовете.Затова му оставих пари в брой в лева ,да се разплаща така до края на месеца. Мислих да поема пазара му до другият месец ,но няма да има за какво да излиза.
Пенсията му я носят у дома с пощенски запис,заради възраст .

# 327
  • София
Баща ми е възрастен ,изплащат му пенсията в пощата ,тоест разполага с евро в брой. Опасявам се ,че в кварталния магазин където ходи,ще приемат плащането ,но ресто ще върнат в лева. Реално няма да се отърве от от левовете.Затова му оставих пари в брой в лева ,да се разплаща така до края на месеца. Мислих да поема пазара му до другият месец ,но няма да има за какво да излиза.
Аз не виждам логиката в това.
Ако същия този квартален магазин няма да има евро да връща и смяташ, че ще връща в лева, то татко ти пак ще получи рестото в лева независимо в какво е платил. И също толкова няма да се отървал до края на месеца.

# 328
  • София
Аз още от преди Коледа не мога да внеса пари през банкомат. Нито в лева, нито в евро. Да не помислите, че става дума за някакви големи суми? НЕ - пробвах се с 500 лева и със 150 евро. Многократно, в 3 клона на банката. Не става. Попитах в единия клон - защо така не могат да се внасят пари през банкомата им? Нещо повреден бил от вчера Joy На каса 100% ще може, ама то там таксата за внасяне беше 4 или 6 лева.

Вие можете ли да внасяте през банкомат във вашите банки? Моята е Пощенска.
Пощенска приема само евро през банкомат. Левовете се обменят на каса без такса.

# 329
Аз не виждам логиката в това.
Ако същия този квартален магазин няма да има евро да връща и смяташ, че ще връща в лева, то татко ти пак ще получи рестото в лева независимо в какво е платил. И също толкова няма да се отървал до края на месеца.
Ааа оставих му неголяма сума ,дори и да остане нещо ще е минимално. Поне се радвам ,че пенсията е изплатена в номинали от 5 ,10 и 20 евро. Той беше притеснен да не са по 50 евро.

Общи условия

Активация на акаунт