Да се оплачем... 2026

• 151 458
  • 2 753
  •   39
Отговори
# 2 595
Оплаквам се от съседи решили да правят ремонт в 9 сутринта в събота. Събудих се, а можех още да спя...

# 2 596

За мен Скорпиона е по-добре от Козирига. Скорпиона е емоционален, в един момент изригва, преработва емоциите и продължава напред (сравняват го с Феникс, който се преражда от пепелта), а Козирога е скрит и потаен относно чуствата си, не говори и това те напряга...
Съгласна съм.
Деспина, браво на детето! Моето втория срок няма да взема, защото в тяхното училище се дава за успех минимум 5.85, а оценки от ИУЧ ( не знам какво точно е това) не влизат в общия успех. Здраве да е! Стипендията за месец е по- малка от сумата, която и даваме за седмица

# 2 597
  • Mediterraneo
Спала съм като пън 8 часа, без болки, направо като умряла. Тази сутрин съм като ритана от кон, дето съм се стягала вчера като се движа, ме боли всяко мускулче на гърба и корема.
Неда, да, едното лекарство е антидепресант, за да подсили противовъзпалителните и действа като мускулен релаксант.
Другото го скролнах, ще ме прощавате, но най- безсмислените разговори са тези за зодиите.

# 2 598
  • Швейцария
Бабри,
не искам да плаша брат ти, но в Цюрих са най-лошите швейцарци. Там съм живяла 12 години. Големи расисти и надувки са. Цяла Швейцария ги мрази. Много сме си говорили с най-различни швейцарци по темата. Аз съм им разказвала как са ми правили мобинг в Цюрих. Всички казват, че е нормално за там. Преди почти 20 години се махнах от там и то тогава не съм стъпвала. Може сега да се е променило нещо, не знам. Тук сме близо до френската част и дори немските швейцарци са много общителни. Даже бих казала, че са прекалено приказливи. За франкофоните пък да не говорим, те кипят от емоции. ММ си намери приятели и немски и френски. Той тук никога не е виждал расизъм, само е чувал от мен за Цюрих.

Това видео е по темата и е много смешно.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 10:04 от JennyBG

# 2 599
  • Ланкър, планините Овнерог
1бр дъщеря и 1бр мъж сополиви. Ще се гръмна, ако ме заразят и ми се прецака ПЕТ скенерът, който трябва да е в четвъртък.

# 2 600
  • Варна
Оплаквам се от съседи решили да правят ремонт в 9 сутринта в събота. Събудих се, а можех още да спя...

Да не сме съседки ? Целия блок гърми и кънти от дрелки и събаряне , баш в 9.00 почнаха.
Оплаквам се и аз, че снощи имахме гости, а довечера сме на гости и все не успявам да се наспя с късно лягане и ремонтиращи съседи.
Рамацоти и при нас е така със стипендиите, успеха му е 5.78 и този сок няма да взима. Но такава жалка стипендия която е под 20 евро е смях, та все тая..

# 2 601
Добро утро, аз в събота и неделя не ставам преди 11, може и по-късно. През седмицата също не ставам рано, не е за мен това.
   В зодии не вярвам. Все пак, опитвала съм се да разбера, може ли да има нещо вярно, след като толкова хора го вярват. Близнак съм, сигурно затова Simple Smile, нали сме били по две личности в едно. В моята глава даже сме повече и понякога не се разбираме помежду си. Затова всичко оглеждам от всички страни. Объркващо е да се живее така, голям разход на енергия. Завиждам на хора праволинейни и категорични. Засега съм установила само, че се разбирам добре с раци. Всичките са криви, всеки по своему, но аз някак меля брашно с тях. Не знам какво казва зодиакът по този въпрос.
   Джени, много ме изненада за Швейцария. Как глад преди 30 години... Нямам впечатления от тази страна, само сме пътували през нея, с кемпер и е много красива, но за хората нищо не знам. В немската част ми беше направило впечатление, че не говорят никакви други езици, освен немски, а аз не знам и дума. Опитвах се да ги заговоря на английски, на френски, на италиански даже. Нихт.  Странна работа, ние едно време нали искахме да станем Швейцария на Балканите...
   За стипендиите, моята малката никога не е вземала. Над 5.5 успех е в тяхното училище, тя не стига до толкова. Държи малко над 5. Но няма и мотивация. Мисля, че е между 30 и 50 лв, ние даваме по 100 седмично. Вече по 50 евро.

Тарталета, честит ти рожденик! И ти да се оправяш бързо.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 11:52 от Clotilde

# 2 602
Аз доколкото имам познания ,Швейцария няма кой знае каква индустрия .Няма злато .
При войните които се водят тя е неутрална
Пари злато от Европа се връща там
Индустрията с часовниците и фармацефтиката . Толкова са скромните ми познания за Швейцария
Брат ми живее в Берн.На мен много ми харесва .

# 2 603
Тези стипендии по успех са пълна подигравка. Една приятелка ми каза, че дъщеря и ще взема 50% от стипендията, защото баща и почина миналата година и като полусирак и дават 500 лв. Така от тази за успех ще взема 20 лв., 10€ демек.

# 2 604
Тези стипендии по успех са пълна подигравка. Една приятелка ми каза, че дъщеря и ще взема 50% от стипендията, защото баща и почина миналата година и като полусирак и дават 500 лв. Така от тази за успех ще взема 20 лв., 10€ демек.
Как не ги е срам! Безобразници, да лишат детето и от без това жълтите стотинки, дето дават. А за малолетните майки има…

Та то по мое време беше 17лева стипендията, над 5,50. Сефте чувам, че някъде изискват 5,80.
Нищо не е да, но помня как се радвахме, изплащаха ни ги на 3-4 месеца. Веднъж не успях да докарам 5,50 защото тоя по физическо ми лепна 4, имах и петици и не се събраха 5,50.

# 2 605
1бр дъщеря и 1бр мъж сополиви. Ще се гръмна, ако ме заразят и ми се прецака ПЕТ скенерът, който трябва да е в четвъртък.
Гите, събери болните в една стая, а ти се изолирай сама в друга. Дано те подмине.

И на щерката е 10-12 евро на месец.

# 2 606
  • Северозапада
Тези стипендии са подигравка за труда на децата. Изглежда стипендиите не са актуализирани откак аз бях ученичка, а съм завършила преди 20 години.
Гита, дано те подмине, знам колко ти е важно!

# 2 607
  • Deutschland/HE
Всяко училище има бюджет за стипендии и ако много деца имат висок успех, стипендията е много ниска.

# 2 608
Така е - в училища с нисък среден успех стипендията може да бъде по-висока, отколкото в далеч по-добро училище с много деца над чертата. Навремето размерът беше определян централно, но по някое време е променено.

# 2 609
  • Варна
Да, в елитните училища е по около 20 лв / 10 евро/  защото има много отличници , в най-смотаните около 50 -55 лв поради липса на такива. Павел 36 взимаше май последно, този месец каза 18 евро и някакви центове Grinning. Пак бива / в кръга на майтапа / , но те имат само 2 паралеки в гимназиален курс. явно обаче бюджета окъсял сега и... над 5,80 каза 18 евро , за пълна шестица 23 ....Grinning Moтивацията му никога не е била стипендията му за успеха, то само фитнеса и протеиновите му шейкове - 1 голям пакет  на месец  -  160 лв, без други глезотии.  Джобни от там нататък. Със стипендията яде навън един път събуей и играе два билярда и край. Laughing, ма вика собствени пари, учил съм за тях , хаха
За Испания му бяха изпитите сега, нали лятото ще имат там стаж по Еразъм, по-скоро за това се напъва.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 13:41 от Vessi_to

Общи условия

Активация на акаунт