?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 18 493
  • 463
  •   1
Отговори
# 420
И аз ги проиграх и разцъках, но и при мен нещо липсваше лева.
Дали не е свързано с превалутирането и нещо да са смотали, не знам...защото за други валути излизаше и за задни години.

# 421
  • Бургас
Ранобудна, мисля, че това ще ти свърши работа. https://commission.europa.eu/funding-tenders/procedures-guidelin … rate-inforeuro_en

# 422
Дава все еднакъв курс за различни години ...

# 423
  • Бургас
Не знам за кои години гледате, но извън периода на фиксиран курс, не са еднакви стойностите. Има и разлини опции за търсене, разгледайте.

# 424
Може яйцето да е пукнато и затова да е изплувало - огледай го внимателно, когато го извадиш. Иначе може и да е по-старо, съответно събира повече въздух в мехурчето си и затова изплува, но не винаги значи, че е негодно за консумация. Все пак го обели в отделен съд от другите и ще прецениш. Ако си останеш със съмненията, по-добре не го яж.   
Благодаря. Оказа се че не е развалено и го хапнах... Но беше странно когато изплува...

# 425
Моля ,помагайте ! Разбих 6 яйца за кекс , а се оказа ,че нямаме захар у дома. Мога ли да заместя  с мед и колко за количество 1 1/2 чаша захар ?

# 426
Консистенцията няма да е същата и яйцата ще са много, евентуално ще трябва да отделиш част от тях за друга цел. Не можеш ли да ги оставиш затворени в хладилника и да вземеш захар? Пък и те за кекс по принцип се разбиват заедно със захарта, иначе няма как да станат пухкави и въздушни, каквато е и целта на разбиването.  Аз например, ако нямам възможност да взема захар или да ги оползотворя по друг начин (дори на омлет или нещо подобно),  бих забъркала тесто за еклери или въобще някакво парено тесто, за което кремът после може и да не изисква захар, може да станат и солени профитроли. 

# 427

Тази рецепта щях да следвам ,мисълта ми е че начупих яйцата . Да предполагам,че няма да се получи с мед.
Благодаря.

# 428
Правя един мързелив кекс, по бразилски тертип- в  блендера.
Но е с 3 яйца.
Скрит текст:
3те яйца, един портокал, една чаша кисело мляко, една кондензирано мляко, бакпулвер »»» бие се яко, после изсипваш в купа и вече с бъркалка , добабяш  една чаша и една пълна лъжица с връх брашно .

# 429
  • Deutschland/HE
С 6яйца е точно двойна доза Simple Smile

# 430
  • Сф
Ако само си ги счупила, без разбила, по- добре отиди за захар от магазина.
Разбити яйца като престоят и после кексът не бухва
Иначе можеш да видиш рецепта с банани, или да сложиш подсладител (за козунаци аз имам е над), или еритрол, стевия.. С мед, според мен, ще стане тежка сместа и няма да се надуе.

# 431
Абе направи ги на един омлет и утре ходи да купиш яйца и захар за кекса Simple Smile

# 432
  • Далечният изток
Добре де, не си ли подготвяте първо на плота или масата всички продукти и тогава да чупите яйца, да разбивате и т. н.?!

# 433
Laughing         ако знаеш колко пъти, започвам от една рецепта, свършвам с друга !
аз бих забъркала бисквити, козунак, кекс и каквото ми хрумне с тия яйца...
Правила съм и домашен крем без мляко- пак с кондензирано, разредено с вода...

# 434
Laughing         ако знаеш колко пъти, започвам от една рецепта, свършвам с друга !
аз бих забъркала бисквити, козунак, кекс и каквото ми хрумне с тия яйца...
Правила съм и домашен крем без мляко- пак с кондензирано, разредено с вода...

Е нали няма захар...какъв козунак, кви бисквити...

Общи условия

Активация на акаунт