?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 19 129
  • 487
  •   9
Отговори
# 465
Монети се оставят за да е здраво бебето.
Иначе отделно може да подариш банкноти и нещо сладко.

# 466
  • Пловдив
Монети се оставят, за да е здраво детето като метала.
На погача нося нещо сладко и играчка за бебето.

# 467
Разприказвахме се с едни приятелки за едно време и стана въпрос, че навремето в началото на демокрацията в България се подвизаваше една американка от български произход. Беше руса и доста се пишеше за нея в жълтата преса. Казваше се Пени Липтън / или нещо подобно/. Обаче само аз си спомням за нея. И сега се чудя - имаше ли наистина такава жена, или аз нещо съм сънувала😀. Даже чат джи пи ти нищо не откри като инфо.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 13:32 от 212

# 468
В началото на демокрацията подобна на описаната особа беше Соня Васи. Другата такава е Дейзи Ланг - боксьорка. Не съм чувала за Пени Липтън. Има актриса Пеги Липтън, участвала в Туин Пийкс.

# 469
Точно за Соня Васи се сетих и аз. Другата не съм я чувала.

# 470
Имаше една руса Пени, не си сънувала, но не си спомням фамилията й.
Съвсем смътно си спомням, тя беше бизнесдама и казваше, че на българите им липсвала самоинициатива.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 13:40 от bgladybg

# 471
Съвсем смътно си спомням, тя беше бизнесдама и казвяше, че на българите им липсвала самоинициатива.
Точно! Бизнесдама живееща  в Америка. Значи наистина е имало такава особа😊

# 472
Имам една икона, която искам да занеса в църква да ми я осветят. Може ли това да се случи в същият ден или ще трябва да я оставя в църквата. Има ли фиксирана такса за тази услуга или е на принципа дарение, ако е дарение, колко е горе-долу прието да се оставя.
Питам, защото искам да я занеса в църква в друг град, ако не стане същият ден ще стои сигурно седмица в църквата и да не е проблем.

# 473
  • Пловдив
Би трябвало, ако свещеника няма ритуал да я опее веднага. Таксата зависи от църквата, в Рилски манастир са ми осветявали преди години, но хич не помня дали беше такса или дарение.

# 474
Дейзи Ланг си е чиста българка, тренираше Тай куон до, после почна да се бие професионално и в САЩ си смени името.

# 475
Дейзи Ланг си е чиста българка, тренираше Тай куон до, после почна да се бие професионално и в САЩ си смени името.
Боксьорка.
Срамота, че няма български  на страницата й в Уики.

# 476
После стана боксьорка, първо тренираше Тай куон до. Засичали сме се по залите.

# 477
Би трябвало, ако свещеника няма ритуал да я опее веднага. Таксата зависи от църквата, в Рилски манастир са ми осветявали преди години, но хич не помня дали беше такса или дарение.
Аз докато отида сигурно ще стане следобед и затова се чудя. Почти съм сигурна, че няма да стане за деня.

# 478
После стана боксьорка, първо тренираше Тай куон до. Засичали сме се по залите.
Е, тя и карате е тренирала/ с ММ са се засичали/, ама не е каратега, а с бокса стана известна.

# 479
Съвсем смътно си спомням, тя беше бизнесдама и казвяше, че на българите им липсвала самоинициатива.
Точно! Бизнесдама живееща  в Америка. Значи наистина е имало такава особа😊
Да не говорите за Нора Нова? Тя се върна по време на демокрацията, певица е, но тя е живяла в Германия. И тук също като бизнес-дама беше популярна.

Общи условия

Активация на акаунт