?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 28 400
  • 707
  •   3
Отговори
# 690
  • софия
Точно в пощата преди време жената пред мен беше предупредена от служител. Беше отишла да пита за пратка, която не знаеше, че очаква. Служителката силно ѝ препоръча да не взима пратката.
Не мога да си представя да взема пратка, която не очаквам. Дори и да съм забравила, че очаквам, винаги мога да проверя кой изпраща.

# 691
  • Буркина Фасо
Не ме гризе, защото знам че няма пратка и  винаги знам кое е реално от еконт и кое  е фишинг.
ако ти изпратя пратка (за хиляди лева/евро) ей тъй от желание и без да те уведомя ще получиш инфо за нея и няма да знаеш от кой е, и няма да е  фишинг. изпускаш си късмета Grinning

# 692
Здравейте.  С мъжа и детето искаме да пътуваме до Будапеща( със самолет). Нямаме брак и въпросът ми е това проблем ли е за пътуването на детето? Какъв документ ни трябва за него? А паспорт?

# 693
  • софия
Ако пътувате двамата с детето, единствено паспорт за него (освен ако няма л.к., която е достатъчна).

# 694
Ако няма лична карта детето, паспорт трябва, да...някакъв документ все трябва да има.

# 695
  • Буркина Фасо
Здравейте.  С мъжа и детето искаме да пътуваме до Будапеща( със самолет). Нямаме брак и въпросът ми е това проблем ли е за пътуването на детето? Какъв документ ни трябва за него? А паспорт?
https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/travel-d … nors/index_bg.htm

https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/patuvane … tuvane-deca-do-18

# 696
Не ме гризе, защото знам че няма пратка и  винаги знам кое е реално от еконт и кое  е фишинг.
ако ти изпратя пратка (за хиляди лева/евро) ей тъй от желание и без да те уведомя ще получиш инфо за нея и няма да знаеш от кой е, и няма да е  фишинг. изпускаш си късмета Grinning
Куриера от еконт дойде на адрес.
Аз не я приех тази пратка.
Ако беше без пари, щях. Grinning

# 697
Освен паспорт, винаги нося копие на акта за раждане на детето. В интерес на истината не са ми го искали, но продължавам да го нося

# 698
  • софия
Това е абсолютно ненужно и няма основание да се прави.

# 699
Ние обмисляме на 14 ти Февруари да ходим със агенция Поход София -Пирот и Цариброд еднодневна екскурзия за 17.90 евро на човек
А на малкия които е на 5 години 9 евро.
Само, че ме притеснява времето как ще е .
Дават го 7 градуса уж няма да вали но знаели се.

# 700
Не ме гризе, защото знам че няма пратка и  винаги знам кое е реално от еконт и кое  е фишинг.
ако ти изпратя пратка (за хиляди лева/евро) ей тъй от желание и без да те уведомя ще получиш инфо за нея и няма да знаеш от кой е, и няма да е  фишинг. изпускаш си късмета Grinning

Мда, ще ми пратиш пратка за хиляди лева/евро, пък ще си я обвързал с наложен платеж от 60 евро!?! Това е новата схема за измама на балъци.
Който се хване, хване, те ще си живуркат с парите от наложените платежи на балъците.

# 701
Някой може ли да ми каже как е възможно през няколко секунди да се пращат смс-и на различни номера?
Това е от сметката на майка ми, телефон с копчета, като тя по принцип не е пращала никога смс-и, просто недоумявам, не че са похарчени някакви стотинки.

Скрит текст:

# 702
Това улеснявя проверката. Иначе може да си изпуснете самолета докато проверят дали точно те са и двамата родители на детето.

# 703
  • софия
Това улеснявя проверката. Иначе може да си изпуснете самолета докато проверят дали точно те са и двамата родители на детето.
На летището винаги проверяват в системата. Преди на сухопътна граница улесняваше. На летището трябва да сте достатъчно рано.
Дъщеря ни пътува от 6 годишна. Полза от измислената от пътуващите глупост с нотариално заверения акт имаше единствено на границата с Гърция и понякога Сърбия. За 12 години сме я ползвали по-малко от 5 пъти само на сухопътна граница с Гърция в активен сезон, пътуваме активно.

По-нагоре са дадени линкове към официална информация какво е необходимо.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 16:57 от zvаnchе

# 704
Оффффф ..
Пътувам много защото не живея в България. Дори с нотариално заверена декларация са ме проверявали преди да се кача на автобуса към самолета. Пътувам и в чужбина.
Лично на сухопътна граница в присъствието и на бащата са ни искали акт зараждане за улесняване на проверката.
Ама цитирайте си болднато. Един лист не ме е събарял … специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт