?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 19 129
  • 487
  •   9
Отговори
# 480
Както написах - първо тренираша ТКД и там сме се засичали, после започна професионално да се бие и в карате, и в бокс, и в кикбокс... И затова написах само "после започна да се бие професионално". Иначе и каскадьорка беше накрая.

# 481
Би трябвало, ако свещеника няма ритуал да я опее веднага. Таксата зависи от църквата, в Рилски манастир са ми осветявали преди години, но хич не помня дали беше такса или дарение.
Аз докато отида сигурно ще стане следобед и затова се чудя. Почти съм сигурна, че няма да стане за деня.

Ми звънни и попитай.
Сега проверих за църква в моя град в гуглето, излизат ми телефони.
Потърси и за тази която те интересува.

# 482
Имаше една руса Пени, не си сънувала, но не си спомням фамилията й.
Съвсем смътно си спомням, тя беше бизнесдама и казвяше, че на българите им липсвала самоинициатива.
Точно! Бизнесдама живееща  в Америка. Значи наистина е имало такава особа😊
Да не говорите за Нора Нова? Тя се върна по време на демокрацията, певица е, но тя е живяла в Германия. И тук също като бизнес-дама беше популярна.

Не е Нора Нова, Дейзи, или Соня Васи. Точно Пени се казваше. За малко беше в България, но присъстваше в медийното пространство. От тогава нищо на се е писало да нея.  Както и да е…не е толкова важно.

# 483
Дейзи Ланг си е чиста българка, тренираше Тай куон до, после почна да се бие професионално и в САЩ си смени името.
Е, това не е ли същото?! Дейзи Ланг съответно е американска гражданка с бг произход. Тя е повече години в Америка, отколкото тук. Т.е. тя си е американка по документи, но е с български произход. Подобни уточнения са напълно излишни.
Разприказвахме се с едни приятелки за едно време и стана въпрос, че навремето в началото на демокрацията в България се подвизаваше една американка от български произход.

# 484
  • Sofia
Имаше една руса Пени, не си сънувала, но не си спомням фамилията й.
Съвсем смътно си спомням, тя беше бизнесдама и казваше, че на българите им липсвала самоинициатива.
И аз си я спомням, с широко квадратно лице, беше ми направило тогава впечатление, че се беше намазала с крем или лосион, много мазен, че чак лицето и лъщеше. Може би за да не и се виждат бръчките, не знам. Обикновено жените слагат пудра, за да не им лъщи лицето и та има по-равен тен, а тя наобратно. Затова съм я запомнила.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 14:33 от Ani Ka

# 485
Дейзи Ланг си е чиста българка, тренираше Тай куон до, после почна да се бие професионално и в САЩ си смени името.
Е, това не е ли същото?! Дейзи Ланг съответно е американска гражданка с бг произход. Тя е повече години в Америка, отколкото тук. Т.е. тя си е американка по документи, но е с български произход. Подобни уточнения са напълно излишни.
Разприказвахме се с едни приятелки за едно време и стана въпрос, че навремето в началото на демокрацията в България се подвизаваше една американка от български произход.

С оглед на питането не е същото - не е американска бизнесдама, дошла тук вече известна, а е българка, заминала там и станала известна.

# 486
  • софия
Би трябвало, ако свещеника няма ритуал да я опее веднага. Таксата зависи от църквата, в Рилски манастир са ми осветявали преди години, но хич не помня дали беше такса или дарение.
Аз докато отида сигурно ще стане следобед и затова се чудя. Почти съм сигурна, че няма да стане за деня.
Отидох в църквата, свещеникът беше там, каза да я сложа на масата, прочете молитва, ръсна щедро със светена вода и каза да платя, колкото преценя. Отне не повече от 5 мин.
Не знам дали навсякъде е така, но това е моят последен опит отпреди няколко месеца в Св. Петка.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 15:52 от zvаnchе

# 487
Излишности, ама щом те влече, аз няма да споря повече...

Общи условия

Активация на акаунт